Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 008
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София
1 - 5 число, 7 - 12 ч.  Tired

# 196
Здравейте! Синът ми посещава яслена група в детска градина, досега с желание. Още от самото начало градината има проблем с недостиг на кадри - една сестра напусна и една излезе по майчинство, та през цялото време сестрите от цялото ОДЗ се въртят да гледат децата. За щастие почти всички са много симпатични и си вършат задълженията съвестно, само от време на време мрънкат,че са малко. Обаче лятото дойде, почнаха сборните групи и съответно едно постоянно оплакване от тяхна страна. Вечер като си прибираме децата редовно подканват нас родителите да търсим сестри, които да почнат работа там. В крайна сметка това не е ли задължение на директорката? Най-лошото е, че това явно рефлектира доста върху децата, защото от няколко дни детето ни сутрин плаче неистово и отказва да влезе в градината. Не знам дали ви се оплаквам или търся съвет, може би и двете, но ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели опит.

# 197
  • shumen
Според мен това си е задължение на директорката.

# 198
  • София
Тихичко ще прошепна, че някъде опяване се случва и без да има напуснали. Вероятно хората са отчаяни, щом очакват родителите да се включат с такава помощ.

# 199
детето ми няма 2г но обмислям да я запиша на градина евентуално от 3г ,трябва ли от сега да я запиша някъде и да чакаме реда,как се процедира в случая? Rolling Eyes

# 200
  • София
детето ми няма 2г но обмислям да я запиша на градина евентуално от 3г ,трябва ли от сега да я запиша някъде и да чакаме реда,как се процедира в случая? Rolling Eyes

Ако искате да посещавате градина в София, трябва да направите профил на детето в онлайн системата за кандидатстване в ДГ (ИСОДЗ), като ще кандидатствате догодина през пролетта за учебната 2017/18 година.

# 201
няма да е в софия

# 202
Значи трябва да проверите на място какъв е реда за кандидатстване в ДГ във вашият град, примерно попитайте в най-близката до вас градина.

# 203
  • shumen
Карината,за кой град става въпрос.Тук в Шумен,отиваш в ДГ,в която искаш да е детето и ти дават едно заявление да попълниш.

# 204
Във вашите ДГ предлагат ли попара за закуска?

В нашата - всяка божа седмица има попара, веднъж седмично имам предвид. Всяка седмица, без пропуск..

Представлява надробен и мокър хляб, досущ на вид като храна за кокошките...който е гледал кокошки на село, знае за какво говоря Mr. Green
Та се чудя, кво му е полезното на това "ястие", което детето ми не е яло като бебе дори, камо ли сега, когато е на 5 години? Thinking Чудя се, нормално и допустимо ли е гакава закуска да фигурира в менюто на ДГ?

# 205
  • София
моето дете е в ясла още, но гледам в  менюто всеки понеделник попара.
в къщи много я обичаше, ама аз слагах сирене, масло.
там не знам какво точно има  Rolling Eyes
като го питам вкусна ли е казва да   Crazy

# 206
  • Куциндрел
Предлагат попара в градината на детето ми. И юфка предлагат, а за мен юфката е по-гадна от попарата. Crazy

# 207
Нашата изглежда отвратно...мокър хляб. Даже незнам дали слагат сухар /не се ли прави със сухари по принцип?/ или направо дробят лебец Mr. Green Мляко не виждам...течността е белезникава по-скоро, отколкото бяла като мляко...децата не я ядат. Понеже обикновено го водя къмто 8.40, масово наблюдавам децата да седят и да не я бутват въпросната закуска...

ПС аз много обичах кус кус в градината..вярно, редичък беше като супичка, но сладък Laughing

За яслена група-иди дойди попара, на за големите?

# 208
  • София
моя мъж много обича нещо, на което казва млечна попара.
то си е хляб накиснат  в мляко  Sick
та разни хора и деца с различни вкусове  Rolling Eyes

# 209
  • Куциндрел
И за големите е ОК попарата, ако е направена добре. Моето дете каза, че някои закуски не ги яде в градината. Но пък каза, че иска попара като в градината, моята не я харесва. Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт