Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 2

• 228 270
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Мале ,мале ,малеее ooooh! защо сутрента влезнах гладна в тази тема  doh smile3537 smile3537
Неустоими неща сте показали всички и както съм на диета и не ям тестени и сладки неща направо ми се събраха очите ooooh! #Crazy Shocked
Прекрасни сте всички bouquet Hug
От мен една невероятно вкусна манджичка ,много ни хареса Peace
и на тиквичкина вълна , Mr. Green много ги обичаме Hug

Пикантни пилешки дробчета на фурна

Сладка баница с тиквички на Лабрекс

Скрит текст:

Поредната рецепта отново на Лабрекс
СОЧНИ ПРИНЦЕСИ С ТИКВИЧКИ

# 61
Еее, как можах точно след Зиче да публикувам, след нейните вкусотии, особено ми харесаха принцесите (Зиче, и аз съм на диета и ми е тооооолкова трудно, особено като влизам в темата тук..)
Sunny29, AnyHr, много апетитни сармички, така обичам, ще си направя като свърша с диетата.
Аз какво сготвих за моите:
киш Лорен, много го обичам, от него си опитах

хрупкави пилешки филенца по Пепчо, с картофена салата

за подслаждане - крем карамел

и любимите на дъщеря ми бисквитени топчета, тя вече си ги приготвя почти сама

# 62
  • Пловдив
(Зиче, и аз съм на диета и ми е тооооолкова трудно, особено като влизам в темата тук..)

ЕЕЕ значи ме разбираш колко е трудно е,да устояваш на изкушенията като киша ти ,напримел Crossing Arms WhistlingMr. Green
И в къщи току що им направих една тава с крем карамел /аз направо в тавата им правя ,че с чашки не мога да им смогна и е много по лесно и пека на сухо ,без водна баня СТАВА СУПЕР Peace/ и така ухаее ooooh! Но аз съм железна Naughty bowuu

# 63

пеп-4о, и две шишчета черпя за купичка с вкусна супичка! Heart Eyes bouquet
Зиче, как ме разслюнявчи само с тия тиквичкини истории, много обичам и баничката, и принцесите!
choppi, ако метне едно крем карамелче........ммм! Heart Eyes bouquet
С две думи много вкусотии! Heart Eyes Crazy bouquet chef bouquet

Солена торта, тип сельодка под шубкой,

топчета от сирене,

пилешко с картофено пюре и гъбен сос,

хапки,

питка,

желирана торта с плодове

и кормос биското.

# 64
Лабрекс, имаш ли ги хапките в блога?
Супер идея за детско парти Hug

# 65
Лабрекс, имаш ли ги хапките в блога?
Супер идея за детско парти Hug

Evana, точно за деца ги правих, пълна импровизация са, просто ти трябват формички. Използвах такива за сладки, събрала съм купища от тях. От филийки хляб изрязвах кръгчета, ябълки, сърца, после пак с формички фигурки от салам и кашкавал, хлябът е намазан с пастет, крема сирене, отгоре с лютеница за цвят направих някакви криволици с една спринцовка и това е. Може и по-добре да се украсят, с маслинки, моркови, цвекло, магданоз, но дечицата нещо им се назлъндисват, та реших да са с каквото хапват без уговорки. Simple Smile

Скрит текст:

# 66
Ау, супер идея, тъкмо след броени дни ще го приложа  Hug

# 67
аз не съм дете, но бих се наредила тук на сандвичите, Лабрекс  Laughing че тъкмо и сиреняви топчета има  Heart Eyes
Кристал,  Hug
Nordina, много добро предложение за баница  bouquet
Батето, да ти кажа дразниш вече с тая гъша ма  Mr. Green да нямаш ферма за гъски ?
choppi, киша ти е с трахотен!  bouquet

у нас - сарми от лапад с кайма

и пак с лапад  Laughing  шницели със сирене във вид на пурички   http://pep-4o.blogspot.bg/2010/03/blog-post_31.html

# 68
  • Под сянката на разлистените кактуси
пеп-4o, отначало помислих, че това са пълнени панирани люти чушлета  Grinning Точно така иглеждат, тука ги има по ресторантите и замразени

Днес просто сте надминали себе си! labrex, страхотно меню, всички торти изглеждат много вкусни, сладки и солени!

