Токуда Болница София - тема 22

• 101 226
  • 795
  •   1
Отговори
# 645
.

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 13:14 от Magairlin

# 646
  • в 1001-та нощ
 Magairlin, Uvajenie  Hug честито, момичета!

# 647
Благодаря майчета! Simple Smile Фраксипарина се бие подкожно горе в ръката, между рамото и лакътя на мекичко.

# 648
  • София
Благодаря. Бях чула (най-вероятно чула - недочула), че се бие в корема  Shocked затова попитах.

# 649
Ако си го биеш сам, както правят някои бременни, може и в корема .

# 650
Бихте ли ми казали къде се бие този фраксипарин (ако така се пише)?
Бях споменала, че при моето раждане 2013 не слагаха такова нещо, както и антибиотици всеки ден.
Фраксипарин поставят от около година. Мускулно в ръката. Аз също бях изненадана ( първото ми раждане там беше през 2011) и ги питах от кога, защо поставят.
Антибиотикът е вече по преценка на лекаря според раждането, състоянието на майката и тн.

# 651
Ох, и на мен нищо не са ми слагали след секциото инжекционно (2014)- само вечерта предложиха на всички да сложат болкоуспокояващо- в дупето някъде беше...явно и този Фраксипарин не са ми сложили...Sad

# 652
  • Калифорния
Фраксипарин явно са започнали да слагат от миналата година след смъртта на две родилки (мисля че в Шейново и в св.Лазар бяха). Не ми е много ясно защо точно при раждане, но понякога се образува тромб във вените и предизвиква инфаркт. Фраксипаринът разрежда кръвта. На мен само при второто раждане (2015) ми сложиха веднъж. Не знам дали после забравиха или са решили, че вече няма опасност, защото се раздвижих рано и кръвта не се застоява на едно място.

# 653
В Щерев беше едната починала родилка. След секцио е много важно раздвижването, но са решили и да се презастраховат с Фраксипарин за всеки случай. В което няма нищо лошо. Аз бях по-спокойна като ми го биеха.

# 654
Аз също, иначе бях решила да купувам еластични чорапи. Човек като има вече деца и се психясва за всичко  Embarassed .

# 655
На мен ми е първо секцио и дете, но чета много в интернет и се панирам 😃

# 656
На майка ми правиха скоро операция  (подмяна на раменна става) и първо и са слагали Фраксипари, после още един месец е пила след това. Сега и аз се панирах защо не са ни слагали...

# 657
Четох назад в темата за секцио, но ми възникнаха още няколко въпроса - кога показват бебето на майката - веднага след като го извадят ли? Слагат ли го на гърда или трябва да мине някакво време от упойката? Дават ли да се пие вода - четох, че в някои болници не дават вода при секцио. Необходима ли е допълнителна упйка за секцио - назад в темата прочетох за епидурална, че можеш да доплатиш и за секцио? Реално по време на операцията майката е в съзнание, нали? Бащата вижда бебето само през стъкло или му дават да го гушне след секциото?

# 658
  • София
Показват ти бебето като го извадят, но не го слагат на гърда. За водата не съм сигурна, забравила съм. Мисля, че не даваха  newsm78. Не е необходима никаква допълнителна упойка. По време на операцията майката е в съзнание. Спомням си, че след операцията бях неадекватна, може би ми биха някакво успокоително. Бащата вижда бебето само през стъклото.

# 659
Аз не бях много в час по време на секциото, даже заспах. Като извадиха бебето ми го дадоха да го целуна. Мисля, че първо го мерят, теглят и гледат добре ли е.  Ако ти е важно да го сложат на гърдите ти, говори си с лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт