Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 134 246
  • 960
  •   1
Отговори
# 225
marychery, Mоето дете се следи в Германия, но имам впечатление и от детските нефролози в София, защото направих визити и с тях при престоите си в БГ.
 Нашия случай е доста сложен, защото сме с рядко заболяване, но бих си позволила да препоръчам доц. Буева. Четох тук в групата доста противоречиви коментари относно нея, но от посещенията си при 4 детски софийски нефролози смятам, че опит, който тя има и умение за прецизен анализ на състоянието на детете липсваше при останалите, които посетихме. За по леки случаи вероятно тяхната апаратура за абдоминална ехография, компетентност ще е в полза, но при нас те бяха неясни, неточни, безполезни...
Пожелавам да намерите бързо точен лекар за проследяване на честотата на белтък и съответни препоръки.

# 226
Благодаря. Честно казано и аз се бях замислила за нея. При Мария няма реална и обективна причина за белтък, но е факт , че е почти постоянно наличен в урината. При последните изследвания в Пирогов ги притесни всъщност наличието отново на +++ . Ще си запазя час за преглед.

# 227
Здравейте отново! Д-р Джинович така и не ми отговори. Ходихме в Пирогов при д-р Пеев и той ни убеди, че е задължително да влезем за допълнителни изследвания, тъй като според него е възможно да има втори уретер, който да не се вижда ехографски. Засега срещу името ни е записано само " компютърна томография", но след разговора с д-р Пеев, май ще искам да направят и цистография / дано не бъркам името на изследването/. Проблем при мен е, че с мъжа ми сме на различни мнения относно действията ни след изследванията, но спрях да го мисля, ще решавам след като разбера за какво точно става въпрос. Така че септември сме в Пирогов. Стискам палци на всички дечица да са все по-здрави, а родителите - колкото е възможно по-спокойни!

# 228
  • София
Зодия Телец, Успех  Hug
За д-р Пеев има добри отзиви.
То по-принцип алтерантивите за действие не са много, но вярвам, че ще вземете правилното решение. Като цяло ми прави впечатление, че вече не бързат да предлагат операция, а предлагат и други алтернативи.

# 229
Д-р Джинович отговаря бавно. Изпращай  си мейла всяка вечер.
Успех септември с Пирогов.
Операцията на моят голям син мина успешно. Отново оперира д-р Минова. Всичко е ок. При Михаил пак уродинамиката не беше добра. Докторката  му смени лечението.

# 230
Мери,бързо въстановяване но големия.Съжалявам за мъничкия.С неврогенен мехур ли е?
Зодия Дева,продължавай да пишеш непрекъснато.Сега е отпускарски сезон,но др.седмица има планирани операции.

# 231
Благодаря  sun sea .Да с непрогенен мехур е. Сега е на Баклофен.  Пие го от една седмица в увеличаваща се доза. Засега няма странични прояви.  Д-р  Минова иска да и се обаждам за да знае как е.
Минко е добре след операцията.  Всичко мина леко. Но и двете деца харесват Минова и и вярват.  Няма напрежение при контакта с нея.

# 232
Аз нямах полза от Баклофена и останалите илачи,които се изписват в Бг.В Сърбия ми изписаха 2 различни от тук,но съм цяла година с развихрени алергии и не съм ги започвала.Но имам голям ефект от физиотерапия,назначена от читав физиотерапевт.Даже не съм отишла на 2-рия курс.Уролозите много не вярват в нея,но е вълшебната нежна медицина.Ако искаш я попитай и имената на препаратите мога да ти дам дали биха ви помогнали.

# 233
  • София
marychery,
Радвам се, че операцията е минала успешно.  Hug

# 234
Мarychery, радвам се че операцията е минала добре. Надявам се, че новото с  лечение ще има подобрение за дребчо. Ние бяхме на контролен на 25,08 всичко е ок при нас. Другия месец пак.

# 235
Благодаря. Сега бяхме в Пирогов.  Минко остава с конци до сряда,  тогава ще ги махнат. Д-р Минова е в отпуск. Д-р Попов каза че не иска да бърза с махането.

# 236
Здравейте,
бих искала да попитам дали някоя майка е ходила с дете на балнеолечение, къде и каква е процедурата? Ние имаме ТЕЛК на сина ми, опериран от мегауретер в ляво с 85%, с придружител. Когато дадоха ТЕЛК-а казаха, че имаме право на балноелечение за детето, но евентуално ако сме ходели да попитаме в социалните преди да заминем, защото нещата се изменяли постоянно. Та ако някой е ходил да сподели също и къде препоръчват за пикочните проблеми да се отиде.
Благодаря предварително!

# 237
За урологични проблеми-Хисар,Велинград,но от скоро за санаториумите има промени-трябва да се лежи в болница и от там да ти дадат направление.Дано за деца е по-лесно.За Хисар още в началото на годината ме изрязаха,че няма свободни места.

# 238
  • София
За съжаление и ние ще се разпишем в темата... Моята дъщеричка направи уринална инфекция на 7 месеца, като след това още на два пъти имаше e-coli в урината, последния път преди махане на памперса преди повече от 1 година. Тогава ни препоръчаха да правим контролни прегледи всяка година и на тазгодишния, д-р Узунова от Токуда ни каза, че според нея има проблем и в едното бъбрече се задържа урина. Препоръчва ни да направим рентгенова снимка, а ако при нея не се установи проблем и ЯМР. Преди да направя изследванията ми се иска да я прегледа и друг специалист - моля, препоръчайте някой! Хем не ми се иска да правим ненужди затормозяващи изследвания, хем не ми се иска да пропуснем нещо, още повече, че имаме фамилна обремененост от моя страна.

# 239
Хмммм - детската урология на Пирогов. Общо взето голям избор нямаш. Там има достатъчно лекари. Лично аз водя моите деца при д-р Минова. Аз много я харесвам, децата също.

Общи условия

Активация на акаунт