Аз не съм чакала пред кабинета при д-р Герганова, а ме следи от началото на бременността. Случвало се е, ако отида по-рано, даже да вляза по-рано в кабинета. Винаги гледам да записвам час възможно най-късно следобед, за да е удобно след работа. На УЗ винаги присъства и таткото, прегледът продължава няколко минути - докато оглежда, споделя за състоянието на водите, плацентата, позицията на бебето, прави биометрия, коментираме и ни показва на екрана. Аз повече не съм и очаквала при нормално протичаща бременност, 3те фетални морфологии си ги правих във Фемина, те бяха достатъчно подробни.
Насочих се към нея заради прочетените мнения в интернет - страшно не харесвам лекари, които фамилиарничат с пациентите си, предпочитам по-сдържани и уравновесени и ми беше важно да подкрепя естественото раждане. Тя ми прави абразиото след мисед в 8г.с. и затвърди това, което бях прочела за нея, затова я избрах. Ако не беше ми допаднала д-р Герганова, вероятно щях да си водя ЖК по касата и за раждане да избера д-р Димитров.
Трябва си среща с лекаря, задължително, за да си спокоен, че се доверяваш на правилния за теб човек в такъв важен момент

По въпроса за Кларитина, бих се доверила на специалиста, не на общопрактикуващия лекар, колкото и да ми е симпатична моята ЛЛ, едва ли е по-компетентна от проф. Христов в случая, па макар и той да не ми допадне при общуване. Ако съм забравила да питам и се тревожа, щях да предпочета да звънна на следящия АГ