Токуда Болница София - тема 22

• 101 282
  • 795
  •   1
Отговори
# 540
Е може да се откаже, ама тогава пък ще платите за бебето 400 лв без никакви прегледи! А тези 400 лв няма как да се избегнат. Значи пакетът с изследвания идва 200 лв и е по избор, аз така разбирам дотук.
А според горния пост за допълнителната цена на упойката при нормално раждане какво излиза - че нормалното е по-скъпо от секцио ли? Или тя тази епидурална е по желание само? Извинете, ако звуча неадекватно за раждала жена, но съм раждала секцио и никога не съм се интересувала дори от чисто любопитство!  Blush

Да при нормално - 1500 лв. избор на екип. Ако искате епидурална - 300 лв., което не влиза при нормално раждане.

Пакета не може да се откаже, но може да откажете изследванията и да платите 400 лв. за грижи за детето докато е в болницата.

Точно.

# 541
А би трябвало да е обратното. Да може да се изберат изследванията, а грижите да се откажат. Те и без това такива "грижи" бяха... Пък и нещо като помощ при кърмене са написали, че се включва в цената. Ако поне не пречеха, пак щеше да добре, ама чак пък да помагат  ooooh!

# 542
Значи с две думи и в Токуда ,раждането излиза 2000лв ,както в надежда например . А за там отзивите са достаааа по -добри . Понякога от чисто финансова гледна точка ,се насочваме към нещо . Запазването на стволовите клетки и др разходи са в повече ,и някак си тея 500лв са си 500лв ....

# 543
Значи в Надежда неонатологията няма как да е по-добра. На мен изследванията ми бяха важни. С другото не съм запозната.
Юна, да ти кажа на мен никой не ми е пречил да кърмя или поне не съм обърнала внимание. Вярно казаха ми, че кърмя по свой метод щом предлагам и от двете гърди  ooooh! , но до там. Не, че ги защитавам, че точно аз бая ги опюх  Flutter .

# 544
На мен пък ми пречеха. Идваха да ми вдигат скандали. Задължаваха ме да давам добавката, караха ми се, като ме видят да кърмя в произволно време, вместо да го правя само по 5 минути от гърда на всеки три часа. Само така трябвало. Ако бебето е още гладно, да дам добавката  ooooh!
Всеки консултант по кърмене или човек, прочел поне 2-3 статии по темата разбира, че това е най-лесният начин към отбиване, особено ако бебето не е засукало качествено все още.

# 545
  • ту тук, ту там
А защо не се оплака още там?

# 546
След споровете ми с акушерките дойде една докторка неоноатоложка и изнесе пред цялата стая лекция как не трябвало да се кърми повече от 5 минути на три часа, защото гърдите трябвало да си почиват и млякото да се "събере"  ooooh! И това го казва докторка. Просто ужас Sad

# 547
Честно да ти кажа изумена съм. Аз след ден втори добавка не съм давала, не ми и носеха. Общо взето като ме видяха, че кърмя добре и че ми е второ дете не ме закачаха. Но ти казваш, че не е било единична случка. Определено неадекватно отношение.

# 548
За Надежда изобщо не са по-добри отзивите.

# 549
  • София
Позната беше в Надежда второ раждане. Първото беше в Св. Лазар. Разочарована и от двете места.
Относно кърменето, изненадана съм. Насърчаваха го при нас и даже помагаха. Никой нищо не е коментирал за това,колко минути да стои на гърда,нито пък е имало забележки,даже сами се намесваха,когато видеха,че бебето не иска да засуче да помогнат за подаването на гърдата.

# 550
  • ту тук, ту там
Юна, съжалявам за това, което си преживяла!  Confused  Hug
А помниш ли името на неонатоложката?  Close

# 551
  • София
На мен пък чак не ми се вярва това, което пише Юна. По спомен от преди 4 години, минутите са 15, а не 5..никой не ми е пречил и въобще като цяло оставаха бебето по цял ден в стаята сама да се оправям с него, както сметна за добре. Като ревне от глад, ми го водеха преди 3-тия час, примерно след 2 ч и половина. Взимаха ги само за смяна на памперс и тоалет. На втори ден им казах, че нямам кърма, стиснаха ми гърдата и потече..което за мен си беше помощ  Simple Smile
Не вярвам да са се променили толкова нещата пък чак Rolling Eyes

# 552
Радвам се, че при вас е било добре и са ви помогнали.

# 553
Раждала съм 2 пъти в Токуда. Вторият път, това което ме изненада положително (преди броени дни), беше, че оставиха бебетата на нормално родилите жени в моята стая без добавка и насърчаваха да ги слагат на 2ч на гърда, за да стимулират кърмата. Поне първия ден, след това ме изписаха и не знам как са процедирали. Аз съм секцио и бяхме на АМ, но не им спазвах съветите за кърменето, абсурдни са. Дори им казах, че с тази добавка и това шише, което се излива в гърлото на бебето, въобще не насърчават кърменето.

# 554
  • София
Моите впечатления от преди 3 години също са добри. Грижеха се много добре за бебетата, показваха как трябва да се кърми, гледаха правилна ли е позата. Не си спомням да са ограничавали кърменето до еди колко си минути. Както и да е, аз бях секцио, кърмата ми слезе на 5 ден, когато се прибрах вкъщи, та не съм отказвала добавката. Но въпреки, че в болницата нямах кърма, пак ме насърчаваха да слагам бебето да стимулира.

Общи условия

Активация на акаунт