Влизане в спалнята в мое отсъствие

• 18 317
  • 168
  •   1
Отговори
# 30
Покани свекито да си ляга при вас вечер.  Joy

# 31
  • София
Моят съвет е краен - направо да сменяш мъжа. Веднъж се живее, а от това нищо добро няма да излезе
Добре, но аз друго се питам.
Ако един човек е непукист към най- близките си и е готов да ги остави да мрат, защо очакваш да бъде различен с теб?
В случая, момчето не може само да се пребори с мързела им, но не е ли по- добре да му се помогне да направи стратегия и да действа, за да се реши проблема трайно, вместо да търси някой бездушен и след време да пусне тема тук от вида" Студен и безчувствен, болна съм, а той е навън с приятели"?

# 32
  • Варна
След като имаш осигурено жилище, защо не направиш първата стъпка и да се изнесете там с приятеля ти? Това би било от полза за всички ви.

# 33
 Ами идете да живеете в четиристайния във Варна и готово. Сами, нашироко... Или продайте варненския и си купете собствено жилище. Майката на приятеля ти и брат му ще се оправят, убедена съм. И да им дава приятелят ти някакви пари, няма да ги издържа тотално.

Авторката, не се сърди, но Янечек е права до голяма степен. Ти си се съгласила да живееш у приятеля ти, знаеш, че той се грижи за всичко в тая къща, а сега се сърдиш, че жената влиза в спалнята си. Ами че тя е нейна тая спалня, бас държа, че в нея има сума ти неща, които не са изнесени в другите стаи. Когато искаш да започнеш съвместен живот с някого първо намирате къде да живеете, после ставате семейство - не говоря за брак и сватба - после градите общо бъдеще и отглеждате деца. А не момичето просто да се прибави към досегашното домакинство на момчето и после да се сърди, че някой си влизал по стаите. Ми ще влиза, той си е у дома.
 Сега, че ти пипа нещата, това е невъзпитано и недопустимо - просто и кажи - моля те, не ми пипай нещата, или ме питай за разрешение преди да ми вземаш от козметиката.

Виж, в случая с бабата, дето проверявала за прах и пране, на нея направо и отнемам ключа и толкоз. Тя не си е в къщи, живее другаде, а ще влиза в чужда къща - това не може.

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 11:17 от Iris04

# 34
  • Варна/Благоевград
Защото жилището ми е във Варна, а в момента живеем и работим в Благоевград. Идеята на темата ми беше просто да споделите,ако сте живяли със свекъри, дали ви се е влизало във стаята, а не това в което се превърна...

# 35
  • Варна
Не, не съм живяла и съответно не съм имала подобни случки. За мен това е грубо посегателство в личното ми пространство. Имам предвид ровенето из вещите ми, а не влизането. Влизането е ясно защо се прави - свекървата ти демонстрира кой е шефът в къщата.  Но аз не съм се и набутвала да живея в чуждо жилище, хеле пък като имам свое. Защото това си е жива набутвация.

# 36

Защото жилището ми е във Варна, а в момента живеем и работим в Благоевград. Идеята на темата ми беше просто да споделите,ако сте живяли със свекъри, дали ви се е влизало във стаята, а не това в което се превърна...

Някои влизат, някои не влизат. Някои дори в стаите на пълнолетните си деца не влизат. Това е въпрос на възпитание. Явно твоята докато е там ще си влиза. Надявам се не планирате  да  останете завинаги там, все пак.

# 37
Ооооо, свекърва ти е от Благоевград. Обърни се към The SIren of Titan, a.k.a. Мамасита. Тя има много да ти сподели по темата.  Laughing
В какво се е превърнала темата? Повечето ти съчувстваме и ти даваме съвсем разумни, добронамерени съвети. Но, ако искаш само да ти кажем колко е нередно да се пипат чужди вещи, ОК, казахме ти го.

# 38

И с какво точно ще ти помогне тази информация?
С какво статистиката, че 358 свекърви влизат в стаята на сина си, а 24 – не влизат, ще реши лично твоя проблем?
Е, ако търсиш успокоение, че не си единствената прецакана Муня, която са я замъкнали да живее при свекърва, ще го получиш. Много сте, силни сте!
Само на мрънкане сте силни обаче...

# 39
Моят съвет е краен - направо да сменяш мъжа. Веднъж се живее, а от това нищо добро няма да излезе
Добре, но аз друго се питам.
Ако един човек е непукист към най- близките си и е готов да ги остави да мрат, защо очакваш да бъде различен с теб?
В случая, момчето не може само да се пребори с мързела им, но не е ли по- добре да му се помогне да направи стратегия и да действа, за да се реши проблема трайно, вместо да търси някой бездушен и след време да пусне тема тук от вида" Студен и безчувствен, болна съм, а той е навън с приятели"?

Не всеки е готов на всякакви компромиси. Аз не бих живяла с човек , който иска да живеем с техните и за мен това е непреодолима пречка. Любовта си е любов, разумът - разум. нека се грижи за тях,, а това че ще намери друг, съвсем не значи, че другият ще е бездушен.
Много по - честно е ако човек вижда, че партнъорът му има ангажименти към близки, които са дългосрочни и с които той не е съвсем ок, да каже в един по - ранен етап, а не после когато вече има и деца на път/справка - темата с бременната жена с близнаци/

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 11:39 от veselka1

# 40
  • Winterfell
О, тя и моята свекърва е благоевградчанка  Mr. Green И то коренячка, от сой (по нейни думи)!
Влизаше ни в спалнята, ровила е, взимала ми е рокля, претърсвайки цялата стая. Даже веднъж ми доведе на оглед една нейна приятелка-да видела как сме си боядисали стаята  Crazy (според мен тайно се надяваше да не съм успяла да оправя леглото рано сутринта). Ама да ти кажа ровенето в стаята не е най-лошото. По-лошото е после,когато ти рови в живота и се бърка, такива хора не биха се ограничили само в ровенето в стаята. Ще береш много ядове да знаеш.

# 41
  • София
Не съм живяла със свекъри – не бих и не съм го допускала; за сериозна връзка не бих избрала мъж, който да ми натресе такова нещо. Изключително много държа на личното си пространство, което в чуждо жилище не е съвсем лично. Присъединявам се към съвета за смяна на мъжа.

# 42
O, извинявам се на варненката, но защо не се е сетила да даде четиристайното жилище под наем и да си вземе квартира в Благоевград? Наемите във Варна са по-високи от тези в Благоевград, стига жилището ѝ да не е във Владиславото например. Сетих се - не го дава под наем, защото ще е нейно някой ден, а засега в него живеят законните собственици.
Не си наред да се сватосаш с диви селяни от Благоевград, ще ти скъсат нервите цялата рода. Вземи си някое момче от твоя край  Peace

# 43
Не само, че не е нормално, но е абсолютно недопустимо !!! Naughty Живяли сме с родителите на приятеля ми, в момента живеем при моите родители, тъй като той тъкмо завърши университет и започна работа ... при първа възможност се изнасяме на квартира. Нито моите родители са ни влизали в спалнята, нито неговите. Ако ми се случи подобно нещо ще повдигна въпроса на момента. Това, че сте в нейната къща не и дава никакво право да нарушава личното ви пространство, все пак те е приела и живееш там...това не е никакво оправдание. А приятеля ти знае ли ? Ако да...какво мисли по въпроса? Аз бих започнала да водя сериозни разговори с него. Вие сте големи хора, в един момент трябва да имате свое семейство. Ще дойде момент, в който нервите ти ще са нон-стоп опънати, което ще рефлектира на връзката ви. Бягайте докато е време. Парите не са всичко.  Peace

# 44
Ха, първо живеехме в тази къща без да е прехвърляна и се изнесохме защото бабито все казваше " Вие сте в моята къща, аз ще казвам какво ще става!" и дядото я сгълчаваше, аз съм мълчала много време само заради това, че е толкова възрастна и че е баба на ММ, но ми кипна и бяхме на квартира известно време докато дядото не дойде и каза, че тази къща е на ММ и да спрем да й обръщаме внимание.
Но докато все още не беше прехвърлена имаше един куп скандали- монолози от нейна страна, аз мълчах и пак си правех моето, тогава беше големия проблем с шкафа за обувки, била съм харчела толкова много пари за "ненужни" неща, можело без шкаф, под стълбището подредени в редичка, било много по евтино и подредено  Shocked Shocked
Sisonka_, ако търсиш само някой да ти каже "Права си, не трябва да ти рови в стаята!"- не знам защо е тази тема!
Ако търсиш решение- квартира!!
Аз го споделям с теб, за да разбереш че има и други случаи и решението не е да оставяш белези и някакви глупости за да разбираш къде е ровила, ами да се изправиш срещу "проблема"!
Както казаха и други и на мен също " Ти си в нейната къща, или се изнасяш или намираш начин - ключ"...

Общи условия

Активация на акаунт