Влизане в спалнята в мое отсъствие

• 18 322
  • 168
  •   1
Отговори
# 105
sisonka_, поговори с него, че се чувстваш зле така, че сте двама а може и скоро и трима да станете, че тази среда не ти се отразява добре и всичко което чувстваш, обясни му че сте големи и вече е време да направите по- голяма крачка.
Ако заживеете заедно, само двамата, според мен ще видиш много негови страни, които не са се проявявали докато сте били при майка му!
Според мен не е в годините разминаването а в акъла и възпитанието, аз за бабушка разбрах, че нейната свекърва точно по този ужасен начин се е държала с нея, дори знам за случка в която й е хвърлила тенджерата с храната през прозореца... въпреки, че нейното свеки е било на гости  Simple Smile
Аз дълго време мълчах пред бабито, споделях само на ММ какво чувствам, не съм му поставяла условия, той сам виждаше аз как рухвах след всяка свада. За това те съветвам това да направиш!
И кажи най-накрая какво ти се върти в главата като решение  Crazy

# 106
  • където мечтите се сбъдват
Млади сте.
Сигурна ли си, че този мъж е за теб? За семейство, деца? За цял живот? че можеш да разчиташ на него?
Ако ме беше питала преди две години щях да ти кажа на 90 процента да, но след всяка гадорията от майка му и родатата бавно, но сигурно процентите намаляват. Капчица по капчица... Ако бях сигурна до сега може би щях да съм му родила дете, и ако преди време не исках, защото се чувствах малка, то вече усещам, че майчинския ми инстинкт се събужда. Знам, че е добър човек и би бил добър баща. Но незнам дали ще се справя с тази рода...
[/quote]
Според мен свали картите на масата.Кажи му кое е важно за теб и без кое не можеш.Ако постигнете съгласие,си направете семейство,ако ли не-кой от където е..

# 107
Ти сега не дърпай дявола за опашката, че ако свекърва ти вземе да попадне на тая тема, като нищо ще си видиш гащите на нейното д... някой ден Simple Smile
Ще ми повярваш ли ако ти кажа, че го очаквам и не бих се изненадала. Няколко чифта чорапи вече ми изчезнаха и виждам, че редовно си ги пере и простира така че...
Господи, колко дребнава и зла съм станала, не мога да се позная!!!! Ужас!!
Приятеля ми ме подкрепя взема моята страна. Отначало като се нанесох и имаше проблем, като е говорил с нея, следваха циркове, два реда сълзи и три реда сополи. Оплакване на цялата рода колко синът и е егоис и лош, три седмици чупене и неговорене и после пак отново.
Сега вече ми казва само да не се ядосвам, че е долна и т.н....
Sisonka,
ако не си мазохист, си светица, щом търпиш....
Хората, които се обичат, се защитават, пазят любимия да не бъде наранен от друг (дори и от собствената си майка).
ТП в началото те е защитавал (по негов си начин). Сега вече е спрял, само казва да не се ядосваш. Но така прехвърля всичко на тебе. Замисли се.
И да, жениш се за целия му род.
Ако пренеса моя опит, твоята Свекърва няма да спре да иска. Ако ТП постави граници, ще смени начина на искане. Но колко и какво ще получава, как ще се държи с тебе - всичко зависи от ТП. И времето работи в твоя вреда. Колкото повече търпиш, твоите "съпрузи" свикват, че е нормално и ще искат още и още. Готова ли си за това?

# 108
Майката няма как да работи, защото е мързелива, а брата е умен и пре умен и за него едва ли има подходяща работа....
Ако знаеш мен как  ме мързиииииии, но продължавам да ходя на работа всеки ден.
Виждам само едно решение - да се отделите двамата с приятеля и да отрежете спонсорството.
Нито  тя е престаряла, нито братчето слабоумно. Да си намерят работа или други спонсори и да се оправят сами.

# 109
По темата за влизане в спалята...това е абсолютно неприемливо,но всичко си опира до манталитет и възпитание.Аз имах подобен опит с моя свекър-намирах чужди чаршафи и дрехи в гардероба,местено,ровено, ползвано,мебелите одрани и само ключ след скандал оправи работата.
Никакви деликатни приказки и обяснения не можаха да достигнат до закостенелия му мозък,че не се влиза в чужди спални.На някои хора израза "лично пространство" нищо не им говори и егото им е прекалено силно ,за да имат "уважение" към друг човек...израстнали са в друга социална среда и т.н.
Така,че си врътни ключа да ти е мирна главата като ходиш на работа.
А за в бъдеще ако човека на който сега разчиташ продължава да издържа двама здрави прави хора  не виждам как въобще ще я карате....просто не знам.Много е неестествено това.

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 16:51 от Zhani

# 110
После- майката, да се види какъв стаж има, на колко години е, има ли начин да се пенсионира или двамата сина ще трябва да отделят за издръжка.
Всичко е твой проблем, щом си се завряла в тая стая, че и да ти ровят в нещата.

Майката няма как да работи, защото е мързелива, а брата е умен и пре умен и за него едва ли има подходяща работа....
Аз работя да, взимам добри пари, не перфектни, но задоволителни и да имам отделени пари с които да изкарам, може би дори година, ако стане нещо, но истината, че си натискам дупето в тази къща, за да събера малко повече пари и да започна нещо самостоятелно...
Девойко хубава, не знам с какви пари живееш. Аз живея и се издържам сама (не пропускам да го спомена във форума  Crazy ) с различна сума месечно, която обаче не надвишава 1000 лв. В Русе съм. Една стотинка не съм поискала от родителите си. Работата ми е такава, че мога да се прибера в родния град в самостоятелно жилище, но аз съм избрала да живея в Русе под наем.
Този твоят хубостник ще е вечният отговорен и притеснен за семейното положение... ама не вашето, а на мама и на брата. Събирай си багажа и си заминавай от този дом. 3 години и кусур да не намерите начин да се изнесете и два търтея да са ви на главите - наистина ли не ти е дошъл акълът толкова време?
Ейвънска козметика по 2 лв на промоция да са ти проблема...

# 111
Ситуацията е абсурдна и не бива да се търпи. Според мен решението е или заключване на стаята или изнасяне на двамата. Туй то.

# 112
  • Deutschland
И да се изнесат, кво? Пак ще издържат двата търтея. Да измислят начин да ги накарат да работят и да се издържат сами

# 113
Те ако не искат, няма начин.
Просто им поставят ясно и точно условията си.
Не стига, че ги гледат, но и крадат. Егати и наглите търтеи.
Тогава засега им трябва ключ и един хубав сериозен разговор.

# 114
Защо говорите в трето множествено? НП явно е ок със ситуацията.

# 115
Събирай си багажа и се махай. Ако твоят приятел държи на теб, ще те последва, ако не - това не е твоят човек. Животът отлита бързо, не го пропилявай.

# 116
Drahokam, не съм чела всички постове, просто изразих мнение за това какво би трябвало да се направи. Ако и той не я подкрепя, се чудя какво дири тя там.

# 117
Те ако не искат, няма начин.
Просто им поставят ясно и точно условията си.

Да поставя условия в чужда къща? И как точно ще стане това?

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 13:05 от Анонимен

# 118
  • Куциндрел
Каквато и пикла да е, все пак свекървата трябва да има поне елементарно възпитание и някакъв такт. Да ти ровят из нещата хич не е приятно и всеки би се издразнил.

# 119
  • Deutschland
Ако тази "пикла" те издържа и ти плаща сметките, а ти лежиш по цял ден пред тв, нямаш право гък да кажеш

Общи условия

Активация на акаунт