Токуда Болница София - тема 22

• 101 359
  • 795
  •   1
Отговори
# 315
Елч, много полезна информация, благодаря ти bouquet Точно за напъните доколкото разбирам някои момичета ги усещат с епидуралната, но други не и има опасност напъването да не е достатъчно ефективно, ако е дирижирано.
Можеш ли да сравниш болката със и без епидурална?

# 316
стич, с епидурална няма болка, от момента, в който ти я сложат си си ок, но тя се слага на около 5 см. разкритие. На мен поне ми отне 4 часа да стигна до там, а от 5 см. до раждането мина по-малко от час. После като си мислех се чудех защо не стиснах зъби да го издържа, то страшното беше минало Simple Smile
аз напъни не съм усещала, усещах леко стягане на корема, без болка, като подготвителните контракции, но все пак, ако някой ме кара по това да му кажа, кога имам контракция щеше да ми е доста трудно. Герганова си беше сложила ръката върху корема ми и ми казваше кога се стяга, т.е. кога да напъвам.

а без епидурална просто не спира да те боли до края, но при мен имаше и форсиране на разкритието от страна на Герганова (мануално), защото много се губеха тоновете на бебето. възможно е заради това е имало повечко болка. Но пък самото раждане се усещаше много по-естествено, не знам как да ти го опиша, по-лесно някак. сигурно и някои други мацки ще се включат с мнение.

ако, дай боже, ми се наложи да раждам пак честно казано бих избрала да е без упойка.

# 317
Лошото е, че не може да се предвиди колко време ще отнеме разкритието. Няма да се настройвам предварително, защото ако моето раждане е като тези на майка ми, няма да има време за епидурална сигурно Laughing Просто ще обсъдим вариантите и така, но като за първи път, ако няма противопоказания като намалено количество околоплодна течност, загуба на тонове, бих предпочела епидурална.

Момичета, вие ходихте ли на беседите за бъдещи родители в Токуда преди раждането? Аз мисля да се запиша, като излезе програмата за юни и ми се ще да чуя отзиви, дали и коя лекция ви е била полезна. Таткото няма да има възможност да посещава, само аз.

# 318
.

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 23:27 от Magairlin

# 319
стич, който и вариант да избереш ти пожелавам леко и безпроблемно раждане! още повече, че явно имаш генетично на какво да се надяваш Simple Smile)))

някой да има иде дали утре ще работи лабораторията на токуда?

# 320
Лошото е, че не може да се предвиди колко време ще отнеме разкритието. Няма да се настройвам предварително, защото ако моето раждане е като тези на майка ми, няма да има време за епидурална сигурно Laughing Просто ще обсъдим вариантите и така, но като за първи път, ако няма противопоказания като намалено количество околоплодна течност, загуба на тонове, бих предпочела епидурална.

Момичета, вие ходихте ли на беседите за бъдещи родители в Токуда преди раждането? Аз мисля да се запиша, като излезе програмата за юни и ми се ще да чуя отзиви, дали и коя лекция ви е била полезна. Таткото няма да има възможност да посещава, само аз.

Ходих на повечето лекции през февруари и не са кой знае какво и не бих разчитала само на тях, но пък дават представа за това как стоят нещата в Токуда за раждане, упойки и доста от повдигнатите тук въпроси + ги водят лекари и акушерки, които после ще срещнете в родилното и може да ги питате конкретни неща Simple Smile

# 321
  • България <3
Здравейте, можете ли да ми препоръчате гинеколог в Токуда, тъй като открих кондиломи и искам някой който си разбира от работата да ме прегледа. За Карагьозови съм чувала добри мнения, но освен тях? Да не стоя с кръстени ръце докато чакам час при някои от двамата

# 322
  • София
Стич, родих с упойка по мое желание. Получавах по 1 см.  разкритие на всеки час. Упойката ми я сложиха на 7 см., защото имаше секцио, което изчаках.  След упойката я нямаше силната болка, но напъните ги усещах много ясно. Явно при всеки е различно. Каквото и да избереш ти пожелавам лесно и бързо раждане и здраво бебе!

# 323
Здравейте, можете ли да ми препоръчате гинеколог в Токуда, тъй като открих кондиломи и искам някой който си разбира от работата да ме прегледа. За Карагьозови съм чувала добри мнения, но освен тях? Да не стоя с кръстени ръце докато чакам час при някои от двамата
Можеш да опиташ да се примолиш на Карагьозов да те приеме по-рано. Направила ли си си всички изследвания за щамове и т.н.?

# 324
  • България <3
Ами как да го помоля. Сигурно много хора чакат. Нямам изследвания за щамове, дори нямам и цитонамазка наскоро правена. Минах през няколко гинеколога и се вижда компетентността им щом даже циронамазка не ми пуснаха. Да си ги направя ли преди да си запиша час при него?

# 325
Момичета, някой има ли впечатления от професор Христо Цеков, началник на неврохирургичното отделение ?

# 326
Ами как да го помоля. Сигурно много хора чакат. Нямам изследвания за щамове, дори нямам и цитонамазка наскоро правена. Минах през няколко гинеколога и се вижда компетентността им щом даже циронамазка не ми пуснаха. Да си ги направя ли преди да си запиша час при него?
задължително ги направи. иди при нормален гинеколог да ти вземе проба за изследване за щамове (има разширено, което ще ти каже точно кой щам е, а има и такова, което изследва само "страшните", които най-често предизвикват рак), както и цитонамазка. когато ти излязат, спрямо това какво ще е положението можеш да отидеш в приемните му дни. винаги има много хора, но можеш да разкажеш на сестрата за какво става дума и с малко повечко чакане докторът обикновено приема и извънредните.

казвам го от опит - преди 2 г. бях на твоето място. д-р Карагьозов е зключителен специалист и прекрасен, страхотно мил човек. Успех ти пожелавам! Simple Smile

# 327
Присъствието на бащата за мен лично беше решаващо за моето спокойствие, не съжаляваме нито за миг, че споделихме и двамата този момент. Макар да не бях особено очарована от отношението на д-р Лазарова, се сещам за момента на срязване на пъпната връв, за милите думи, които чух от съпруга си....Само благодарение на него пазя положителните спомени от раждането си. Който се запъне като магаре на мост, че не иска окситоцин, упойки, може да мине и без тях. Да, странна им бях, прекалено "еко, био" и какво ли още не бях, но си получих част от мечтаното раждане. За другата част - другия път, но не в тази болница (всъщност в коя ли болница в България?).

# 328
  • България <3
задължително ги направи. иди при нормален гинеколог да ти вземе проба за изследване за щамове (има разширено, което ще ти каже точно кой щам е, а има и такова, което изследва само "страшните", които най-често предизвикват рак), както и цитонамазка. когато ти излязат, спрямо това какво ще е положението можеш да отидеш в приемните му дни. винаги има много хора, но можеш да разкажеш на сестрата за какво става дума и с малко повечко чакане докторът обикновено приема и извънредните.

казвам го от опит - преди 2 г. бях на твоето място. д-р Карагьозов е зключителен специалист и прекрасен, страхотно мил човек. Успех ти пожелавам! Simple Smile

Благодаря ти много. Може ли само още нещо да попитам. В коя лаборатория си пускала за определяне на щам? И как се казва точно това изследване за точния щам? Влязох в сайтовете на различни лаборатории и там има обикновено "hpv скрийнинг" и "генотипиране на hpv". До колкото разбрах скрийнинга показва дали има чпв без да се определя точен щам, явно другото е за точния щам? Във сайта фармамед видях, че има ваучер за цитонамазка, колпоскопия и чпв скрийнинг на по-ниска цена в клиника Щерев и се чудя дали да не се възползвам, макар че няма да ми определят точен щам.  newsm78

# 329

Благодаря ти много. Може ли само още нещо да попитам. В коя лаборатория си пускала за определяне на щам? И как се казва точно това изследване за точния щам? Влязох в сайтовете на различни лаборатории и там има обикновено "hpv скрийнинг" и "генотипиране на hpv". До колкото разбрах скрийнинга показва дали има чпв без да се определя точен щам, явно другото е за точния щам? Във сайта фармамед видях, че има ваучер за цитонамазка, колпоскопия и чпв скрийнинг на по-ниска цена в клиника Щерев и се чудя дали да не се възползвам, макар че няма да ми определят точен щам.  newsm78

Аз лично съм се изследвала в Геника. Имат лаб на Плиска. На сайта има и обявени цени за генотипиране.

Общи условия

Активация на акаунт