Токуда Болница София - тема 22

• 101 332
  • 795
  •   1
Отговори
# 405
Аз родих нормално. Дадоха ми да я видя и целуна след раждането почти веднага. Първо я "обработиха" неонатолозите за няколко минути. И после заедно с таткото я взеха да я мерят. След това отиде в "аквариума" за 2 часа под наблюдение.
За сравнение сина ми, който е роден във Франция, веднага след изваждането ми го пльоснаха буквално на корема със засилка. Беше мръсничък и с увита пъпна връв още. После го взеха да го обработват отново заедно с таткото. Веднага след това ми го дадоха за кърмене, още докато бях на родилната маса. Там останах 2 часа с него и после ни преместиха в стаята.
Интересното е, че с дъщеря ми имам много по-силна връзка, отколкото със сина ми  newsm78

# 406
Здравейте. Аз съм бременна за втори път и след първото ми кошмарно раждане в Шейново, реших, че този път ще раждам в Токуда.
Записах се за женска консултация там и сега се чудя кой лекар да избера за раждането.
По медицински причини със сигурност ще раждам секцио с пълна упойка, а колебанието ми е между Илиев и Димитров.

Също така ме интересува в Токуда правят ли 3D и 4D фетална морфология или трябва да си предвидя време и да си запиша час на друго място, примерно във Фемина?

# 407
  • София
Един глас за Димитров - имам 2 секцио при него, и с пълна и със спинална упойка. Невероятен лекар за  мен! Но ако имаш време, може да направиш по един преглед и при двамата и да решиш. Както много пъти сме коментирали тук, до известна степен е въпрос на химия между лекар и пациент.
Ето в последните страници се пишат много добри отзиви за д-р Герганова, а аз имах един допир с нея при приемането  ми по спешност за раждането на второто ми дете и я запомних като груба и нелюбезна. Не ми е била лекар, просто беше на смяна и ме прие и прегледа в предродилна, докато пристигне Димитров.
След 3тото ми секцио (2012) ми донесоха 2 пъти бебка, преди раздвижването, което ми се случи вечерта към 20-21, при раждане почти в 12ч. Не съм молила аз, така се бяха организирали. Гушках я само, ако съм искала да я кърмя, предполагам щяха да помогнат, защото в последващите дни много помагаха за кърменето.
И последно - имам позната, която беше при Димитров за 2ро раждане след първо нормално и въобще не е отварял дума за секцио. Той просто е известен, че е добър оператор и съответно доста го търсят за такъв тип раждане, но с пациентки, които нямат предпоставки, мисля, че е пресилено да се казва, че ги склонява да раждат оперативно.

# 408
И разбира се още един глас за Димитров от мен.

# 409
Препоръчайте унг, детски в Токуда.

# 410
4D и 3D фетални морфологии няма. ФМ е 2D, просто апаратурата е по-добра и респективно лекарят трябва да знае какво гледа. В Токуда няма такива специалисти, добре сте се насочила към Фемина.

# 411
Препоръчайте унг, детски в Токуда.

Кюлев,много е добър

# 412
  • София
Между Илиев и Димитров, аз бих избрала Димитров.

Герганова и аз я помня като груба и нелюбезна, може би се държи добре само с нейните си пациентки.

УНГ-тата не стават поне според мен (изпробвали сме 2- 3)

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 17:42 от nimfi4ka

# 413
С мен и момичетата от стаята Герганова беше много отзивчива и любезна, без да сме й пациентки.

# 414
Имам две раждания - при Димитров и Герганова и Герганова ме спечели безапелационно. Не мога да си представя как може да е груба.

# 415
4D и 3D фетални морфологии няма. ФМ е 2D, просто апаратурата е по-добра и респективно лекарят трябва да знае какво гледа. В Токуда няма такива специалисти, добре сте се насочила към Фемина.

Д-р Колева прави фетални морфологии, но само тя, в Токуда.

# 416

Д-р Колева прави фетални морфологии, но само тя, в Токуда.
Знам, че прави, но все пак не мисля, че това й е главната специалност. Има лекари с много опит и образование в областта, а Колева не е от тях.

# 417
За ФМ ходете на специалист. Аз ходих във Фемина при Врагалева. Доволна съм от нея. ФМ е много важно изследване и по- добре да се направи от лекар, който е специалист по ФМ.

# 418
  • София
Имам две раждания - при Димитров и Герганова и Герганова ме спечели безапелационно. Не мога да си представя как може да е груба.

Като например се държеше цинично и заядливо относно лечението, което беше назначено от моя лекар, когато минаваше на визитация. И по-точно фраксипарина нещо й беше трън в очите!

# 419
Ходих при Герганова 3 пъти през бременността си и нито един път не бях доволна от нея, като последния вече преля чашата. Прегледите ми постоянно бяха претупвани, чаках по 40мин. за да влеза за 2, макс 3 мин. при нея. Постоянно беше изморена, отегчена, самосъжаляваше се как я боляло устата да говори... нито един път не ме пита как се чувствам, имам ли подготвителни контракции, пия ли фолиева киселина? Бързаше да ме вкара на ехограф, който беше не повече от минута, даже последния ми път, след който реших да не ходя вече при нея, погледна бебето точно за 5сек. каза, че била срамежливка, защото била с гръбче и добави "Айде, да си тръгваме."
За мен тя е от лекарките, които по женски карат на симпатии и дават отношение само на тези, които им допадат чисто визуално. Мен застаряващи жени никога не са ме харесвали, но идеализмът, който ми е останал, ме подведе да си мисля, че лекарят е лекар, а не жена. Е, напротив...
Герганова не я препоръчвам на никой.

Идващата седмица ми е секциото при Д-р Димитров.
Днес бях на алергичен тест при един пълен откачалник в Токуда - проф. Христов. Блед като мумия, с ужасно излъчване и роботски маниери.
Въпросът ми е да взимам ли изписаният от него Кларитин, при положение че на теста ми излезе, че не съм алергична? Питах и личният ми лекар, той каза, че няма никакъв смисъл и се чудя дали да се обаждам на Д-р Димитров и да го притеснявам за такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт