Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 033
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Извинявам се, може ли конкретика кое е това вълшебно място?
Освен дето обикновено учителките твърдо отказват да извеждат, ами и по мои впечатления масово родителите ги подкрепят, че да не настинели децата  Tired
Частно е, макар че групите са си по 12+ деца, а не като в някои частни - по 3-4 деца. Не мисля, че зависи от това. Можете да повдигнете въпроса на родителската. При нас зависи изцяло от желанието на учителката. Паднала се е свястна - извежда ги.

Мисля, че след 4-та група ще имаме пари да се напием всички родители като за последно с парите от касата. Joy Joy Joy
Joy Joy Joy

# 691
Ами и за учебници влизат в тази сума Laughing Явно сме икономични Mr. Green
Честно казано, не помня за миналата година, но понеже водих протокола от РС за тази година, и видях и миналогодишния протокол - там сумата беше 25 лева. Вътре би трябвало да са учебниците Rolling Eyes Защото всичко се вписва в протокола като решение за събиране на денги, директорката ги чете, та едва ли допълнително сме събирали за книги.
И моят син е трета ПГ, та в тазгодишната сума не са предвидени пари за учебник. То всъщност е само едно нещо-тетрадко-учебник Grinning

# 692
  • Пловдив
И аз издивявам с параноята на някои родители, че като се извеждат децата навън, ще се разболеят newsm78 #Crazy
М.Г. на родителската среща даже се посдърпахме с една майка, защото протестираше, че се отваряли прозорците #Crazy
Касиер съм на групата на сина ми вече 3 години - е няма такава дивотия... Досега сме събирали пари само за театри, снимки, календари, подаръци, членски внос за членовете на родителското настоятелство и един единствен път - по 5лв за играчки за навън. "Учебниците" в нашата градина са безплатни от първа група (не съм запозната, дали е за квартала или за целия град) и въпреки това, има хора, които бягат от мен като дявол от тамян Rolling Eyes
Предният набор са направили всички необходими ремонти и не се е налагало за нищо да събираме пари. Канцеларски материали им осигуряват в достатъчно количество - досега, когато и да сме питали, винаги ни казват, че няма нужда.

На предварителната РС на дъщеря ми (1 група в същата градина) решихме, че ще съберем пари за ремонт на тоалетните - останах изумена като ги видях - на клекала са. Малката ми каза, че я е страх да ходи там Whistling В сряда е определена датата за РС, дано успея да се сменя и да отида, ако ли не, ще подготвя мм, да сложи едно стотина лева в джоба newsm78

# 693
  • София
AfterShock, 2 града, 11 учителки и съответните им лели - вЕрваш ли ми, че съм повдигала въпроса всеки път  Mr. Green Явно съм кърък просто... или ваш'то си е изключение, на каквото прилич, както и да го погледнеш...

# 694
  • София
Не е изключение, Зелено човече. Жената ти каза, че става въпрос за частна градина. В общинската е точно, както го описваш. И моите бяха в една ясла, после в друга градина - общински, ми не излизаха навън в студено време. Кибичеха си вътре пред телевизора за по-удобно на госпожите. Да не говорим, че в съседната група се беше паднала една госпожа, която и през лятото държеше децата вътре.

# 695
  • shumen
Афтършок,в държавна градина няма такова нещо.Там децата не се извеждат въобще навън зимата.
Аш,аз ако попадна на такава госпожа ще вдигна панаир до небесата.В лошо време да са вътре пред телевизора или да играят да,но през лятото не съм съгласна.

# 696
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Моето дете започна в нова детска градина, за РС още не се знае нищо. Дано само не ни тръснат някоя сума.

Натали, прощавай, ама чак 90 лв, как ще ги оползотворят в детската градина?
Ние миналата година за втора група избухнахме със 115лв мисля на дете. Винаги ще се оползотворят.

# 697
  • София
Афтършок,в държавна градина няма такова нещо.Там децата не се извеждат въобще навън зимата.
Аш,аз ако попадна на такава госпожа ще вдигна панаир до небесата.В лошо време да са вътре пред телевизора или да играят да,но през лятото не съм съгласна.

Родителите вдигат вой постоянно. И на директорката се оплакват. И пак нищо.

# 698
  • Куциндрел
Излизането навън явно зависи от директорката. На нашата градина директорката е разпоредила задължително излизане навън, ако не вали и не духа силно. Моето дете не обича зимните разходки в двора, защото ги нареждат в редица и обикалят сградите в градината, но е добре да подишат поне 30-40 минути свеж въздух.
При нас също има майка, която специално обикаля и гледа  дали прозорците на групата ни са отворени, а после мърмори.

# 699
AfterShock, 2 града, 11 учителки и съответните им лели - вЕрваш ли ми, че съм повдигала въпроса всеки път  Mr. Green Явно съм кърък просто... или ваш'то си е изключение, на каквото прилич, както и да го погледнеш...
Каръщина е, но може би същата каръщина я има на доста места. Не съм много запозната, знам само за нашата градина. Дъщеря ми беше в държавно ОДЗ в Лозенец и, доколкото помня, зимата си ги извеждаха. Все ми говореше как са си играли с нейната най-добра приятелка в снега, правили снежни човеци, дори веднъж ми показа на площадката, така че са ги извеждали.
Не разбирам защо не биха извели децата. Ако всичко опира до страх да не се разболеят, да не ги извеждат от вкъщи направо. В саксийки да ги гледат, под похлупак Tired Ненормална работа. Те така ги правят още по-податливи на болести. Държиш го на топличко денонощно и в един момент излиза на студа и развива пневмония.

През лятото може да са ги държали вътре заради жегата. Някъде до към 4 следобед направо беше абсурд, на 35 градуса да ги изведат, то може да ти прилошее от жегата.

При нас също има майка, която специално обикаля и гледа  дали прозорците на групата ни са отворени, а после мърмори.
Още една ненормална. Тия хора не ходят ли на работа? newsm78 Човек с твърде много свободно време изкуква.

# 700
  • Куциндрел
Още една ненормална. Тия хора не ходят ли на работа? newsm78 Човек с твърде много свободно време изкуква.
Въпросната не ходи на работа. В началото всички й бяхме виновни за честите боледувания на детето й.  Mr. Green

# 701
  • shumen
Според мен това са хора без работа.Как ли не ще обикалям около градината и ще гледам дали прозорците са отворени.
Аш,аз ако трябва и до общината ще опра.Не съм съгласна да стоят децата вътре лятото.Нашите когато беше голяма жега наистина не ги изкарваха навън,но това е било 2-3 пъти това лято.Иначе моето редовно го вземах след 17 от пясъчника на двора.
Аз пак казвам като попитах защо не ги извеждат при нас зимата ми отговориха,че 20 и нагоре деца докато се обуят и облекат ще трябвало да се събуват и събличат вече.

# 702

Натали, прощавай, ама чак 90 лв, как ще ги оползотворят в детската градина?

Половината са за театри. Другите за блокчета, боички, моливи и вода с галони им вземаме. Мен лично ме съмнява, че има 2-3 деца, чиито родители се правят на завеяни и не дават пари, та май и техните разходи покриваме, но не искам да се затормозявам, защото само ще се ядосвам. Бях повдигнала въпроса, че не става така, а трябва всеки да си плаща за детето, но ми казаха някои от другите родители, че не можело да делим децата. Аз пък мисля, че, ако детето им стои 1-2 дни без да рисува и пише, защото няма блокче, бързо-бързо ще намерят пари.

# 703
Аз пък друго се замислих....даваме пари за дете, от които се купуват моливи и фулмастери примерно. Те обаче не се водят индивидуални за всяко дете, а вадят да речем един комплект на масите за общо ползване Thinking И все не стигат и децата се дърлят кое кой цвят да вземе...по думите на сина ми. newsm78

# 704
При нас се купуват 30 блокчета, 30 комплекти флумастри, 30 комплекти моливи, 30 ножици и т.н. Нямам против, че рисуват общо, но все едни и същи родители да се правят на завеяни....и това са хора, които явно имат пари, просто им харесва да са тарикати! Защо да дават пари, нали другите ще платят и за тяхното!!?!?!

Общи условия

Активация на акаунт