Токуда Болница София - тема 22

• 101 209
  • 795
  •   1
Отговори
# 105
Фифи нямам представа. При кого се следиш в Токуда ? Интвресно ми е как ще се изкажат лекарите по въпроса. Ако аз се реша някога на второ бебе и еьвъзможно, може би ще поискам нормално. Ще попитам Димитров като отида на профилактичен.

# 106
Теичка, още не смея да питам, защото съм почти сигурна, че ще ме "убедят" за секцио. Ходя при Живкова по ЗК, която провокирах веднъж - какво значение е предлежанието на бебето сега, като първия път съм раждала секцио и тя се засмя и каза само "така е". Иначе първия път бях, и сега мисля пак при Илиев. Не съм говорила с него по темата.
Имам две познати, родили вторите си деца в чужбина, след първо секцио в Бг , раждат там нормално без въобще да се коментира или  обсъждат опции. Тук, в Бг като цяло съм почти убедена, че много малко лекари се съгласяват - бебето да е до 3500г, раждането да е преди термин  възраст и тн, и тн. И както писах - това ще е като първо раждане, съвсем близко до най-естественото и е възможно да се проточи с часове.

# 107
fifi_0421, аз съм чувала, че трябва да има 2 години след едно секцио и ако няма медицински показатели, може второто раждане да бъде нормално.
Ти доволна ли си от Живкова ?

# 108
Нормалното раждане след секцио не е мисия невъзможна, напротив. Раждах скоро при Илиев и си мисля, че не би бил против да родиш нормално.

# 109
имат ли някакъв график на докторите в токуда, че ми предстои раждане, а Илиев каза че 16 срещу 17-ти 24 часа нямало да го има И ми е любопитно, на кой ще попадна, ако тръгна точно тогава да раждам Simple Smile

# 110
Момичета, имам въпрос относно педиатрите в Токуда. Вече си имам дата за планово секцио и ми се иска да се уговоря с някой педиатър от Токуда. Моят личен лекар е там и искам и на бебка да е там. Как става уговорката за посещението след изписване? Можете ли да ми разясните дали се прави нещо специално или се ходи направо на регистратурата на Педиатрия и се пита?  newsm78 предварително ви благодаря за отговора!

# 111
  • ту тук, ту там
Здравейте! Аз искам да попитам дали д-р Борислава Попова работи още в Токуда?

# 112
Мисля, че трябва да имаш педиатър по здравна каса, а допълнително ако искаш да водиш детето на прегледи в болницата. Поне аз така направих и сега водя детето на 2 места. В общи линии ползвам тази по ЗК само за направления, всичко друго- съвети, ваксини, сериозни прегледи правим при др. Константинова. Попитай на регистратура как стоят нещата най-добре. Или ако има някой по-запознат да се включи. Имаше някакви пакети от неонатология за следене на бебето.

# 113
Педиатрия и Неонатология са две различни неща. Имам наблюдения от Педиатрията в Токуда, определено са ми силно негативни впечатленията, но нещата може да се променили последните 3 години. Може да си изберете педиатър по ЗК, доколкото ми е известно. Предполагам може да се обадите по телефона и да разпитате.

# 114
Да, аз специално за педиатър питах. Така или иначе към пакета за секциото ще имаме прегледи и консултация с неонатолог.
Другата седмица съм на ЖК и ще мина направо през педиатрията да разпитам как стоят точно нещата. До колкото знам няма проблем да се запишем и там на педиатър по ЗК, искам да е там, тъй като и моят лекар е в Токуда и би ми било по-удобно. Конкретно ме интересуваше посещението вкъщи, тъй като до издаване на акта за раждане няма как да запишем бебето при някой. Разбира се, ако някой препоръча конкретни имена би ме улеснил доста. Благодаря за написаните отговори! bouquet

# 115
Оо, вярно, че на партера беше педиатрията.

# 116
Лекарите в "Токуда" са също толкова некадърни, колкото и всички останали български доктори, но не може да се отрече, много са любезни.

За мъртвороденото ми бебе са виновни:

- д-р Лазарова, която ме прие с изтекли води и след 40 мин. запис ме прати на долния етаж за ехография, защото всичко е наред и няма "никаква спешност"
- д-р Попова, която чаках 20 мин и която, докато мърмореше колко нахални били пациентките, каза, че на ехографията всичко е наред и водите са достатъчно
- д-р Илиев, който беше "моят доктор"и дойде специално заради мен, свеж и в прекрасно настроение, но не се сети, че в моя случай записът трябва да се прави постоянно
- сестрата, която се щураше около мен, но не се сети да направи запис.

Разбира се виновна съм и аз, защото в момента, в който легнах в леглото, само 15 мин след като ми изтекоха водите, реших, че някой друг ще взима решенията.

Не повтаряйте моята грешка!

# 117
Господи.. Много съжалявам за загубата ти !

# 118
Лекарите в "Токуда" са също толкова некадърни, колкото и всички останали български доктори, но не може да се отрече, много са любезни.

За мъртвороденото ми бебе са виновни:

- д-р Лазарова, която ме прие с изтекли води и след 40 мин. запис ме прати на долния етаж за ехография, защото всичко е наред и няма "никаква спешност"
- д-р Попова, която чаках 20 мин и която, докато мърмореше колко нахални били пациентките, каза, че на ехографията всичко е наред и водите са достатъчно
- д-р Илиев, който беше "моят доктор"и дойде специално заради мен, свеж и в прекрасно настроение, но не се сети, че в моя случай записът трябва да се прави постоянно
- сестрата, която се щураше около мен, но не се сети да направи запис.

Разбира се виновна съм и аз, защото в момента, в който легнах в леглото, само 15 мин след като ми изтекоха водите, реших, че някой друг ще взима решенията.

Не повтаряйте моята грешка!

Ужас! Мила, съжалявам за загубата! Cry

# 119
Кошмар! Съжалявам за загубата ви! Не съм се следила при никой от посочените, направо нямам думи!

Общи условия

Активация на акаунт