Влизане в спалнята в мое отсъствие

• 18 320
  • 168
  •   1
Отговори
# 120
Те ако не искат, няма начин.
Просто им поставят ясно и точно условията си.

Да поставя условия в чужда къща? И как точно ще стане това? Нека дойде някоя пикла в моя апартамент да ми слага ключалки и да ми поставя условия - изхвърча с 200 км/ч

Абе и ти си права. Но пък на мен ако ми се случи това, жална и майка ако има кражби и ровене. Това е нещо, което не понасям дори от най-близките си хора, а какво остава за една евентуално бъдеща свекърва. Лично аз не бих търпяла такова поведение и бих вдигнала един хубав скандал. И ако половинката не ме подкрепя, ставам и се махам. Ама преди това ще и се разходя по нервните окончания.
Няма как аз да издържам някаква си дърта вещица, а тя да ме краде.
Може да е нейната къща, но в чужди неща няма право да рови. Грозно е.
Скрит текст:
Гифа в подписа ти е велик  omm

# 121
Аз никога не бих ровила в чужди вещи. Коментирах, че не можеш да се нанесеш в чужд имот и да си заделяш с ключалки помещения за себе си. Собственик на жилището е свекървата, нали?
Искаш ли уединение, отиваш на квартира. 20 квадрата да е, но твоя да е.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 09:22 от Анонимен

# 122
А не се ли води собственик и сина?
Ако е така може би има право да си заключи собствената си стая.  newsm78
Иначе ти имаш хубаво мислене, но таз свекърва хич няма да е съгласна с теб.
Тя хем ги смуче финансово, хем наглее като се рови в чужди неща и краде.
А гледам, че авторката има възможности и може да се изнесе.
На мен ще ми бъде неприятно при такава ситуация да не получа подкрепа от половинката.
Тогава не ми е никаква половинка. Щом е толкова привързан към мама да си седи там и да си бъде форевър мамино синче.

# 123
За мене основния проблем е с младежа.
Неприемливо е ровенето в нещата и кражбите на дребно, не споря.
Но още по-неприемливо ми е да издържат здрави и прави хора.
Колкото и да е висок дохода на сина, да си търсят работа мързеливите скандалджии.
Докато е жив ли ще ги издържа?
Ами ако му се случи нещо и остане и той без доходи?

# 124
Иначе ти имаш хубаво мислене, но таз свекърва хич няма да е съгласна с теб.

Радвам се, за което.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 09:21 от Анонимен

# 125
Ако тази "пикла" те издържа и ти плаща сметките, а ти лежиш по цял ден пред тв, нямаш право гък да кажеш

Да, само че още от първия пост на авторката става ясно, че не пиклата издържа проектосвекървата и плаща сметките, а приятелят, т.е. синът на свекървата. Издържа и плаща сметките на всички в къщата, включително и на авторката.

# 126
  • Deutschland
Щом авторката живее с приятеля си, значи са семейство, значи че парите им до някаква степен са общи. Това имах в предвид. И аз няма да съм съгласна да издържаме хора, които са в трудоспособна възраст и ако моят започне да дава пари на майка си и сестра си, просто ще стане бившия мой.
Въпрос на възпитание е ровенето в чужди вещи, явно тази властимаща проектосвекърва изобщо няма такова.

# 127
Щом авторката живее с приятеля си, значи са семейство, значи че парите им до някаква степен са общи. Това имах в предвид. И аз няма да съм съгласна да издържаме хора, които са в трудоспособна възраст и ако моят започне да дава пари на майка си и сестра си, просто ще стане бившия мой.
Въпрос на възпитание е ровенето в чужди вещи, явно тази властимаща проектосвекърва изобщо няма такова.

Добре, ама трудно е да се каже с кое семейство е повече семейство приятелят - с майка си и брат си, или с приятелката си. Очевидно няма против и даже желае да е и с двете "семейства", а авторката "гък" не му казва, защото в крайна сметка не изтичат нейни собствени пари за издръжка на майката и брата, а приятелят издържа до голяма степен и нея. Не е и в положението да даде ултиматум на приятеля да издържа само нея, но не и майка си и брат си... Въобще, не е лесна работата.

# 128
Добре, ама трудно е да се каже с кое семейство е повече семейство приятелят - с майка си и брат си, или с приятелката си.
С това съм съгласна. Приятелят има 2 семейства - абе, чиста полигамия от фактическа гледна точка.
Напоследък все по-често се среща. От както безработицата е извинение за мързела, доста хора се увисват в ръцете на близки роднини (деца, братя/сестри, родители).

