Хайде, покажете си спалните 8

• 167 022
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Аз ако би имах възможност всичко да направя тъмно виолетово, не бих се замислила, обожавам тъмен студен оттенък, но е доста проблемно, откъм финансовата част.
Иначе спалнята съм я замислила от този тип:
Скрит текст:
картинката е примерна, идеята е да е ъглова спалня с надстройка, като стените са тъмно виолетови, а мебели ще направя бели, защото ми харесва съчетанието на тези цветове. Подови настилки -  ще сложим ламинат, бял на сиво - бежови шарки. Но близките месеци съм заета с кухнята, та за спалнята ще дойде ред по-късно.

# 316
Финансово с цветовете е проблемо, ако сте от хората, които дават по 30 лева за литър бяла боя, която с тонирането става още повече. А пък аз точно преди 2 дни (в петък), купих 5 литра син латекс (за около 16 м2 две ръце го поисках, но количеството е за повече квадрати за всеки случай) + литър грунд за 31 лева точно. Simple Smile Не си заслужава да се дават хиляди левове за боя и като пребоядисате няколко пъти във времето, ще се убедите в това. Simple Smile

Аз не харесвам бели стени и бели тавани. Има различни нюанси на бялото, да, но пак си е бяло, идеята при нюансите на белия цвят е да се уцели точното бяло, което ще подхожда на останалите цветове в стаята.

# 317
За финансовата част имах предвид мебелите, защото този оттенък тъмно виолетово, който искам, така и не намерих, говоря за МДФ за вратички за спалня и кухня, а да плащам куп пари за боядисан МДФ ми идва в повече. Затова цапам по стените виолетово, правя черна кухня, бяла секция и спалня, а исках и мебелите да са виолетови. Явно пълно щастие няма Simple Smile
Боята взех най-обикновена и евтина, на Оргахим, хареса ми резултата, не виждам смисъл да дам един куп пари за скъпа боя.
Скрит текст:

Холът ми е със цвят Снежен ирис, Кипарис в едната стая, Зряла смокиня в спалнята (изглежда по-тъмна е, сякаш, на стените). Исках и холът ми е да е със Зрялата смокиня, но реших да боядисам с по-светъл вариант, защото ще имам много от черното за кухня

# 318
В момента стените са с тази, нямам спомен за цената, но не беше скъпа май.

Има много хубави нюанси на бялото, не е необходимо да е стерилното, тебеширено бяло. Ние сложихме White Dove на Benjamin Moore на таваните, много хубав цвят е. Ето палитрите тук. Може да си визуализирате как стои в определена стая.

Супер са, но на тези направо си им казвам цветни стени Joy даже не съм подозирала, че ги водят нюанс на бялото.

Засега май се спрях на такова.

# 319
В момента стените са с тази, нямам спомен за цената, но не беше скъпа май.

Има много хубави нюанси на бялото, не е необходимо да е стерилното, тебеширено бяло. Ние сложихме White Dove на Benjamin Moore на таваните, много хубав цвят е. Ето палитрите тук. Може да си визуализирате как стои в определена стая.

Супер са, но на тези направо си им казвам цветни стени Joy даже не съм подозирала, че ги водят нюанс на бялото.

Засега май се спрях на такова.

Холът и едната ми спалня са подобни , исках да има някакъв цвят , но сега се радвам , че ги направих така .
Мразя  стаи боядисани в лилаво  , във всяко вилище , в което съм влизала задължително има по една

# 320
  • София
Аз го броя за сиво, но мисля, че ще стане много хубаво. Особено, ако го подчертаеш с бяло както е на снимката.

# 321
  • Майнатаун
Здравейте отново. Flowers Hibiscus
Аз идвам с един леко тъп въпрос - какъв размер завивки и чаршафи да взема, при положение че матрака ни е 180/200? Ще бъдем с една обща завивка, не с две отделни. Нещо не мога да преценя правилно. Не искам чаршафите да висят отстрани твърде много, не искам и да бъдат къси.
Още един път се извинявам ако въпроса е глупав и смешен, но искам да купуваме хубаво бельо и завивки и не ми се експериментира.Grin

# 322
Долният чаршаф си го поръчваш по размера на леглото и няма да виси. Горния трябва да е доста голям, колкото повече, толкова повече, ако трябва ще си го сгъвате на 2 в/у леглото, но не пестете от размер. Въпреки че колкото и да е голяма пак ще сте с отвит гръб, когато сте обърнати към ръба на леглото...

# 323
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм с матрак 160/210. Долните, които ми харесва как стоят, са или с ластик, или 240/260, иначе се вижда матрака. Завивките са ми 200/210 или 200/220. Доволна съм, но ние зимата спим близо един до друг, а лятото не ползваме завивка. Но и в двата края на леглото да сме, отвити няма.

# 324
  • София
Мъчи ме един въпрос,някой да е разглобявал спалня и гардероб?
Предстои ни преместване в нов дом и много държа да си взема гардероба и спалнята,нови са ни и си ги харесвам.
На Rauch са,купувани от Como.
Дали предлагат демонтаж и монтаж?

# 325
Да, много пъти. Сами сме си го правили.
От магазините май предлагат монтаж само за нови, иначе сами или друг майстор трябва да търсите.

Проблем може да има само за някои сглобки, ако са с дюбели и сте слагали лепило, но пък не е нужно да се разглобяват съвсем, само колкото е нужно, за да излязат/влязат.

# 326
  • София
Благодаря ти, човече.Дано успеем да си ги преместим успешно.

Чершафи купувам с размерите на матрака.Нашия също е 180-200.

# 327
  • В полите на Витоша :)
Преди месец и ние си преместихме спалнята и гардероба от старото жилище. Дърводелецът, който ни ги прави преди 5 години, дойде, разглоби ги, превози ги и ги сглоби в новото жилище. Сами щяхме да се затрудним с плъзгащите врати.

# 328
Минимални отстояния в спалнята:

# 329
  • до най-прекрасния мъж
Много полезно. Обаче, опитвам се да си представя легло, високо 90 см, и не мога. Със стълбичка ли се качваш, за да си легнеш? Та 90 см е височината на долния ред на кухненските шкафове. Или има грешка в схемата?

Общи условия

Активация на акаунт