Влизане в спалнята в мое отсъствие

• 18 313
  • 168
  •   1
Отговори
# 45
Ама сериозно не разбирам какво значи "Ти си в моята къща!" ? #Crazy Това дава ли право да ми се рови в личните вещи? След като уж няма нищо против да живее там, няма право да кара момичето да се чувства неудобно и като гост, камо ли да и рови в нещата.  #2gunfire

# 46
  • София - Рим и обратно
Защото жилището ми е във Варна, а в момента живеем и работим в Благоевград. Идеята на темата ми беше просто да споделите,ако сте живяли със свекъри, дали ви се е влизало във стаята, а не това в което се превърна...

И с какво точно ще ти помогне тази информация?
С какво статистиката, че 358 свекърви влизат в стаята на сина си, а 24 – не влизат, ще реши лично твоя проблем?
Е, ако търсиш успокоение, че не си единствената прецакана Муня, която са я замъкнали да живее при свекърва, ще го получиш. Много сте, силни сте!
Само на мрънкане сте силни обаче...
Hands Thumbsup
Сама си се насадила в това положение, няма как. Или се примиряваш, или търсиш начин за промяна. Но не за промяна на възрастни, вече изградени личности с провинциален манталитет, а за промяна на обстоятелствата, които зависят от теб - изнасяне от това жилище или поставяне ребром на въпроса пред твоя човек - или-или. Те щом смятат, че приятелят ти им е длъжен да ги издържа, а те да лежат, какво остава пък да не мислят, че ти си длъжна да оставяш вещите си за обществено ползване. Какво друго очакваш?!

# 47
  • София
Защото жилището ми е във Варна, а в момента живеем и работим в Благоевград. Идеята на темата ми беше просто да споделите,ако сте живяли със свекъри, дали ви се е влизало във стаята, а не това в което се превърна...
Щом това ти е най- големия проблем, да ти кажа- на моя приятелка свекъра, като дойдеше на гости, я издебваше, влизаше в спалнята и се парфюмираше с най- скъпия ѝ парфюм.
И отричаше до дупка, въпреки че уханието се носеше на сто метра.

# 48
Ама сериозно не разбирам какво значи "Ти си в моята къща!"

Е какво значи, буквално значи каквото е - ти си в моята къща. Разбира се, никой няма право да рови в лични вещи на госта си. Но ако повечето момичета, отишли да живеят при мъжо в дома на родителите разбираха, че това на практика не е нищо повече от гости, нямаше да четем и толкова такива теми Grinning

# 49
Мдааа и аз не разбирам и за това се изнесохме, дълъг път извървяхме но все още се меси бабито, ММ никога не и отстъпвал, винаги ме е защитавал с нормален тон но в същото време с много твърдост. Мисля, че съм се примирила и съм го приела вече това защото в крайна сметка, не можеш винаги да влагаш толкова енергия в безсмислени неща, мога да дам хиляди и много по-ГАДНИ и лоши неща, които ми е говорила и обиждала но искам да покажа на авторката, че трябва да се изправя пред проблема! ОК, ние тук даваме съвети, примери, влизаме в положение но се губи смисъла когато автора ти каже "Ами аз имам апартамент, ама имам заделени пари бе- за цяла година" и всякакви уклончиви отговори на даден съвет, с което на мен ми намирисва на LOVE DRAMA и тук просто да я тупаме по рамото - "Да, миличка, не е редно така но такъв е живота!".
 Забелязала съм го това при повечето хора, че се пускат такива теми не с цел да чуят и "попят" опит от друг а просто да разтягаме локумите и да затваряме лабиринта защото видиш ли според автора, който не желае да се прекрати тая ДРАМА, той е без изход!
Квартира или - Маршш във Варна!

# 50
Ама сериозно не разбирам какво значи "Ти си в моята къща!" ? #Crazy Това дава ли право да ми се рови в личните вещи? След като уж няма нищо против да живее там, няма право да кара момичето да се чувства неудобно и като гост, камо ли да и рови в нещата.  #2gunfire
Какво значи "Ти си в моята къща"? Значи, че дори това че не е редно да рови в лични вещи, да се държи гадно и да трови живота на снахата, не може да я спре. Можем да си повтаряме до откат, че не е редно. Можеш да стреляш колкото си искаш. Тя няма да промени поведението си. Няма да се промени като с магическа пръчка и да стане друг човек. В такъв случай изборът е- или търпиш, или се изнасяш, защото нея не можеш да я изнесеш.

# 51
Хммм, при първото такова намекване си хващам парцалките и се изнасям. Никой не обича да се чувства неприет, особено когато в момента това е неговото жилище...

# 52
Какво значи "Ти си в моята къща"? Значи, че дори това че не е редно да рови в лични вещи, да се държи гадно и да трови живота на снахата, не може да я спре. Можем да си повтаряме до откат, че не е редно. Можеш да стреляш колкото си искаш. Тя няма да промени поведението си. Няма да се промени като с магическа пръчка и да стане друг човек. В такъв случай изборът е- или търпиш, или се изнасяш, защото нея не можеш да я изнесеш.

Peace Точно!

# 53
  • Winterfell
Ама сериозно не разбирам какво значи "Ти си в моята къща!"

Е какво значи, буквално значи каквото е - ти си в моята къща. Разбира се, никой няма право да рови в лични вещи на госта си. Но ако повечето момичета, отишли да живеят при мъжо в дома на родителите разбираха, че това на практика не е нищо повече от гости, нямаше да четем и толкова такива теми Grinning
Е да, по Българията може и така да е, ама по '''македонския край'' е съвсем друго мисленето, особено на поколенията над 40г. Те маминките масово втълпяват,`че апартамента/къщата е на сина и квартирата е ''много,ама много грешни пари''. За чий ще се изнасят? Ако знаеш колко приятелски семейства имат родителите ми, които живееха, а и още живеят като дядовата ръкавичка, защото било срамота ако се изнесат? Включително и ние сме живели така до около 6-тата ми годишнина. Още колко дивотии мога да разправям за тоя край.......поне има светлина в тунела и масово младите отхвърлят тия модели.

# 54
  • На земята, която е всъщност звезда.
Явно не искаш да се изправиш с обвиняемата очи в очи и да я запиташ направо. Постави на тоалетката и в шкафа с бельото бележки, на които пише "Моля, не ровете в личните ми вещи. Не ми е приятно, а и не е възпитано. Оставила съм знаци, които ви издават." Така ще покажеш, че си усетила, а тя няма как да ти каже нещо в прав текст. После проследи реакцията на другата страна и дали продължава да влиза.

Най- чистото решаване на проблема е да не живееш в едно жилище с хора, с които имаш нездравословни отношения. Дали можеш да си го позволиш, обаче, е друг въпрос, на който можеш да си отговориш само ти. Дано съм лош пророк, но ако мъжът ти не е достатъчно умен и интелигентен, ще имаш проблем и с него /имам предвид удобно вменените му задължения към мама и тате/.  

# 55
Най-много ако е някоя по отракана( каквото е "моето" бабче) да и напише "живееш в моята къща и използваш моите мебели!" или пък както някой беше написал, че може би в тази стая има нейни неща и да стане пожарр  Joy
Наистина твоето момче знае ли за тези неща? Какво мисли той, каква му е позицията по този "казус"?

# 56
Ооо, това с писането наистина си е повод за война .  Grinning Най-добре да и каже, че просто не и е приятно,и ако иска нещо, другия път просто да попита.

# 57
  • На земята, която е всъщност звезда.
Най-много ако е някоя по отракана( каквото е "моето" бабче) да и напише "живееш в моята къща и използваш моите мебели!" или пък както някой беше написал, че може би в тази стая има нейни неща и да стане пожарр  Joy
Наистина твоето момче знае ли за тези неща? Какво мисли той, каква му е позицията по този "казус"?

Това ще е ок за нея, защото ще има 1. какво да покаже на мъжа си и 2. повод да поиска незабавно изнасяне. Ако мъжът й застане на страната на нахалната си мама, да се изнася и да черпи, че рано се е отървала от много по- големи бъдещи проблеми.

Nikolova_, да, но явно съфорумката има проблем с комуникацията, иначе отдавна да го е направила. Предполагам, че има доста неща, които са спестени в темата /и нямам предвид само по отн. на майката/. Обикновено вината е и в двете страни. За мен война при посочените обстоятелства рано или късно ще избухне,  а винаги е по- добре да е рано, тогава щетите са по- малко. От опит и наблюдения знам, че колкото повече тлее едно негативно отношение и колкото повече се премълчава, толкова по- разрушителни са последиците. Затова по- добре малко да се форсира и да се разчисти, преди да стане по- зле.   

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 12:45 от Вселена

# 58
  • Варна/Благоевград
Не ме е страх да говоря с нея. Правила съм го, питала съм я и съм казвала директно, че нещо ми липсва, отговора е вдигане на рамене и казване "о не знам, нищо не съм пипала аз"
Няма да оставям още дълго в тази бърлога, не повече от няколко месеца още, ще ги издържа, то е ясно. Просто исках да си направя сверка само за мен ли е ненормално пипането и краденето на чужди вещи. Или съм си ок. Имаше моменти в които си мислех, че не съм права и това, че живея в нейната къща означава, че ако иска може да ми обуе гащите и да излезе с тях...
П.с. няколко пъти вече ме питахте нито мебелите в стаята са нейни, нито има нещо нейно там с изключение на 5 възглавници и две одеала в горния шкаф на гардероба, койтп никой не пипа или използва.

# 59
Най-много ако е някоя по отракана( каквото е "моето" бабче) да и напише "живееш в моята къща и използваш моите мебели!" или пък както някой беше написал, че може би в тази стая има нейни неща и да стане пожарр  Joy

И аз това я попитах но не ми отговори
Явно авторката е искала само да знае дали на друг му се е случвало подобно нещо и какъв е най добрия изход от ситуацията
Ами на мен не ми се е въпреки че съм от македонския край и живея в една къща със свекървата / на отделни етажи/
Никога не си позволи да ми се бърка в каквото и да било ,никога не се опита  да се наложи ,да застане между мен и съпругът ми ,камо ли пък да ми рови по етажа
И така вече 24 г

Общи условия

Активация на акаунт