Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 433
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
"А камемберт сирене може ли да се яде? Пише , че е с пастьоризирано мляко?"
Нищо, че е от пастьоризирано мляко, за съжаление пак е забранено.

# 646
Добро утро. Някъде от края та март съм в болнични. Термина ми е края на август.днес взех до 4.06. Мога ли тогава да си пусна няколко дни платен отпуск от работата?имам 19 дни неизползвани тази година  и после пак да си вземам болничен? Като да не се връщам на работа изобщо.може ли така

# 647
  • в сърцата на децата <3
Добро утро. Някъде от края та март съм в болнични. Термина ми е края на август.днес взех до 4.06. Мога ли тогава да си пусна няколко дни платен отпуск от работата?имам 19 дни неизползвани тази година  и после пак да си вземам болничен? Като да не се връщам на работа изобщо.може ли така
Може. Но по принцип работодателя има право да ти откаже отпуска (това по закон). Реално можеш да си вземеш 1 ден отпуска (или да се върнеш на работа) и после пак да излезеш в болничен за още 180 дни. Освен ако работодателя ти не е някакъв специфичен гад, не вярвам да ти откаже отпуска, тя и без това ти се пази докато се върнеш. Аз и с двете бременности си взимам по седмица и нещо между 180-те дни и 45-дневния преди термин.

# 648
Добре. Мерси. Ще питам днес трз -то

# 649
Момичета, бихте ли ми казали, какво мислите за копривата по време на бременност? В интернет е много противоречива информация намирам. От две седмици ми се яде супа от коприва, но не знам мога ли?

# 650
  • Варна
Момичета, бихте ли ми казали, какво мислите за копривата по време на бременност? В интернет е много противоречива информация намирам. От две седмици ми се яде супа от коприва, но не знам мога ли?
Доста салати,супи и вода от коприва изядох и изпих по време на бременност. Сега съм в средата на осми месец и нищо ми няма  Peace

# 651
  • в сърцата на децата <3
Че какво да ти стане  newsm78 Чаят от коприва ми спаси кърменето, много помага  Heart Eyes Трудно ще изядеш количество, което да ти докара свръхвитаминоза или прекалено голямо количество желязо.

# 652
Здравейте скъпи мами нямам търпение да видя сърчицето на бебо,а днес ми е едва 18 ден от овулацията на 12 ден от нея получих леко розово зацапване и вече знаех че съм бременна.с положителен тест съм от днес не знам защо чертичката ми е леко бледа сигурно защото не го направих с първата урина понеже бях възпрепятствана. Кога ще може да се види пулс и ембриот в плодния сак според вас с вагинален ултразвук.много чета из Интернет пространството и пише,че с вагинален ултразвук най-рано може да се види малък (4-5мм) плоден сак чак към 20-21ден от оплождането когато чхг средно отговаря на 1100-1200.а за пулс в него към 28 ден от оплождането т.е.5 г.с 6 дни или 6г.с 0дни.питам от оплождонето защото знам кога ми е била ову и ще ходя при лекар със сравнително добра апаратура

# 653
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ох, сега и копривата ли?!?! То не остана нищо, което да става за ядене!  Joy Joy Joy

Marchelindy честити две чертички!
Докторите (дори и да си знаеш овилация и точен ден на зачеване) смятат седмиците от първият ден на последната менструация. По този календар сърчице трябва да се види към 7-8ма седмица, сакчето мисля че се виждаше 5та, но може и да бъркам.

# 654
Що коприва изядох и с двете бременности. Хапни си спокойно супата Naughty

# 655
Ох, супер сте.
Отивам да си я сготвя,"  Grinning
А иначе, пишеше, че МОЖЕ да предизвика контракции. Но аз няма да прекалявам.

# 656
  • Бургас

Докторите (дори и да си знаеш овилация и точен ден на зачеване) смятат седмиците от първият ден на последната менструация. По този календар сърчице трябва да се види към 7-8ма седмица, сакчето мисля че се виждаше 5та, но може и да бъркам.
[/quote]

Подкрепям! Peace

# 657

Подкрепям! Peace
[/quote] Ами ок Благодаря Ви,това с гестационни те седмици ми е ясно,но понеже е много относително.примерно 4 г.с.4 дни след  седмица ли е или 5.затова попитах за дни от зачеването т.е. на 18 ден дали може да се види пулс и ембрион в сака или това може да се случи  най-рано на 28 ден от зачеването ако го смятам в г.с. това прави около 6 г.с.2 дни

# 658
  • в сърцата на децата <3
Ох, супер сте.
Отивам да си я сготвя,"  Grinning
А иначе, пишеше, че МОЖЕ да предизвика контракции. Но аз няма да прекалявам.
Аз съм човека, дето е изял и изпил всичко де що БИ ТРЯБВАЛО да предизвика контракции - чай от малинови листа, ананас, люто, физически упражнения (нищо застрашаващо живота и здравето на бебето!!!)... Какво ли не, само и само да слезе и да предизвикам някаква родилна дейност. ТЦ! Коприва май не съм яла тази пролет, ще взема да сготвя утре една - току-виж чудото станало  Laughing

# 659
Здравейте, мами! Бихте ли споделили как избрахте/смятате да изберете педиатър на бебо и в кой месец? Ако има конкретна тема относно това ще съм ви благодарна да ме насочите! Благодаря ви! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт