Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 8

• 106 268
  • 799
  •   1
Отговори
# 780
  • Sofia
За приемането - ще я приемат. Но не знам дали ще трябва да плаща нещо, май не, защото касата го покрива.

Аз ходих по същия повод, не се наложи обаче да ме приемат, платих тогава за самия преглед в спешното.

# 781
Касата покрива лекарствата и малка част от престоя. Може би ще доплаща само около 110лв на ден.
Аз бях така с направление и доплатих за престоя само.
Ако има възможност да отива там на спешния кабинет. И да пишеш отзивите, амурчо.

# 782
  • София
Мисля, че по пътека е 5 дни и те се поемат от ЗК. Може би има някакво доплащане за този период, но няма да е 110 лева. Тази сума е ако надвишиш тези 5 дни, т.е. се наложи да продължиш престоя и след изтичане на 5-те дни по пътеката.

# 783
  • София
Когато аз лежах в Надежда за задържане патеката беше три дни, всеки деннслед това се заплащаше по 110 лв. + лекарства, прегледи, изследвания около 170 лв. на ден плащахме.

# 784
Още е три дни, аз доплащах 2 дни престой за раждането.

# 785
За тези мами, които още избират и проучват Надежда - с малко закъснение, отзиви от посещението ми на отворени врати. 

Мерси, Мила! Много ме успокояваш, спокойно ще се върна там Simple Smile И аз се радвам за политиката за неизбиране на екип - първо, това позволява на лекарите да нямат нищо против да те чакат, когато раждаш 30 часа и нищо не застрашава бебето, просто защото нямат лична причина да искат да ти ускорят раждането - знаят, че им изтича смяната и оставаш на следващите. Второ, за мен практиката с избор на екип е дълбоко сбъркана, ако за конкретната платила може да се окаже ценна разлика в обслужването, то генерално за всички мамета, които няма тфинансовата възможност или просто не желаят да избират екип, влошава много ситуацията. И се радвам, че избирайки тази болница, парите ми няма да отидат за избор на екип.

Леко бременеене и меко кацане, както казват едни мои роднини Wink

# 786
Това с изборът на екип и къде отиват парите ни, не е съвсем така. По желание да ти издадат фактура със спецификация по пера кое колко струва, една немалка сума е обозначена като “избор на екип“, нищо че пациентът от такова нещо не се възползва.

# 787
  • София
Това с изборът на екип и къде отиват парите ни, не е съвсем така. По желание да ти издадат фактура със спецификация по пера кое колко струва, една немалка сума е обозначена като “избор на екип“, нищо че пациентът от такова нещо не се възползва.

Това го правят единствено, защото при допълнителните застраховки изискват да пише избор на екип за да ти платят това. Иначе, ако го няма във фактурата това перо - няма да се получат пари за раждането.

# 788
  • София
Изобщо не съм съгласна, че изборът на екип няма значение. Особено за секцио е от голямо значение.
Да не говорим, че във фактурата ти присъства такава услуга, която всъщност родилката не е използвала.

Като минала веднъж през това, смея да твърдя, че парите дадени за избор на екип са много, много смислени. От голямо значение е кой лекар ще те поеме, как ще те напътства и какви ще са последиците за родилката и бебето.

Скрит текст:
Аз съм раждала преди години в друга болница и за мой "късмет" на смяна се падна лекар, който не харесвах. "Метна" ме на едно легло в предродилна, сложи ми колан за тоновете и се врътна. След 30-на минути дойде моят лекар, веднага ме погледна на ехограф, видя, че бебето е голямо и ще има проблем при опит за нормално раждане, директно ме посъветва за секцио. И слава Богу, защото иначе щеше да стане голяма касапница.

п.с. А, вече са писали преди мен за фактурата, което е по-малкият проблем.

# 789
Абе отклоняваме се от темата, но как един доктор може да прецени, че бебето е твърде голямо за родилката? Още повече, ако е първо раждане. Познавам жени със сходни физики, където едната роди 4500гр бебе без нито един шеф и такава, дето са роди 3000гр с много шевове и разкъсвания. Както и жена, на която двете й деца се раждат с почти еднакви размери, а раждания протичат коренно различно - едното леко, другото не толкова newsm78 Аз съм по-скоро на мнението на Румяна, че печелим от това, че никой не дава зор. Но то винаги ще има "за" и "против" избора на екип  Peace Peace

# 790
  • София
Може, може, прецени много точно и видя друго евентуално усложнение, което нямаше как да се "види" с колана за тонове.

Лично аз напр. не харесвам някои от докторите в "Надежда". Не ми вдъхват доверие. Вярно, че са 1-2-ма, но все пак не бих се чувствала спокойна, ако те са на смяна, но това си е мое усещане.

# 791
  • София
missence
Принципно съм съгласна за избора на екип. Ако раждах в друга болница, дори и частна щях да държа на него. В Надежда макар да няма избор на екип, всъщност спокойно можеш да се обадиш на твоя си лекар и той/тя ще дойде, дори и да не  е на смяна. Стига да е в София разбира се.
Отделно от това в тази болница са се събрали едни от най-добрите лекари в България, така че дори и без избор на екип си в сигурни ръце.
На теб твоя си лекар ти е обърнал внимание, защото му плащаш допълнително. Тук обръщат внимание по дефолт, защото доброто общо мнение за болницата е много важно.
Като цяло ми предстои раждане там, не говоря от опита на родила вече, но говоря от опита на жена с няколко операции в тази болница и съответно престой в нея.
Винги има за какво да се зачекне човек, все нещо не е както трябва - хора различни, капризи различни, разбиране - също различно. Истината е, че това е болница, в която ако тръгнеш да раждаш и почукаш на вратата никой няма да те върне, защото е пълно или да те претупа.

# 792
  • София
....
Отделно от това в тази болница са се събрали едни от най-добрите лекари в България, така че дори и без избор на екип си в сигурни ръце.
.....

На това се надявам, пък ще видим.

# 793
Може, може, прецени много точно и видя друго евентуално усложнение, което нямаше как да се "види" с колана за тонове.
О, за това, че с колана за тонове нищо няма да види, съм съгласна. За преценката за раждането обаче съм скептична. На мен за цялото раждане един път не ми цъкнаха ехограф. Само на приема в болницата.

Аз съм го казвала и преди, раждането ми мина през Димова, Генадиева и завърши с Русинов - сигурно най-темерутестия от докторите. Ами почти не разбрах, че има доктори там. Акушерките вършат много повече неща, включително и мен ме изражда акушерка, а доктора само я напътстваше отстрани и после той ме кърпи. За мен по-голяма роля оказаха акушерките и анестезиолога.

# 794
  • София
.......За мен по-голяма роля оказаха акушерките и анестезиолога.

Да, при нормално раждане е така, но за секцио лекарят е много важен. Никой не може да е сигурен как ще роди.

Успех и късмет на всички!

Общи условия

Активация на акаунт