Хайде, покажете си спалните 8

• 166 935
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Много ми харесват последните две показани спални, особено първата. Сега малко глупав въпрос. Искам да си сложа в спалнята тънки пердета и дебели затъмняващи, задължително ли трябва да имам 2 корниза и въобще как става? В момента сме със щори и тънки пердета, т.е. само с един корниз

# 586
Ние сме така. Сложили сме един двуканален корниз, обикновен, бял, PVC. Но завесите и пердетата са закачени с кукички. Ако искате да сложите такива с халки, ще трябва корниз със две пръчки. Няма нищо специфично, действайте спокойно. В магазинът, откъдето купите пердето ще ви го ушият и ще ви предложат видове перделък. Аз лично харесвам надипляне и съм с рибя кост. Но това зависи и от това, каква ширина ще направите. При нас дебелите са 1:1.3 а тънките 1:1.5. Добър набор се получи.  Само като съвет бих ви дала- ако таванът е бял, не вземайте най- обикновенния ПВЦ корниз, защото ние попаднахме на такъв, който леко жълтее на фона на белия таван и трябваше да го боядисваме.

# 587
  • София
Благодаря, Aredhel, много добре си изглежда. Hands Clap

# 588
  • София
.....Аз си мечтаех за бяла спалня в скандинавски стил, бели мебели, бели стени.......

Здравейте! Колко квадрата епомещението? Преброих около 16 глидера на радиаторите, а до колкото го виждам е около 13 кв, за същите квадрати на нас ни казаха, че трябва да сложим 9 глидера, което е дооооста под Вашата бройка Grinning Сами ли взехте решение за бройката на глидерите?

.... в следващите 10 години няма да се насладя на бяла кухня...

Има как. Сваляте челата, ако може шкурене, ако не слагате грунд и отгоре боядисвате с тебеширена боя бяло. Играчка си е, но пък може да стане доста симпатична и прилична кухня. Друг вариант е да смените само челата с бели и да боядисате външните части на конструкцията, които не се свалят с тебеширена боя и пак ще стане, ама си трябва занимавка и мерак Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 11:31 от г-ца Калина

# 589
  • София
Виждам, че отдавна никой не е писал в темата, но да попитам. Simple Smile
Ще правим ремонт на спалнята, ще има нови мебели и нов цвят на стените, ще ми остане вградения гардероб, който си е ОК.
Иска ми се стените да са в тюркоаз, но се затруднявам в избора на точния цвят на боята.
Дали някой има спалня или другаде такава стена, за да сподели снимки и даде инфо за цвета?

# 590
  • SF
Когато отмине ковид ситуацията и аз съм решила цвят тюркоаз за една от стените. И бих сменила щорите със съответния цвят пердета в тюркоаз. Но повече от това не бих оцветила в този цвят. Малко е тежичък за повече от 2 стени.

# 591
Geryger, какъв цвят са мебелите, колко голяма е стаята?

# 592
Тюркоаз и по-светло може, тогава се комбинира добре и с кафяви мебели, не са мо с бяло.

# 593
Не само с бели мебели ще си отива, варианти има много зависи кой какво харесва

# 594
На мен ми харесва тюркоаз в комбинация със светло дърво или с розов текстил, но това с розовото зависи как ще се хареса на мъжете Thinking

# 595
  • у дома
Правихме ремонт на спалнята ноември месец и е точно с една цветна стена. Получи се супер според мен, запазихме си стария паркет, като ни го пренаредиха, изциклиха и лакираха. Само гардероба остана, той ще е по поръчка, от под до таван, с две плъзгащи врати. Имам някаква оформена идея за разпределение, но още го мисля. Както и външни ролетни щори ще поръчам. Отделно вече имам и няколко бели кашпи на перваза. Чудя се какви цветя ще са подходящи за спалнята?

Пердето ще го скъся или повдигна, когато имам настроение (заради изолицията на тавана се получи така).

гардероб може да нямаме, но си имаме стълба 😁😁😁

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 22:25 от blueeye®

# 596
Много е хубава спалнята, изчистена и свежа, със здраве да я ползвате! Пердето може и да не го скъсяваш, струва ми се, че едва докосва пода. На мен така много ми харесва, моите пердета в спалнята също се "влачат" по земята около 10 см. Като ми писне да се спъвам да тях, ги привързвам с панделка. 🙂

# 597
Много добре сте започнали! Hands Plus1  Пердето ми се вижда съвсем нормална дължина, ама въпрос на вкус. В спалнята много бързо се събира пух на пода и пердето влачи ако не се прахосмуче често. За цветя в спалнята аз лично харесвам неща с големи листа, тип филодендрон и орхидеи.

# 598
  • София
Благодаря ви момичета!
Блуай, добре ви се получило! Браво!
И ние ще поръчваме спалнята с такъв механизъм.
На мен ми се иска цялата стая да е в този цвят, по светличък.

Всъщност ще са две стени, защото едната е с вграден гардероб със сиви лайсни на плъзгащите врати, а срещуположната почти цялата с прозорци. Мебелите сега ще ги поръчваме, само гардероба е от преди той се води скандинавска бреза или някакво друго дърво... дървесен светъл фурнир, по-скоро в сивата гама. Исками се да изберем цвета и да боядисаме и на място да изберем цвета на мебелите.
Стаята е около 18кв.м., но и гардероба влиза в тях.
Имаме налична и лампа или плафон, незнам точно как се води, голямо кръгло лед осветително тяло за тавана в бяло и сребристо на Филипс.
Гледах, гледах палитрата на Оикос и всички ми се струват силни цветове от тази гама. Набелязала съм си 2 номера, утре ще ходим да видим какво ще поръчаме.
По принцип цялото ни жилище е в по съвременен изчистен стил, но сега започвам да си мечтая за винтидж спалня. 😊

# 599
Blueeye, от къде са мебелите?

Общи условия

Активация на акаунт