Бригада Нов дом

• 134 122
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
За разположението на абсорбатора - добре е да е по-близо до комина, на всеки метър, КПД на отвеждане на парите пада с някакви проценти.
Разбира се, че и за пердетата имаше критики, сега ще ме караш да се връщам да търся назад.....
Аз лично критикувам латекса и въпреки че рядко ползвам такива думи - малоумно е отвсякъде.
За пердетата нищо не казвам, те реално не са до печката, затова написах 99% Simple Smile

За абсорбатора - така е. В случая обаче не е под него, защото се вижда как тръбите отиват другаде. Ако беше до стената, в случая тухлена, лесно може да се направи извод навън.

В цитирания епизод с латекса отново печката не е при комина, а другия ъгъл.
Скрит текст:
Предвид това, че не е къща, не са изкарали комин, вижда се, че няма мека връзка и към комина в стаята, затова предполагам е от тези с филтрите, което при наличен комин също е повече от малоумно.

Така и така съм загряла, но защо не запазиха шкафа с мивката и печката с керамични котлони?
Скрит текст:
Вижда се, че са съвременни и нови. Можеха да допълнят само останалата празна част, а тези пари да идат за една миялна, примерно. Но голям зор да изхвърлят всичко и да купят ново...

А защо трябва да я сложат в ъгъла...
За да е до мивката, по-практично е. Не само заради близостта на водата, но и няма да чистиш всеки ден пералнята от остатъци храна. + излизането директно на абсорбатора, щом не може да е точно под комина.

Къде да си го направи този плот!? Ако го сложи под прозореца, как ще ползва мивката?
А той трябва да е с покритие, лесно за поддържане - а те са скъпи. И не може сега върху този който има, да пльосне един дървен.
Не е толкова фатално, че ще пренася, реално е на ъгъл, освен това не хвърчи като при печка.
Относно дървото, не е проблем да се обработи и да се ползва. Човекът е професионалист, знае начините.
Но пък като ще правят нещо, трябваше те го направят, не може кухня без работен плот.

# 511
Наистина до печката си има нужда от плот, поне да го бяха продължили над пералнята в случая. Иначе как, ще пренасят всичко над нея и ще  капят отгоре й.

# 512
  • София
Скрит текст:
За разположението на абсорбатора - добре е да е по-близо до комина, на всеки метър, КПД на отвеждане на парите пада с някакви проценти.
Разбира се, че и за пердетата имаше критики, сега ще ме караш да се връщам да търся назад.....
Аз лично критикувам латекса и въпреки че рядко ползвам такива думи - малоумно е отвсякъде.
За пердетата нищо не казвам, те реално не са до печката, затова написах 99% Simple Smile

За абсорбатора - така е. В случая обаче не е под него, защото се вижда как тръбите отиват другаде. Ако беше до стената, в случая тухлена, лесно може да се направи извод навън.

В цитирания епизод с латекса отново печката не е при комина, а другия ъгъл.
Скрит текст:
Предвид това, че не е къща, не са изкарали комин, вижда се, че няма мека връзка и към комина в стаята, затова предполагам е от тези с филтрите, което при наличен комин също е повече от малоумно.

Така и така съм загряла, но защо не запазиха шкафа с мивката и печката с керамични котлони?
Скрит текст:
Вижда се, че са съвременни и нови. Можеха да допълнят само останалата празна част, а тези пари да идат за една миялна, примерно. Но голям зор да изхвърлят всичко и да купят ново...

За да е до мивката, по-практично е. Не само заради близостта на водата, но и няма да чистиш всеки ден пералнята от остатъци храна. + излизането директно на абсорбатора, щом не може да е точно под комина.

Къде да си го направи този плот!? Ако го сложи под прозореца, как ще ползва мивката?
А той трябва да е с покритие, лесно за поддържане - а те са скъпи. И не може сега върху този който има, да пльосне един дървен.
Не е толкова фатално, че ще пренася, реално е на ъгъл, освен това не хвърчи като при печка.
Относно дървото, не е проблем да се обработи и да се ползва. Човекът е професионалист, знае начините.
Но пък като ще правят нещо, трябваше те го направят, не може кухня без работен плот.

Имах предвид, че ако сега при това положение реши да сложи плот под прозореца, за да има на какво да приготвя храната, ще затапи мястото пред мивката. Не, че няма да може да се мие, ама ще е неудобно Rolling Eyes... затова нещата трябва да се направят така, че да не се налага  после да мислиш други варианти, за да ги ползваш - така беше и с онзи хладилник, зад масата с обратната врата...
а онази печка до стена с латекс и пердетата, не само че е далече от комина и мивката, но е зад стола, на който ако седне някой, не може да се стигне до печката, да се отвори фурната, а и едва ли ще е много приятно(освен зимата) да ти напича гърба, ама и да пръска, ако има нещо цвърчащо на котлона. А в пердета, ще се забърсва при отваряне, вратата на фурната. Разбирам, да нямаше място до комина, ама имаше - а там нямаше и нищо да пречи, да се ползва нормално.

