Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 135 455
  • 960
  •   1
Отговори
# 240
Off topic: Имате ли идея това колко е вредно за бъбреците (защото има предупреждение)?

# 241
Здравейте!
Има ли отървали се от Е.коли чрез Д-маноза?
Преди време се споменаваше в темата..

# 242
  • София
Моето дете пиеше някаква добавка с д-Маноза, но като поддържащо, мисля, че венозните антибиотици свършиха работата.
Какво има в линка по-горе, не мога да го отворя.

# 243
# 244
Здравейте,момичета! От доста време следя темата, но не съм писала досега. Имам бебенце на 6 месеца с вродена хидронефроза 3-та степен. След много изследвания-ехографи, сцинтиграфия и ЯМР лекарите са на мнение че е за операция. При д-р Пеев сме в Пирогов. Исках да ви питам дали някоя от вас е правила операция от хидронефтоза без мегауретер. Как протича операцията? И след възстановителния период как минава. И толкова ли е зле престоя в Пирогов към днешна дата? Притеснявам се че е още много малък нашия бебок и освен това до момента нищо му няма. Не е правил инфекции или кризи и не знам как да го подложим на операция след като видимо е добре и си расте. Благодаря Ви предварително за информацията Simple Smile

# 245
Направете консултация с д-р Джинович в Сърбия.

# 246
Здравейте! Направихме консултацив по-интернет с д-р Джинович и той е на мнение че трябва да се направи такава операция. Докторите в Пирогов са на мнение че операцията не е спешна, но нямало смисъл да се отлага.

# 247
  • София
Здравейте,момичета! От доста време следя темата, но не съм писала досега. Имам бебенце на 6 месеца с вродена хидронефроза 3-та степен. След много изследвания-ехографи, сцинтиграфия и ЯМР лекарите са на мнение че е за операция. При д-р Пеев сме в Пирогов. Исках да ви питам дали някоя от вас е правила операция от хидронефтоза без мегауретер. Как протича операцията? И след възстановителния период как минава. И толкова ли е зле престоя в Пирогов към днешна дата? Притеснявам се че е още много малък нашия бебок и освен това до момента нищо му няма. Не е правил инфекции или кризи и не знам как да го подложим на операция след като видимо е добре и си расте. Благодаря Ви предварително за информацията Simple Smile
Моето дете е с 2 такива операции - и на двата бъбрека. Причината беше стеноза. Колкото и да е странно протича без симптоми. Първата операция ни беше на 4 месечна възраст, втората - този март след 8 години. на мен също ми беше трудно да го приема, но няма симптоми, което е пък добре за детето.
За д-р Пеев има много добри отзиви.
как протича операцията; влизата в пирогов както са ви казали, в деня преди операцията му правят клизма, трябва да е гладен и жаден. Вземат го, първо леко го упояват, после му слагат абокат и влиза в операционната операцията е около 2 часа. После го връщат в една стая тип реанимация, където си го чакаш и стоиш с него. По принцип излизането от упойка не е лесно, не бързай да му даваш вода или да го кърмиш. Там сте около 2-3 дни, после стоите в болницата още 7-8 дни.
Питай каквото те притеснява, но не отлагайте, така ще спасите бъбрека, понеже той се уврежда с времето, ако не се действа.
Успех Hug

# 248
Dushata83,

След като детето Ви е жизнено, расте и най-ВАЖНОТО не прави уроинфекции/бъбреци се увреждат от чести пиелонефрити/, бихте си позволили да наблюдавате още 2-3 месеца, а защо не и до годинка...И съответното състояние ще ви отговори, кога е най-удачно за операциии. 
Моето дете е оперирано от едната страна на 1г, а от другата на година и половина. Наблюдавахме, въпреки че, правеше през месец инфекции. Някои деца израстват проблем, много е индивидуален всеки случай. В тази група в предишните раздели има много писано относно израстване на хидронефроза.

Операцията не е така страшна,но струва ми се, че имате колебания..Хубаво е вие самата да сте сигурна,готова и спокойна за операцията.

Бъдете здрави и Късмет!

