MasterChef България - сезон II (14.03. - 20.03.2016г.)

• 45 584
  • 457
  •   1
Отговори
# 270
Ми аз имам  Mr. Green, но не бих пробвала. А и моят прахов.

# 271
Във всеки автомобил има.
Силно се надявам някой да не си отрови детето, защото му е направил сладолед с пяната от пожарогасителя.

Скрит текст:
Bидoвe пoжapoгacитeли

Bъвeдeнитe ĸлacoвe ca ocнoвни пpи избopa нa пoжapoгacитeл. Cпopeд тoвa ĸaĸъв гacитeлeн aгeнт имaт cъoтвeтнитe пoжapoгacитeли, тe мoгaт дa ce cпpaви c тoчнo oпpeдeлeн ĸлac пoжapи. Kъм инcтpyĸциитe нa вceĸи пoжapoгacитeл имa и видa пoжap, в ĸoйтo тoй ce пpилaгa.

Boдoпeнни пoжapoгacитeли

Boдoпeнният пoжapoгacитeл гacи oгъня ĸaтo oтнeмa eлeмeнтa тoплинa oт чeтиpитe ocнoвни ĸoмпoнeнтa нa пoжapa. Πянaтa cлyжи зa paздeлянe нa ĸиcлopoдa oт ocтaнaлитe eлeмeнти.

Boдни пoжapoгacитeли

Boдният пoжapoгacитeл e зa пoжapи oт Kлac A - тoй нe тpябвa дa бъдe изпoлзвaн зa пoжapи Kлac B или C.

CO2 пoжapoгacитeли

CO2 пoжapoгacитeл (пoжapoгacитeл c въглepoдeн двyoĸиc) изгacя пoжapa ĸaтo пpeмaxвa eлeмeнтa ĸиcлopoд oт oгъня и cъщo тaĸa oтcтpaнявa ĸoмпoнeнтa тoплинa. Moжe дa ce изпoлзвa зa пoжapи Kлac B и C. Oбиĸнoвeнo e нeeфeĸтивeн пpи пoжapи oт Kлac A.

Πpaxoви пoжapoгacитeли

Πpaxoвият пoжapoгacитeл e пoдxoдящ зa гaceнe нa пoжap oт ĸлac A, B, и C или caмo нa пoжap oт ĸлac B и C. Toй eлиминиpa eлeмeнтa ĸиcлopoд oт ĸoмпoнeнтитe нa пoжapa и e зapeдeн c пpax, в ĸoйтo имa нaтpиeв биĸapбoнaт или aмoниeв фocфaт.

# 272
  • в резерват
Едва ли много ще се пробват, колко държат пожарагасители по къщите си

На работа имаме 3 бр. и вече на единият му вдигнахме мерника  Mr. Green  Crazy

# 273
Айде всяка да покаже в темата каква я е свършила с пожарогасителя
Да видим резултатите

Joy Joy

# 274
  • София
Баща ми има малък сервиз за пожарогасители, дъщерята му се обадила днес да му каже, че ще прави сладолед като отиде за Великден. После ми звъни да пита какво ни прихваща, да не сме полудели. Grinning

# 275
 Twisted Evil Димитрия как метна на земята произведението

# 276
  • София
Събин се държи адски неадекватно, сякаш е от противниковия отбор и саботира сините. И не стига, че нищо не направи, ами има и нахалството да каже, че той щял да нахрани "Мистерията". Баси! Не е за МастърШеф този човек определено.
Цвета не става за никакъв лидер и организатор, не че това е някаква изненада. Хареса ми Калоян как се хвърли с хъс в битката и се опитва всячески да помогне за каквото може.

# 277
  • София
Boris Petrov оплюва сладоледа, азот не се слагал в стъклен или метален съд, но Виктор го прави с въглероден диоксид, а не с течен азот.

# 278
Събин се държи адски неадекватно, сякаш е от противниковия отбор и саботира сините. И не стига, че нищо не направи, ами има и нахалството да каже, че той щял да нахрани "Мистерията". Баси! Не е за МастърШеф този човек определено.
Цвета не става за никакъв лидер и организатор, не че това е някаква изненада. Хареса ми Калоян как се хвърли с хъс в битката и се опитва всячески да помогне за каквото може.
Абсолютно
Калоян започва все повече да ми харесва
Не харесвам Цвета ,не успява да  промени мнението ми за нея

# 279
  • Варна
Събин го е ухапало кучето май  Shocked

# 280
Събин да  си беше останал в къщи, там щеше да си е на спокойствие и да си хапва хубава храна. Не е ли гледал първи сезон на шоуто. Тук няма спокойствие, има стрес и напрежение.

# 281
Събин да  си беше останал в къщи, там щеше да си е на спокойствие и да си хапва хубава храна.
Ами така като го гледах той и тук си хапна.
Цвета провали отбора си.За мен тя е основния виновник.

# 282
  • на село
Цвета се издъни с котлетите алангле, казаха и че в Бг. не се предпочита такова месо.

# 283
  • Варна
Цветелина е толкова изразителна в монолозите си Crazy
Явно редовно е рецитирала на училищните тържества.

Севде, стига бърса сълзи де, едва първа седмица е.

# 284
Събин да  си беше останал в къщи, там щеше да си е на спокойствие и да си хапва хубава храна.
Ами така като го гледах той и тук си хапна.
Цвета провали отбора си.За мен тя е основния виновник.

Спокойствие няма обаче, я как го навикваха човека и го караха да бърза. Ловджийката трябваше да спаси Любо.

Общи условия

Активация на акаунт