Пиша на авторката съсвсем добронамерено. ТП е благороден човек, но това е скъпо удоволствие.
И даващият е в слабата позиция, защото го изнудват на емоционално ниво. Кой нормален човек ще остави майка си в мизерия. И ако тя не ще да работи, ами детето й няма избор - и плаща. Може само да позатегне кранчето (без луксове), но не да го спре изцяло.
Авторке, ако останеш с този човек - ще трябва да поемеш част от разходите на родата (затова бях писала "съпрузи"). Дори и да се изнесете отделно, пак ще изтичат пари в посока второто семейство.
Но изнасянето е за предпочитане - по-скъпо финансово и по-евтино емоционално.

# 129
За мен основното недоумение тук е: какво търси мъж на почти 30 г. при маминка?
Там е коренът на всички дрязги.

# 130
Ама аз останах с впечатление, че авторката си има свои уж добри доходи  newsm78

# 131
И МРЗ е предобър доход, ако ти влиза в джоба, а друг ти плаща сметките и осигурява хляба.

Между другото, това за втълпяването на синовен дълг е просто оправдание. Ако действително беше втълпено на мъжа, че е длъжен на майка си и брат си, то авторката нямаше въобще да е в този дом, мама не би го допуснала. На мъжа му изнася. Има манджа, има секс, не плаша наем. Авторката май сама сподели, че ок.150 лв спестяват, като не излизат на квартира. Сумата изглежда големичка, но всъщност е доста малка за двама души с добри доходи. Замислете се върху това. Та колко изпаднал и откровено тъп трябва да си, че да ти се втълпи нещо тъй избирателно - в днешно време?

# 132
Ама аз останах с впечатление, че авторката си има свои уж добри доходи  newsm78

Може и да има, обаче факт, че от друга гледна точка - тази на майката на приятеля, нещата могат да изглеждат по друг начин: Тоя моя син довлякъл някаква от 3 и кусур години да живее у нас и тя никакви разходи, които прави и такива по къщата не плаща, всичко чака на него, използва го, а нейните доходи си ги спестява. Къщата е на майката, предполагам, може би си мисли, че е достатъчен принос това, за да е допустимо синът да плаща режийните, а за данъците все пак някой ден ще наследи половината от къщата. Докато приятелката почти нулев принос - с изключение на факта, че чисти и готви само за приятеля, което преди нейната поява вероятно се е извършвало от майката. Не става ясно с какви пари се хранят майката и сина, но става ясно, че не е с парите на Сисонка.

Преди да ме нападнете, че едва ли не, ние с приятеля ми сне негодованковци, които чакат на " мама" искам да кажа, че тя не работи от сума година, брат му също, всички сметки в къщата, разходи по ремонти, данъци и т.н. ги плаща приятеля ми. Не ме и храни, както знам, някой ще кажат. Всичко си купувам и правя сама. Всеки си чисти, готви сам. (аз за мен и приятеля ми, тя за нея и брат му)

# 133
Играят си на семейство. До полата на мама.

# 134
Ама аз останах с впечатление, че авторката си има свои уж добри доходи  newsm78

Може и да има, обаче факт, че от друга гледна точка - тази на майката на приятеля, нещата могат да изглеждат по друг начин: Тоя моя син довлякъл някаква от 3 и кусур години да живее у нас и тя никакви разходи, които прави и такива по къщата не плаща, всичко чака на него, използва го, а нейните доходи си ги спестява. Къщата е на майката, предполагам, може би си мисли, че е достатъчен принос това, за да е допустимо синът да плаща режийните, а за данъците все пак някой ден ще наследи половината от къщата. Докато приятелката почти нулев принос - с изключение на факта, че чисти и готви само за приятеля, което преди нейната поява вероятно се е извършвало от майката. Не става ясно с какви пари се хранят майката и сина, но става ясно, че не е с парите на Сисонка.

Преди да ме нападнете, че едва ли не, ние с приятеля ми сне негодованковци, които чакат на " мама" искам да кажа, че тя не работи от сума година, брат му също, всички сметки в къщата, разходи по ремонти, данъци и т.н. ги плаща приятеля ми. Не ме и храни, както знам, някой ще кажат. Всичко си купувам и правя сама. Всеки си чисти, готви сам. (аз за мен и приятеля ми, тя за нея и брат му)

Независимо от  това, тя няма право да и бърка в нещата.
Бърка се в нещата на близки хора - брат,  сестра, майка и т.н. Но дори и при такива ситуации на някой хора пак не им е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт