Токуда Болница София - тема 22

• 101 239
  • 795
  •   1
Отговори
# 615
  • ту тук, ту там
Не е нужно да ходиш на ЖК в Токуда, но трябва да имаш уговорка с лекаря, при когото искаш да раждаш.

# 616
Ще ти копирам мнението си от преди 2 месеца, когато родих дъщеря си. Макар, че тогава тук ме обвиниха в прекалено хвалебство - това е моето мнение.
Моето мнение също се припокрива с това, макар и да бих го описала по различен начин. Аз нямах търпение да свършат тези 5 дни и ММ да си ни прибере вкъщи, но това беше, защото много ме болеше, имах големи отоци на краката, а и следродилната тъга беше ясно изразена при мен. Но от персонала съм доволна като цяло, имаха добро отношение и акушерките от родилно, и от неонатологията. По време на секциото също ме разсейваха с приказки и шеги, което много ми помогна, както и, разбира се, отношението на д-р Герганова.

# 617
  • София
Нали ви казах, че редовно забравяха да сложат на някой лекарство - я фраксипарин, я антибиотик. Явно им е практика или както не особено умно отбеляза една от сестрите "и друг път се случва"  Thinking . Аз честно казано хич нямаше и да забележа какво и как ми слагат, но в стаята имаше едно момиче, което през бременността си си е слагала фраксипарин и ги следеше зорко тези неща.

Да, точно така...
Аз родих ноември миналата година и беше същото...
Отидох да раждам там само заради д-р Димитров, много съм доволна от него, но останалия персонал са отвратителни...
Аз също бях на фраксипарин през цялата бременност всеки път забравяха да ми сложат...дори веднъж се наложи да им кажа няколко пъти и накрая отидох да ги търся и една сестра много злобно ми я сложи в коридора...доста ме заболя...
А за антибиотика...на визитацията д-р Димитров им каза да ми спрат антибиотика и после пристига една с инжекция антибиотик да ми слага...казах и, че доктора е казал да ми се спре, но тази не ме слуша и напъва да ми го сложи...трябваше да си сложа другата ръка върху абоката за да спре...
Родих секцио и после имах много силни болки...и за болкоуспокояващо трябваше да им кажа десет пъти...
Много съм разочарована от този малоумен и груб персонал...а накрая платих 2100 лв. за това...

# 618
Много сходни преживявания имам. Доволна съм от докторката си (Герганова), но персоналът се престара. Супер груби и заядливи. Имаше една, която ми правеше всички манипулации много болезнено.

# 619
  • София
Хмм много странно все едно не говорите за тази болница. Аз 2013 г. не съм имала такива впечатления, а и наистина не съм забелязала да се забравят лекарства или да се напомня за тях. Персонала се държеше доста добре и винаги бяха много отзивчиви.
Иначе ако пак бременея пак бих родила в Токуда.

# 620
То и аз там бих родила (ако Димитров е още там  Mr. Green), но вече ще съм минала по пътя и ще бъда по-наясно с очакванията.

# 621
  • София
Хмм много странно все едно не говорите за тази болница. Аз 2013 г. не съм имала такива впечатления, а и наистина не съм забелязала да се забравят лекарства или да се напомня за тях. Персонала се държеше доста добре и винаги бяха много отзивчиви.
Иначе ако пак бременея пак бих родила в Токуда.

Да, и аз се зачудих за едно и също място ли говорим Rolling Eyes Аз раждах при Колева по сшепност секцио, иначе бях с уговорка с др Димитров, но го нямаше. