Токуда Болница София - тема 22

• 101 227
  • 795
  •   1
Отговори
# 120
Аз към момента се следя при д-р Колева.

# 121
  • София
 Cry Функел , нямам думи Sad Не знам какво да кажа, ужасно звучи, направо неглижиране отвсякъде. Аз съм бременна и ми се изправя косата като си помисля какво ме очаква. Истината е, че и в Токуда лекарите нещо се самозабравиха, не знам защо..

# 122
Самозабравили са се, защото всички в България са се самозабравили. Народът се самолекува, защото няма здравеопазване и се саморазправя, защото няма правосъдие.

Аз също не намерих сили да съдя когото и да било. Надявам се, че Господ ще ги съди, но те са атеисти и не им дреме.

На сутринта, след като отказахме аутопсия  и минахме на следващата тема - инсинератор за биологични отпадъци, на всички им стана ясно, че няма да се съдим и цялото отделение се изреди през стаята ми, за да каже, е, случва се.... Един вид, какво пък толкова... Все едно много българчета се раждат, все едно съм на 20 и ще забременея още 10 пъти, все едно не знаеха, че е инвитро... А чак 1 месец по-късно в епикризата прочетох с какво са ме били дрогирали, защото 3 дни седях и гледах в една точка,  докато мъжът ми преглъщаше сълзите си. А защо ми дадоха епикризата 1 м. по-късно? Защото д-р Илиев каза, че ще се забави, понеже е пратил плацентата за хистологично изследване, което да изясни уж какво точно се е случило. Е, след като мина време и никой нищо не спомена, случайно го срещнах в коридора и попитах какъв е резултатът, а той махна с ръка и отвърна, че в суматохата санитарката била изхвърлила плацентата....

# 123
Функел, приеми и моите най-искрени съболезнования. Кураж и сила ти пожелавам и продължавай да се бориш!

# 124
Стардъст, това се случи преди известно време. Дълго нямах сили да се върна към преживяното, за да го споделя, но сега го направих, защото мисля, че лекарите в Токуда го заслужават, а е и добре  човек да е подготвен.

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 23:55 от функел

# 125
  • София
функел, много съжалявам за случилото се...дори не зная какво точно да кажа  Confused

Иначе малко прясна информация от днес - цените в болницата за прегледи са променени:
ехограф - 45лв (досега беше 30)
запис на тонове - 25лв (досега беше 15)

Казаха ми, че промяна при цените за раждане няма.

# 126
Дано не ги вдигат повече 😃

# 127
Ужасно е това, което се е случило с бебчето ти, Функел....нямам думи и не искам да говоря за цялото съсловие...

# 128
 Cry много съжалявам за загубата ти. Все си мислех, че там такива неща не се случват и затова се насочих към тях. Прави ми впечатление обаче, че са доста комерсиални и май ще ме загубят като пациент.

# 129
Навсякъде се случват такива неща. Аз съм благодарна на Димитров, защото е всичко друго, но не и комерсиален. Няма да забравя загрижеността, която прояви още преди 6 години, когато ми се наложи да направя аборт по мед причини. Тогава си казах, че той ще бъде моят лекар и не сбърках. След всички тези години си остана все така професионално стабилен и загрижен. Благодарна съм на Бог и на него. За другите гинеколози там нямам наблюдения.

# 130
Ох, Функел, ужасно тъжно ми стана Sad
Даже не мога да си представя колко ти е трудно Sad
Кураж ти пожелавам да го преодолееш! Не се трови със злоба, а вярвай, че чудото ще се случи пак! Стискам палци!

# 131
Момичета, аз имам друго дете... Всичко това се случи преди време и го споделих, единствено за да се подготвени.

Не изпитвам злоба. Може би само леко презрение. С бременностите обаче приключих.

А такива неща ще се случват винаги и навсякъде, въпросът е да не стават от немараливост. Трябва  да се промени протоколът за поведение на всички в отделението, защото лекарят не може да стои нонстоп до всяко легло, но всички трябва да са наясно, изтекат ли водите, записът трябва да бъде постоянен. Аз естествено това отлично го знаех, но стресът ми беше толкова  огромен, че изгубих представа за времето.

# 132
Сестра ми ражда в чужбина. Там при изтекли води , в частност и нея, ги връщат вкъщи да си чакат контракциите. Лично на мен ми беше много стресиращо, докато тя си седеше мирно вкъщи, но там това е практиката.
Родилното в Токуда има много пропуски, липсата на реален шеф много си личи.

# 133
  • София
Сестра ми ражда в чужбина. Там при изтекли води , в частност и нея, ги връщат вкъщи да си чакат контракциите. Лично на мен ми беше много стресиращо, докато тя си седеше мирно вкъщи, но там това е практиката.
Родилното в Токуда има много пропуски, липсата на реален шеф много си личи.

До колкото знам официално си има шеф и той е д-р Карагьозов. Дори в сайта мисля, че го има.
Иначе и аз съм на 100% съгласна с това, което каза Функел. Не може лекаря да е нон стоп до пациента. А и наистина с това "Избор на екип" според мен се получават и много пропуски. Не може лекаря до преди няколко часа е бил на работа и в един момент отново да му се обадят и той да стане и тръгне без грам да е починал.....Ако това се премахне ще е много по добре и няма да има чак толкова пропуски.
И аз бях споделила може би по напред, че и при мен единият преглед при Илиев ми беше претупан и добре, че ходех и при друг лекар та бях сигурна, че всичко е ОК.
Според мен вече Илиев не е това, което е бил в началото. Сега всичко е на слава и това, че се носи от пациент на пациент името му. Наистина май са малко лекарите, които си държат на работата и наистина обръщат внимание на пациентите си.

# 134
  • ту тук, ту там
Не е ли Илиев шеф на родилното, а Карагьозов - на гинекологията?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт