Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 134 200
  • 960
  •   1
Отговори
# 120
Mother of PrincesS Съжалявам но не съм я чувала като име. Аз водя децата си също в Детско здраве ( или Пирогов ) но при детски уролог д-р Минова. За нея мога много да ти говоря.
Относно лекарите - професията им е достатъчно тежка, изисква голяма всеотдайност и не мисля, че е редно да се използват гръмки думи. Да и аз съм писала и пак пиша има и много които се НЕ ХАРЕСВАМ.  Но все пак трябва умереност. Защото сред БГ лекари аз открих и прекрасни и всеотдайно ХОРА. Точно такива оперираха и лекуваха повече от месец големите ми деца в детската Хирургия на Пирогов без да ни поискат стотинка само срещу думите - "Не печеля от деца"

Да, благодаря, изчетох темата и мненията за др Минова и всичко през което сте преминали, надявам се че вече  смелия юнак е добре Hug Малкия е с бъбречна агенезия, едностранна, така че ми трябва нефролог, а не уролог  Hug

# 121
Поради запитване на лични ,публикувам и-мейла на д-р Джинович тук-djinovic@gmail.com.
Може да пишете на английски или руски и да приложите всички налични изследвания,епикризи-не е необходим за тях превод на друг език.
Повтаряйте и-мейла докато ви отговори.
Успех! Hug Peace
Пс:
за някои диагнози -екстрофия на мехура има спогодба м/у д-р Джинович и Б-я.Отделно може да се подават документи в НЗОК за операция в Сърбия.

# 122
Поради запитване на лични ,публикувам и-мейла на д-р Джинович тук-djinovic@gmail.com.
Може да пишете на английски или руски и да приложите всички налични изследвания,епикризи-не е необходим за тях превод на друг език.
Повтаряйте и-мейла докато ви отговори.
Успех! Hug Peace
Пс:
за някои диагнози -екстрофия на мехура има спогодба м/у д-р Джинович и Б-я.Отделно може да се подават документи в НЗОК за операция в Сърбия.
както и във Фонда за лечение на деца, въпреки че се опитаха да опорочат дейността му.
Координатите на д-р Джинович са и в началото на темата.

# 123
До Mather of Princess
 Др Цанова е нефролог и не е нов специалист.Според мен има доста опит,работи в Педиатрията,клиниката по нефрология.Аз много я харесвам защото обяснява подробно и много мила!С нея се срещаме на 3 месеца,защото при нас нещата са малко по сложни

# 124
Аз малко странични неща, пак за детска урология. И пак ако това би помогнало на някой търсещ инфо..Бяхме вчера на преглед 1 година след операцията, крипторхизъм, др Минова помнеше малкия, всичко е ок, даде напътствия за хигиена и всичко друго и беше адски мила..Отдели ни време. Попитах я нещо и за дъщеря ми ,по-голяма и тя междудругото прегледа и нея, пак говори за вода, хигиена.. Бях без направление за никой. И накрая я питах какво да правим с ръчичката на голямата, от три месеца лекуваме нк цирей,беше се влошил, тя ...обади се в детска хирургия, опита се и това да свърши... В крайна сметка там имаха толкова мн операции, че не успяхме да намерим конкретия лекар,при който ни прати(един случаен видях, каза,реже се под упойка пълна и два три дни в болница???!... и днес проф Бранков в Токуда го оправи за пет секунди,без никва упойка, детето не успя да ревне... После го гушна.
 Пиша това да ви кажа, че има лекари с добри сърца и вълшебни ръце(поне за мен), др Минова просто нямаше какво повече да направи, беше внимателна, пари не съм давала..от проф Бранков също съм изумена днес...той също правеше урологични операции преди,сега незнам...известния др Оги. Не може да се обобщи за една болница или всички бг лекари. Аз имам страхотен зъболекар, гинеколог и мамолог и не бих ги заменила наистина...  Виж на дерматолог не случих:(

# 125
  • София
Виждам, че сте обсъждали д-р Джинович. Аз примерно влезнах в контакт с него, но някак си не се доразвиха нещата и така и не стана консултацията.
Истината е, че нашите лекари са супер натоварени. Сега като ходих за епикризата в Пирогов - пред кабинета 7-8 човека и се бутат и преварват и т.н. Аз изчаках спокойно и успях да говооря с лекаря, но се изумих как всеки се бута все едно само неговото дете е болно...
Моето детенце е добре, ще пискаме стерилна урина и ще ходим на ехограф, но мисля, че вече всичко мина.

# 126
До Mather of Princess
 Др Цанова е нефролог и не е нов специалист.Според мен има доста опит,работи в Педиатрията,клиниката по нефрология.Аз много я харесвам защото обяснява подробно и много мила!С нея се срещаме на 3 месеца,защото при нас нещата са малко по сложни

Благодаря. Вчера минахме на преглед, ще го следя при нея и това е  bouquet

# 127
А според мен има и още нещо - аз мисля, че детските уролози в България можем дружно да ги изброим на пръсти. 7 засега в Пирогов ( д-р Пандаров е пред пенсия,-, а д-р Момчилов не е в първа младост), един в Токуда, за Пловдив и Стара Загора не знам колко са, ако има въобще детски уролози. .... ниско платени, супер натоварени. Аз също вчера водих Михаил на контролен преглед. д-р Минова излезна от операция и веднага се качи при нас, както винаги беше усмихната и мила. Михаил е добре. С докторката ще се видят пак другия месец.
Аз с д-р Джинович имам 2 кореспонденции, отговори ми много ясно и точно, включително и каква ще е и цената на  операцията при Михаил. Просто в момента в който си подготвяхме документите за Сърбия и чакахме дата, се свързах и с д-р Минова, и тя много ми хареса. Аз не мога да скрия симпатията си към нея.

# 128
Само отбелязвам, след преглед на Мария пари д-р Мирчов,  при нея няма остатък ма урината и всичко е ок. Последната урина излезе без белтък.

# 129
Здравейте,
Взимахме обикновена урина на малкия, на почти 11 месеца. Може ли помощ за резултатите:

От изведения на кожата уретер от левия бъбрек - Белтък - позитивен, Седимент - масово левк ед и на групи, доста бактерии;
От здравия десен бъбрек - Белтък: Билирубин - Негативен; Уробилиноген - Неувеличен; Белтък урина - Позитивен; Седимент - 10 - 12 левк. урати бактерии.

Утре сме на София при Пандаров на преглед. Каза да давам Панадол за температурата и да отиваме при него. Предполагам, че ще иска стерилна урина да вземем и евентуално антибиотик. Малкият от 2 дни нощем вдига температура към 12 през нощта - 38,2 - 38,40 и го втриса. Сваляме я (с Панадол като не стане правя бабиното средство, но ефективно за сега компреси с оцет на чорапките и компрес на челото) и на другия ден след обяд пак вдига. Дали е от зъби или от бактериите? Засега давам на 3 часа Панадол и Нурофен, като ги редувам, но детето не иска да яде (от сутринта е на 2 сухара на попара и няколко лъжички плодово пюре, малко кърма, пие доста вода). Притеснено ми е, че не яде и е кожата му е бледа, унил е и спи доста повече ... Моля за някакви съвети. Благодаря Ви!

# 130
  • София
Anita123,
За съжаление е възможно и от бактериите да е. Аз след като щях да изпусна нещата въпреки бдителността ми, смятам че нищо не трябва да се подценява. Занеси и резултатите да ги види Пандаров.
белтъка и левкоцитите са притеснителни.

marychery,
Супер новина Simple Smile

# 131
 Praynig

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 20:54 от Prestupnici

# 132
Anita123,а защо не потърсиш 2-ро мнение?Д-р Минова или по и-мейл в Сърбия?
Нали уретера е изваден,за да спрат инфекциите?И  дали това е единственото и най-доброто решение?
Позволявам си да ти напиша всичко това,защото съм минала по пътя ви и както се оказа не само без да е необходимо,но и с тежки последствия.
Успех и бързо възстановяване!

# 133
  • shumen
Мери,чудесна новина.

# 134
Здравейте, искам да ви попитам имало ли е при някой повишени еритроцити и белтък едновременно на дете момиче на 4 г в урината...имаме такива 3 поредни изследвания и от доктора разбрах, че не е добре...

Общи условия

Активация на акаунт