На choppi киша е страхотен, и аз нямаше да устоя.Затова не правя сладки и тестени неща, освен за специални случаи и ако народа много се разпищи  Cry

Аз да кажа на Кристал7 за трайфъла. Не следвам определена реепта и това му е хубавото, става много различен и никога не омръзва. Има обаче три основни компонента - "блат", крем и сметана, Помежду се слагат плодове и ядки. Класическият английски трайфъл се прави с нарязани блатове за торта, ама кой има време да се занимава, най-често полвам и готов крем без варене, който смесвам със сметана 2:1, за да не е много сладко и да е по-пухкаво. За "блат" съм ползвала бисквити - обикновени, шоколадови, джинджифилови, лимонови, орео, кекс, изрезки от блатове за торта,  За крема - всякакъв вид пудинг и крем става. Плодове освен пресни може да се ползват и от компот или консерва. Ето един трайфъл за Нова година с остатъци от английски коледен кейк и ябълки и канела и орехи

Нареждаш "блат", крем, плодове, сметана и ядки докато се напълни купата и това е. По неизвестни  причини хората много се умиляват от малките трайфълчета, така че това винаги е голям успех.

# 69
tunata - голям, малък - Трайфела всякакъв го хапвам.
Няма да ви изброявам - зарекох се вече -ей на  #2gunfire Joy
Но от баклавата на еmo65 - не мога да не си отмъкна
Лабрекс - у вас навярно е имало празник - красиви неща си правила

в наща къща днес - Азиатска кухня: макарони по японски (то не се знае - китайци, корейци също ги правят по този начин)

правих и домашни вафли - но още стоят под тежест да се "напояват"

** - когато предложих виртуалното парти в темата започнаха "дискусии" -кое, как , защо - сега мирничко и кротичко Embarassed ще чакам подготвените от Вас красоти за Великден. newsm78 Rolling Eyes Laughing ТУК съм толкова години, но боя за яйца не намерих. Така ще се радвам на Вашите красоти. chef chef bouquet bouquet

# 70
  • Телиш/Плевен
Много се радвам, че темата продължава да съществува и се пълни с още и още вкусотии. Heart Eyes Записвам се чак на пета страница, защото исках да пусна и снимка, достатъчно спамих в предишната тема. Blush
Днес правих една много лесна и бърза (а и много харесвана у нас) рецепта - макарони на фурна с кайма, топено сирене и гъби.
Аз съм по по-простичките рецепти засега, та горе-долу такива неща ще споделям. Но кулинарните шедьоври, които виждам, ме вдъхновяват много и се надявам някой ден да достигна и аз такова ниво. Heart Eyes

# 71
  • София
Лабрекс, честит празник! Много са апетитни всичките снимки, следващия път и мен да поканите  Flutter
И трайфъл бих си хапнала с удоволствие, tunata!
И голяма част от останалите показани вкуснотии, трудно бих подминала.

Аз днес ще се отчета с панирани сиренца Хепи - подходих с голям скептицизъм, но останах очарована от резултата

и Цветаевский пирог с малини

Трябва много да поработя над снимките на моите ястия.  Embarassed Все са директно от печката, неподредени, невчесани и нефризирани. Извинявам се и се оправдавам с гладните гърла вкъщи, които не ме оставят да си "напудря" фотките Wink

# 72
  • Mediterraneo
Лангустини, само с лимон 

И за необичащите морските ми "неща"- бъркани яйца с колбас

# 73
Туната, благодаря даде ми чудесни идеи  bouquet

И за вкусотиите на всички  newsm10

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 19:33 от Кристал7

# 74
  • София
Таратор, печени чушки и бутчета.

Скрит текст:

Забравих пилешката салата с моркови от туршия,варени картофи и майонеза.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 20:07 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт