Бригада Нов дом

• 134 151
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • There I was on a July morning
Е, чак пък хиляди левове... Винаги след ремонтите жилищата са в по-добро състояние. Ако трябва нещо да се доизкусурява, семействата ще си поемат по-нататъшната поддръжка, важното е, че основната и най-тежка част е свършена.

# 436
  • Майна Сити
Скуби, защото така започнаха от самото начало - водят някъде семейството, обикновено на третия ден от ремонта. Имаше една възрастна актриса миналия сезон, ,която отглеждаше сама внука си - заведоха я в киноцентър Бояна. Някакво детенце с баща му мисля че го заведоха на някакъв лунапарк ако не се бъркам. Изобщо наложиха си го да ги водят някъде и накрая си личи като гледат да отбият номера и спестят някой лев. Не казвам че ремонтът е малко, просто много неща са променени спрямо сезон 1.

# 437
Е, така е било в първи сезон, сега са сменили политиката. Доколкото си спомням, тогава ремонтираха около 7 жилища. Сега обявиха, че ще обновят - 13. Вероятно бюджетът сега е по-голям, а не по-малък и по-добър разчет са си направили на парите, вместо да ги водят на забавления.

# 438
  • София
Едно забавление може да не струва много пари, особено ако помагат на наистина нуждаещи се. Последните случаи обаче не са такива. На семейство с малки деца, самотна майка или баща, които нямат време и възможности за забавления, едно отиване на кино или на картинг, ще им остане дълготраен спомен, а колко да струва киното - 20-тина лева. Специално това с актрисата дори им беше безплатно, не вярвам от киноцентъра да са поискали пари.

# 439
  • София
Е, чак пък хиляди левове... Винаги след ремонтите жилищата са в по-добро състояние. Ако трябва нещо да се доизкусурява, семействата ще си поемат по-нататъшната поддръжка, важното е, че основната и най-тежка част е свършена.

Боядисването не е тежка част от ремонта... Нито пък лепене на плочки върху старите, които в случай на спукана тръба,  примерно, ще рутиш с известни затруднения.
Влагата не се бори с боя... За мен повечето от тези ремонти са козметични и проблемите големите си остават.

# 440

Боядисването не е тежка част от ремонта... Нито пък лепене на плочки върху старите, които в случай на спукана тръба,  примерно, ще рутиш с известни затруднения.
Влагата не се бори с боя... За мен повечето от тези ремонти са козметични и проблемите големите си остават.
Явно за обитателите е тежка работа, щом досега не са я свършили сами. Преди боядисването, вероятно са обработили повърхностите против мухъл. А по-нататъшната поддръжка би следвало да е грижа на семейството. Нали не очаквате някой да идва да им проветрява и да им улавя влагата. При спукани тръби, сме махали по 2 плочки, не се разкъртва цяла стена, могат да си свършат такива ремонти с техни средства, не е непосилна сумата.

# 441
Проблемът не е в бюджета, а в сценария и този, който им проектира ремонта.

За мухъла това, което направиха е просто да го почистят, все едно счупен прозорец да не го поправиш, а да го измиеш.
ВиК инсталацията в толкова стара сграда се сменя задължително. Не за красота, не за друго, а защото утре ще подгизне всичко, което мазаха досега + етажите надолу.
Смяната не е скъпа, щеше да се вместят в същата цена, дори да им останат пари, ако бяха реновирали например дървените мебели.

# 442
ВиК инсталацията се подменя изцяло на целия щранг отдолу до горе. Не се прави на парче, всяка кръпка на водопроводните тръби е предпоставка за бъдещи аварии.
Мухълът, очевидно не е от теч, не виждам какво повече могат да направят.

# 443
  • София
Ако под реновиране на мебели разбираш наклепваето в мръсно, изтъркано бяло, да изглежда старо, по-добре,че не го правят.Не всеки харесва това.

# 444
ВиК инсталацията се подменя изцяло на целия щранг отдолу до горе. Не се прави на парче, всяка кръпка на водопроводните тръби е предпоставка за бъдещи аварии.
Мухълът, очевидно не е от теч, не виждам какво повече могат да направят.
Имам предвид хоризонталната система на ВиК. Вертикалната е сменена със сигурност, изклюения за сградите, в които не е.
За мухъла вентилация, изолация, влагоабсорбатор.

Ако под реновиране на мебели разбираш наклепваето в мръсно, изтъркано бяло, да изглежда старо, по-добре,че не го правят.Не всеки харесва това.
Това му е хубаво на дървото, че можеш да си го направиш както искаш, варианти има за всеки вкус, ето малко нагледно за най-евтиното, чам, каквито бяха техните:
Скрит текст:

Или поне да ги бяха продали, а с парите да вземат друго. Малко акъл да се даде на хора като тях. Не може да си закъсал, уж, и да изхвърляш с лека ръка неща, които струват пари. Дори да не си закъсал, можеш да ги дариш/подариш. Но да се чупят така и изхвърлят...
Не говоря за СКШ-тата, а за дървените конкректно  Peace

# 445
НСЧ, откъде си сигурна, че и хоризонталната част не е подменяна преди? Освен това, те ремонтираха част от водопровода, което се видя в част от предаването. За няколко минути не показват целия 5-дневен ремонт.
Влагоуловител - семейството би могло да си купи, а вентилационните отвори се правят още при изграждане на сградата, те са заложени по проект. Изолацията - не знам доколко ще помогне, в жилища с наличие на такава, също се появява мухъл, това не гаранция.
За старите мебели - не мисля, че могат да им вземат някакви пари, а и семейството изпита облекчение, че ги махнаха, очевидно не държат никак на тях.

# 446
Майсторът каза, че инсталацията е стара и прави проблеми.

Вентилационни отвори имам предвид на дограмата и вратите. Боря се с мухъл, затова ми е болен въпросът. До 1 месец пак ще е същото. Ако е за пред камерите оправянето, става, но какъв е смисълът?

За старите могат да им се вземат доста пари. СКШ-тата в кухнята си бяха за изхвърляне, но чамовите са търсени, аз също купувам (и не са без пари Mr. Green). Като ги мятаха в контейнера даже ги бяха извадили и се виждаха отделните чекмеджета колко са здрави.

# 447
Майсторът каза, че инсталацията е стара и прави проблеми.
Каза, че са ремонтирали водопровода, май някои реплики леко и удобно ги пропускаш.
Вентилационни отвори имам предвид на дограмата и вратите. Боря се с мухъл, затова ми е болен въпросът. До 1 месец пак ще е същото. Ако е за пред камерите оправянето, става, но какъв е смисълът?
Твоето предположение, не е равнозначно на бъдещо събитие.  Wink
За мебелите - не виждам кой знае какви пари могат да се вземат за стари мебели от чам, които по презумпция са най-евтини от масивните такива. Възможно е пантите и плъзгащите механизми също да са развалени и затова да са ги изхвърлили. Ако бяха нови и запазени, нямаше да ги сполети тази съдба.

# 448
Не е нарочно за водопровода, не съм го чула това. Ако са сменени, значи всичко е ок.

За мебелите - за скрина конкретно говоря, няма какво да му се развали или поправката ще е дребна. 80-100 лв. струва такъв 2 ръка като техния.
Поне да го бяха оставили до кофата, за да го вземе човек, който ще го оцени. Не беше нужно такова отношение...

А и не става дума за тези конкретно, в предишни епизоди също масово го правеха.

# 449
Присъединявам се към критиките ви за качеството на ремонта и отношението към старите мебели. Да добавя, че на мен Мария ми е леко дразнеща. Сякаш повече им пречи и бърбори, отколкото да прави нещо. И с това нейното "момчетааа" и неизменното пляскане на ръцете ми е още по-анти. Караджов пък ме убива с тази бяла тениска и тирантите /това може би сте го коментирали по-напред/. Миналия сезон работеше наравно с останалите от блигадата, а сега само ги наглежда и тича за материали. И кой решава в какви цветове ще се боядисва? Сляп ли е?!?
За епизода снощи. Аз също недоумявам как семейство с трима здрави пълнолетни /изключваме най-малкото момиче/, не е способно на поне минимални грижи за дома си. Да оставим "Саво"-то, може да им е скъпо. Има ефикасни препарати против мухъл за 2 лв. Проветряването е безплатно, за увисналите тапети и ронещата се мазилка също не мога да намеря оправдание.

Общи условия

Активация на акаунт