Токуда Болница София - тема 22

• 101 325
  • 795
  •   1
Отговори
# 420
Последното мнение за пореден път доказва колко е важна химията между лекар и пациент и изобщо между двама души в общуването.

Аз не съм чакала пред кабинета при д-р Герганова, а ме следи от началото на бременността. Случвало се е, ако отида по-рано, даже да вляза по-рано в кабинета. Винаги гледам да записвам час възможно най-късно следобед, за да е удобно след работа. На УЗ винаги присъства и таткото, прегледът продължава няколко минути - докато оглежда, споделя за състоянието на водите, плацентата, позицията на бебето, прави биометрия, коментираме и ни показва на екрана. Аз повече не съм и очаквала при нормално протичаща бременност, 3те фетални морфологии си ги правих във Фемина, те бяха достатъчно подробни.

Насочих се към нея заради прочетените мнения в интернет - страшно не харесвам лекари, които фамилиарничат с пациентите си, предпочитам по-сдържани и уравновесени и ми беше важно да подкрепя естественото раждане. Тя ми прави абразиото след мисед в 8г.с. и затвърди това, което бях прочела за нея, затова я избрах. Ако не беше ми допаднала д-р Герганова, вероятно щях да си водя ЖК по касата и за раждане да избера д-р Димитров.

Трябва си среща с лекаря, задължително, за да си спокоен, че се доверяваш на правилния за теб човек в такъв важен момент Peace

По въпроса за Кларитина, бих се доверила на специалиста, не на общопрактикуващия лекар, колкото и да ми е симпатична моята ЛЛ, едва ли е по-компетентна от проф. Христов в случая, па макар и той да не ми допадне при общуване. Ако съм забравила да питам и се тревожа, щях да предпочета да звънна на следящия АГ Peace

# 421
Carinaeta, леко раждане ти желая! И да попитам в коя седмица планирахте секциото. Чудно ми е как е тенденцията там - 37 или 38 г.с.

# 422
Аз буквално в последния момент избрах дата за секцио - 38г.с. и съответно 3 дни преди датата ( която беше седмица преди термина, по мое настояване) ми изтекоха водите. Та по-отрано ми се струва по-разумно  Rolling Eyes .

# 423
  • София
При мен секциото беше в 40 седмица, 5 дни преди термин.

# 424
Carinaeta, леко раждане ти желая! И да попитам в коя седмица планирахте секциото. Чудно ми е как е тенденцията там - 37 или 38 г.с.

На мен ми е второ раждане и докторът каза, че е нормално 10-12 дни преди термин бебето да тръгне, за това още като влезох в 8-ми месец, се разбрахме датата да е 10 дни преди термина. Тази седмица ходих, за да я потвърдим, Д-р Димитров искаше да съм по-близо до термин, но каза, че плацентата е трета степен, бебето е с добри размери, имам си и подготвителните контракции, по-силни от преди и си остана тази дата. Така че още в 8-ми месец се коментира и седмица по-късно, поне при мен следваше ехограф, след който или се потвърждава, или коригира...

Hug

# 425
Моето беше 10 дни преди термин, а ми е първо раждане, но Димитров, както и другите ми гинеколози казаха, че бебето върви голямо и е напълно доносено. Ако бях чакала термин сигурно щях да изтърся някоя 4 и кусур килограмова мечка и кой знае как щях да я родя нормално .. 😃

# 426
Днес бях на алергичен тест при един пълен откачалник в Токуда - проф. Христов. Блед като мумия, с ужасно излъчване и роботски маниери.
Въпросът ми е да взимам ли изписаният от него Кларитин, при положение че на теста ми излезе, че не съм алергична? Питах и личният ми лекар, той каза, че няма никакъв смисъл и се чудя дали да се обаждам на Д-р Димитров и да го притеснявам за такова нещо.
Аз бях при същия доктор за алергичен тест. Изписа ми Кларитин по някаква схема, която беше неприложима за моя случай, защото преносвах с много и секциото щеше да е всеки момент, а той искаше преди това в три последователни дни да пия по едно хапче. Не го направих. Беше написал и да ми вливат урбазон преди и по време на самата операция. Анестезиологът игнорира това и не ми даде, защото погледна резултатите от теста и видя, че нямам реакция към нищо и явно рискът не е голям.
Нищо не ми стана.

# 427
Задължотелно ли се ходи на алерголог за раждане в токуда?

# 428
Не е лошо да се направи тест, но не е задължително. Понякога човек не знае какви алергии има и дали има, докато не приеме някакъв медикамент. Просто не е лошо да се знае предварително.

# 429
А за какви алергии е тестът, към какви медикаменти? Кой ви насочва да го направите и по какви показания?

# 430
Този тест специално, заради упойката ли? Или просто да си знаете , че имате алергии. А този професор след като няма излезли алергии на теста, защо пак изписва  кларитин, за да се застрахова ли????

# 431
Аз имам алергия единствено към Сулфаметоксазол и го вписах в анкетата когато ме приеха, преди това никой не ми е казвал, че има нужда от предварителен тест. Имала съм няколко упойки в живота си, без реакции.

# 432
Ако принципно нямате алергии и оплаквания, не е задължителен теста - така ми казаха двама от лекарите. Най-добре е да преговорите с вашия, всеки случай е индивидуален все пак.

# 433
Аз алергии нямам и 2 пъти съм била под пълна упойка, но все пак ми се ще да знам за алергии към какво е теста.

# 434
Алергологът преди теста ми каза, че нямам медицински показания, за да ми го прави, защото му казах, че никога не съм имала реакции нито към антибиотици, нито към упойки при стоматолози. Попита ме дали искам да си го направя при това положение и аз му казах, че искам. Можеше да ми пусне със съставките, които са само за спинална упойка, или и аз пълна и пак беше мой избор, като той само уточни, че е добре и за двете, за всеки случай.
Бяха 22 маркера. Преди да ме приеме бях платила 45лв. на регистратура, после след като минах теста, ме прати пак да плащам - 40лв, всичко общо 85лв. След като вече се беше подсигурил, че съм си платила всичко, само където не ме изгони, каза ми супер на бързо, че ситуацията е ок, но за всеки случай да съм взимала кларитин, 3 дни преди секциото, но не и без да се консултирам с хирурга ми. Исках да го питам за какво ми е да го пия, при положение, че теста ми е отрицателен, но вратата вече беше отворена и бледоликият отвратяга ме чакаше да се изнеса. Урбазаон също ми е изписано преди операцията, някакви вливания. Личният ми лекар каза, че това изписване било масова практика, че нищо няма да ми стане без да пия кларитин и че алерголът оправдава взетите пари по този начин.

Христов е супер противна мумия, ако пак раждам, не бих отишла при него със сигурност.
А преди секциото имам консултация с анестизиолог и ще му покажа изследванията. Д-р Димитров не ми беше казал да ходя на алергичен тест, пита ме дали имам алергии и ме насочи към Христов, ей така ако искам да ходя, иначе клонеше, че ми стига срещата с анестезиолога.

Общи условия

Активация на акаунт