# 513
  • There I was on a July morning
Скрит текст:
Нещо си се объркала - показаните мебели са в лятната къща, в основната сграда нямаха кухня и мивка Rolling Eyes. Не стана на въпрос, че са ги изхвърлили, в случая им направиха нова кухня.

Нищо практично не виждам - след като измиеш нещо, трябва да го сложиш върху печката. По-добре е да има разстояние между мивката и печката за обработка на продуктите.

На това място където е печка, няма комин, нито в хола, нито в стаята на бащата. Ако я бяха сложили в ъгъла, можеше вместо пердета, на прозореца да има щори.
Върху щорите също пръска мазнина и почистването им е доста трудно, това от личен опит ти го казвам. Може би с пердета е по-лесно, тъй като могат да се перат в пералнята.

Не мога да разбера, ти готварски предавания не гледаш ли? У вас ако нямате плот на който да готвите, виж поне как е при другите хора и ще разбереш защо са необходими тези дори не 90, а 60 см. плот над пералнята. Да! малко е, ама без него - съвсем за нищо не става, тази КУХНЯ.

Имам плот между мивката и печката с дължина 1.5 м и е много удобен за междинна обработка на продуктите. Не е трудно да пренесеш нещо от мивката до печката, нито са ми окапали ръцете. Пиша го, защото и такива критики имаше за разположението на уредите. Разбира се, че плот е необходим, в случая - колкото позволява големината на помещението - толкова са оставили. Ако си направи такъв над пералнята може да стане 1 м /60 см пералня + 30-40 см шкаф/, което за 2-ма човека не е много зле. Начини има, както и материали.

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 23:58 от Скубиду

# 514
Скрит текст:
Нещо си се объркала - показаните мебели са в лятната къща, в основната сграда нямаха кухня и мивка Rolling Eyes. Не стана на въпрос, че са ги изхвърлили, в случая им направиха нова кухня...
Изхвърлиха ги. Не съм се обръкала.
Това е от предното предаване, което коментирахме с пердетата Simple Smile
Скрит текст:

Онова, което казваш за абсорбатора е вярно, но както виждаш го сложиха възможно най-далече Rolling Eyes

Нищо практично не виждам - след като измиеш нещо, трябва да го сложиш върху печката. По-добре е да има разстояние между мивката и печката за обработка на продуктите.
Ок, това признавам, че може и лично предпочитание, но винаги ми се е виждало опасно да нося примерно тенджера с врели спагети до мивката, доста съм спъната, затова като правихме кухнята първото нещо беше да проектирам печката до мивката Simple Smile за добавяне на вода по време на готвене също е по-лесно, ако се изгориш и т.н.
Но в случая не беше толкова в това въпроса, а че всеки ден ще трябва да чистят пералнята от пръскането на котлона. Който е имал такова разпределение знае каква е мъка. Стича се и надолу м/у тях, затова трябва и да се разместват.

# 515
Изхвърлиха ги. Не съм се обръкала.
Това е от предното предаване, което коментирахме с пердетата Simple Smile
Скрит текст:
О, не съм разбрала, че говориш за предното предаване. В този епизод нямаха в основната сграда кухня, затова реагирах така. Peace

# 516
  • София
Колко много негативизъм.

Мен предаването ме радва.  От коптори стават уютни жилища. Това са измъчени  хора,  на тях  им харесва и това си личи. Не било перфектно, но основата е положенена. От тук нататък ще си го поддържат и поправят сами.

# 517
Не всички, някои от показаните са си мърлячи и хич не се извинявам за израза.

# 518
Колко много негативизъм.
По-скоро градивна критика. Ако четат тук наистина ще могат да помогнат на хората, не само да напудрят жилищата за пред камерата.

# 519
Колко много негативизъм.
По-скоро градивна критика. Ако четат тук наистина ще могат да помогнат на хората, не само да напудрят жилищата за пред камерата.
Епизодите отдавна са заснети, нищо няма да промени това непрестанно критикуване - къде с основание, къде - без.

# 520
За следващия сезон Simple Smile
А като се има предвид, че са професионалисти, би трябвало да могат да отсеят градивната.

# 521
  • София
Би предпазило хората да допуснат същите грешки в домовете си.

# 522
  • Sofia
Гледах промото за следващия епизод и отново някакъв здравеняк и жена му се жалват че не могат да си ремонтират къщата ooooh!

# 523
  • София
   Александра и баща й, в ,,120 минути''
http://vid.btv.bg/btv/2017/04/02/brigada_20170402_172724_1491143404-1.mp4

Поставили са една плоскост върху пералнята - не покрива цялата пералня, но все пак върши работа за това, за което говорех, че трябва да има плот до печкатa, на който да поставяш съдовете и продуктите за готвене.

Върнали са си и старата елипсовидна маса и са сменили белите столове

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 13:39 от Mari_Mar

# 524
  • София
Поставили са една плоскост върху пералнята

И са освинили новия бял хладилник.

Общи условия

Активация на акаунт