Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 260
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • shumen
Вили,аз ако не мога да изляза по-рано от работа ще се извиня и няма да отида.При нас пускат Сота,чак като си е тръгнало и последното дете.

# 661
и изнасянето на играчки на двора - Артисаха Thinking
Какъв е проблемът с играчките и двора?

Дневния порцион се вдига на 1.70 лв през учебната година, а през лятната ваканция си остава стария по 1.50 плюс такса от 10 лв на месец. Попитах дневната такса защо се вдига-нима вместо едно кюфте, ще дават на децата по 2?? Ами не-същият порцион като количество щяб да бъде, а таксата по-височка Stop Егати логика извадиха Close
Логиката е очевидна. Има инфлация, едно кило месо е по-скъпо, отколкото е било преди 2 години. Всички продукти поскъпват. Изненадана съм, че въпреки скъпотията, дневният порцион е само лев и нещо. Бих била по-спокойна, ако ми искат по 5 лв на ден за хранене на детето ми. Лев и нещо направо ме плаши - с какво ги хранят ooooh!

# 662
  • shumen
При нас е 2 лева на ден дневния порцион.Не знам колко им дават,ама моето все не му стига.

# 663
  • София
Имайте предвид, че към тези 2 лв., които заплаща дневно родителят, се добавят още около 2 лв. оклад, който се финансира от държавния бюджет и частично от общинския. Сумата на оклада се гласува от ОС на съответната община. В крайна сметка, в този конкретен случай, се заделят около 4 лв. дневно (за четири хранения - закуска, междинна, обяд и следобедно хранене).

# 664
Афтършок...няма логика,мила, не е и инфлация. Лятната ваканция отново е по 1.50 на ден. Учебната година само е по 1.70. Това не е от днес,преди десетина години пак е било така Wink

Знам много добре какво и защо и кое е редно и кое не,но не ми се разправяше...
Играчките....просто не ги изкарват навън,а си стоят в учит.стаичка...

# 665
Играчките....просто не ги изкарват навън,а си стоят в учит.стаичка...
Има плюсове. Едно дете трябва да може да си играе без играчки. Иначе... що за детство? Що за въображение, желание, мисъл? На двора има десетки неща, с които можеш да си играеш, а защо изобщо са ти неща - една криеница, сляпа баба или дама не изискват нищо (второто иска само кърпа за очите, а последното иска тебешир). Хиляди други неща могат да се играят - на двора има трева, пръчки, храсти, които стават за "палатка", да не говорим, че вероятно имате пързалка или люлка. Много добра е идеята, макар че едва ли заради това ги изкарват без играчки - по-скоро не им се мият кални играчки после. Но има плюсове, които не са за подценяване.

# 666
Не съм съгласна...
Има обръчи, топки, въжета за скачане...що не ги изнасят? Отговора е ясен мисля... В моето детство си спомням въжета за скачане, на които пеехме като на микрофон например.
Моето дете е от тези, които си играят сами. Намирам го все да чука жълъди с камък, или да бере треволяци. Но не мога да се съглася, при наличието на играчки, само от един дебел мързел да не се изнасят и да си стоят в стаичката Stop Даже мислехме, че нямат и говорихме с една мама да купим обръчи от нас и да ги занесем. Какво беше очудването ни, когато отвориха стаичката веднъж и видяхме купища играчки Shocked
Еле пък тебешир или кърпа, за които говориш...
Тебешири съм носила неведнъж....ама що все аз, ма....му ста..а #Cussing out

Освен това другите групи изнасят хопи-допита, топки...нашите гледат и завиждат...

# 667
  • Куциндрел
В градината на детето ми се изкарват играчки навън, но за игра в пясъчника. Даже ни казаха, че трябва да вземем нови. Mr. Green
Иначе деца винаги ще си намерят как да се забавляват на двора в градината.

# 668
Иначе деца винаги ще си намерят как да се забавляват на двора в градината.
Peace

# 669
Те ще намерят , спор няма...от нямане накъде...
Но въпросът е, че има, а не изваждат. Има една ръждясала пързалка, за която ви разказвах, има една люлка на синджир, която винаги я вдигат горе, тоест-не се ползва от децата Rolling Eyes, и пясъчник. И за пясъчника не вадят играчки напоследък. Нищо, нихт...
Понеже моят син е, как да кажа, не по-свит, но явно по-трудно се сприятелява ли, как да го обясня....не си е намерил средата ли, не му е интересно с връстници ли, но рядко го виждам заигран в групова игра, когато отивам да го взема... Все пощи нещо по двора, намирала съм го и седнал на пейката...та затова се замислих и ме човърка. Момичетата все тичат и се смеят на рояк, или клекнали пак на рояк...моят май не е по колективните игри, индивидуалист го играе.. Confused
Не е голяма драма, съзнавам, важното е да са здрави децата Peace

# 670
Понеже моят син е, как да кажа, не по-свит, но явно по-трудно се сприятелява ли, как да го обясня....не си е намерил средата ли, не му е интересно с връстници ли, но рядко го виждам заигран в групова игра, когато отивам да го взема... Все пощи нещо по двора, намирала съм го и седнал на пейката...та затова се замислих и ме човърка. Момичетата все тичат и се смеят на рояк, или клекнали пак на рояк...моят май не е по колективните игри, индивидуалист го играе.. Confused
Има ли опит в игра с други деца, например на площадката до блока ви или в парка? Да не би да играе само с вас вкъщи или по-зле - само на таблета?
Деца, които не умеят да играят с други деца, не са се научили да се включват естествено в такива игри, което навежда на мисълта, че не са били свидетели дори на такива игри, а са си седели пред таблета, за да не се пречкат, или са играли само с мама вкъщи.

# 671
Детето ми е нормално. С по-големи деца общува прекрасно,играе с тях и се забавлява. Предполагам,че децата от групата не му пасват като душевност и сродни душИ... В парка и площадките се вписва идеално също...
Не е това,което прозира в поста ти Peace

# 672
  • Куциндрел
В нашата градина също няма хубави съоръжения за децата, ама те копаят в пясъчника, готвят с него, тичат, правят се на зомбита и т.н. Доста пъти общуват и с учотелките, защото са ги наказали заради белички. Joy Joy Joy

Тета, колко ти е голямо детето и ходи ли редовно на градина?
Забелязала съм покрай моето дете, че по-редовните на градина деца играят по-лесно с другите. За по-нередовните вече зависи от характера на детето, но като цяло те са по встрани от редовната групичка.

# 673
От характер е. Ходи цяло лято почти, без 2 седмици на море.

# 674
  • Куциндрел
От характер е. Ходи цяло лято почти, без 2 седмици на море.

Лятото е друго, там са сборни групи и се въртят учителки, деца и лелки из групите.
Моето дете и то не е много щастливо, ако в сборната група няма познати деца.

Общи условия

Активация на акаунт