# 249
Здравейте 🙂
Имам нужда от съвет.
Синът ми беше опериран в Пирогов на 28 дни и му е изваден единият уретер на коремчето. На профилактичния преглед се установи, че всичко се възстановява много добре и че можем след 2 месеца да мислим за прибиране на уретера.
Много се зарадвахме 🙂
Но от 10 дни от уретера се отделя много странен секрет като сопол. Детето иначе няма симптоми за инфекция. Консултирахме се с уролози и нефролози и никой не знае на какво може да се дължи този секрет.
Накакви идеи?

# 250
Nananita,

След оперативни интервенции, често има отделляне на флуид, който се нарича seroma

A seroma is a collection of fluid that builds up under the surface of your skin. Seromas may develop after a surgical procedure, most often at the site of the surgical incision or where tissue was removed. The fluid, called serum, doesn’t always build up right away. The swelling and fluid may start collecting several weeks after surgery.

За повече инфо има доста писано на английски и немски в Интернет.

Моето дете има 5 операции и с дренажите излизаха всевъзможни....

Бързо възстановяване и бъдете здрави!

# 251
Благодаря за отговора.
Поздравления за силата да преминете през 5 операции. Желая здраве и всичко да е добре вече!!!

# 252
Здравейте,

имам един малко по-ежедневен въпрос. Дъщеря ми продължава да се изпуска нощем и за матрака съм взела гумирана подложка, но олекотената завивка няма с какво да я предпазя, а тя също се мокри Sad. Има ли някакъв горен чаршаф, който може да се сложи на завивката, виждали ли сте такова нещо, вие ползвате ли нещо за предпазване на одеялото/юрганчето?

# 253
Добър ден на всички, бих искал да изкажа моите притеснения и евентуално да ми препоръчате някой добър уролог с Пловдив.
Да започна първо, че съм мъж
На 29.08 Към 5;30 сутринта се събудих с остра болка в десния бъбрек и отпред в областта на апандисита която след около час изчезна, веднага след това отидох при личният ми лекар който ме прати на изследвания резултатите бяха- белтък в урината и 17 еритроцити. изписа ми зинат да пия 5 дни и уринал акук. на  30 отидох отново на изследвания при който вече имаше понижени еритроцити бяха към 12.След около седмица отново се повтори същата история пак към 6;00 се събудих с билки който изчезнаха
след около 20-25 мин. веднага след това отидох на уролог при прегледа на ехограф всичко беше наред пусна ми пълна кръвна картина и урина който бяха в норма изписа ми морунал на прах 3 броя да ги пия през ден имаше подобрение но за кратко отново след това получих болка в областта на кръста която се принесе към десния бъбрек от там към десния тестис и така болката продължи към 6-7 часа не беше много силна и при уриниране имаше парене. на следващия ден отидох при друг уролог който ме прати на изследвания имаше белтък в урината-ОПАЛ и еритроцити 16.Прегледаме на ехограф и ренген каза че имам запушен бъбрек вследствие на камък.Прати ме в урологията в продължение на 2 дни( 16-17 септември) ми преливаха системи и антибиотик венозна. на 3-тия ден(18 септември) само антибиотик и на 4-тия(19 септември) ден само сутринта.( От тогава не ме боляло десния бъбрек но имах лек  от време на време) Изскачах да мина една седмица и на 26.09  пуснах стерилна урина която беше чиста. като пред този период бих само уринал акут( не знам дали повлия на резултатите от стерилната урина) в същия ден из пиках едно малко камъче 1-2 мм по моя преценка.и вчера реших да пусна обикновена урина при което всичко беше добре освен 8-9 еритроцити.през цялото това време съм на момента с често уриниране.и последно от вчера имам леко дискомфорт в областта на пикочния мехур като леко боцкане, не постоянно а от време на време. Притесняват тия еритроцит, вече не зная какво да правя и къде да отида.Вие какво бихте ми препоръчали.през цялото време нямах парене при уриниране само когато направих кризата на 16.08 и при изпикаването на камъчето.
Хубав и слънчев ден на всички

# 254
За Пловдив уролог трудно бих препоръчала,може би д-р Дойчев.Но ако можеш,вземи си направление и посети д-р Костадинова-нефролог.Мога да ти дам тел.й на лични.

Общи условия

Активация на акаунт