Токуда Болница София - тема 22

• 101 346
  • 795
  •   1
Отговори
# 360
В Токуда не че е толкова зле, просто аз очаквах нещо подобно на първото ми раждане и затова останах много разочарована. Иначе не знам дали на другите места е по-добре.

Около раждането очаквах малко по-внимателно/безболезнено извършване на процедурите и съдействие при ставането, защото получих тези неща при първото си раждане в Токуда през 2007-ма.
След раждането исках да не ме карат да давам добавката с АМ, да не ми пречат да кърмя бебето по-дълго от 5 мин на всяка гърда веднъж на три часа и да не ми обясняват с назидателен тон, че гърдите трябва да почиват, за да се събере мляко. Това твърдение е толкова абсурдно, че всеки консултант по кърмене, който го чуе, ще се потресе. А се предполага акушерките да разбират от тези неща и да помагат, а не да саботират кърменето.
Обаче не очаквах кой знае каква компетенция по тази тема, защото и първия път я нямаха.

# 361
Абсолютно не е чак толкова зле, но за частна болница и платени услуги, може да се иска  повече като отношение, внимание и съдействие. Иначе лекарите са компетентни, условията са ок и ги няма безобразията от повечето други болници.

# 362
За стотен път ще кажа, че там родих заради Димитров и неонатологията.

# 363
А аз заради Герганова и изобщо не съжалявам за избора си!
Очакванията ми бяха високи, защото условията бяха много по-добри преди години, но не това е най-важното. Най-важното е докторът и в моя случай съм безкрайно доволна.

# 364
Ами след като в Токуда толкова е паднало качеството на грижите, в "Надежда" май не се е и вдигало, а "Св. Лазар" не искам да обсъждам коя от частните болници става - "Вита"???

# 365
  • София
Ами след като в Токуда толкова е паднало качеството на грижите, в "Надежда" май не се е и вдигало, а "Св. Лазар" не искам да обсъждам коя от частните болници става - "Вита"???

Едно и също ли смяташ да питаш на всяка страница? Не сме били във Вита, темата е за Токуда, хаха Laughing

# 366
Извинявам се за повторения ми пост- беше техническа грешка на забил телефон!

# 367
Понеже се събра много хейт последните страници, а тук четат бременни жени и те се влияят от всичко, искам да кажа, че ако сте сигурни в лекаря си Токуда е болница като болница. Факт е че е чисто, обстановката е човешка и може да излизаш по всяко време за свиждане. Има си кусури, но то къде ли няма.

# 368
Да, в България навсякъде има кусури, съгласна съм. Важното е да си сигурна в лекаря си.
Аз ще раждам при Д-р Бойко Димитров, заради него се спрях на Токуда. Като мине, ще разказвам.

# 369
Да, в България навсякъде има кусури, съгласна съм. Важното е да си сигурна в лекаря си.
Аз ще раждам при Д-р Бойко Димитров, заради него се спрях на Токуда. Като мине, ще разказвам.
И аз на него съм се спряла. Другата седмица в понеделник ще ходя при него за консултация. Ти секцио линше раждаш или нормално? Кога ти е термина?

# 370
roha28, утре ми е последния преглед при него и до 9-ти юни някъде трябва да ми се направи секциото, утре ще знам точна дата. Иначе термина ми е на 18-ти юни, но докторът ми каза, че понеже ми е второ дете, можело да излезе по-рано, някъде 10-12 дни преди термин било нормално. Каза, че за едва 5% от бременните не важало това и раждат по-близо до термин.

# 371
  • София
Аз започнах да следя своята бременност във Вита, но тъй всички познати родили там бяха секцио се отказах оттам. Успоредно по здравна каса се следях в Софиямед и останах много доволна. За раждането избрах Токуда, защото имах притеснения с бременността и исках добра неонатология. Така моят избор беше д-р  Илиев, който ме подкрепи за нормално раждане + д-р Масларска, която ми вдъхна много доверие.

# 372
  • София
Вярно е, че имат кусури, но и аз избирам Токуда заради лекаря ми и неонатологията най-вече. И щом ще раждам втори път там, значи има защо Simple Smile Колкото и да намираме някакви недостатъци, всъщност не са кой знае какви. За мен лично са дреболии на фона на цялостната картинка по държавните болници (имам кофти опит с Майчин дом и Втора градска).  

# 373
И аз се нареждам на опашка за Димитров, само че за естествено раждане. От първата среща с него останах с впечатление, че се опитва да ме накара да мисля за секцио, при положение, че имам вече едно нормално родено дете преди 3 год. и нямах усложнения. Някой раждал ест. при него има ли тук, да даде малко инфо, как е минало?

# 374
Момичета, понеже събирам лека полека багажа, искам да ви попитам, вие носихте ли си нещо извън списъка на Токуда за родилното, което ви беше полезно?
Чуденката ми е най-вече да взимам ли памперси и бебешки мокри кърпи, в случай, че бебето остане по-дълго при мен и се наложи да го преобувам аз. Залъгалка-биберон и помпа за кърма вие носихте ли? Нормално бельо да си нося ли или само еднократно? Комплектът за изписване и дрехи за мен могат да се донесат по-късно или ги носехте в багажа?
За чорапи и халат/жилетка знам, че е добре да си взема, за да не ми стане студено.

Общи условия

Активация на акаунт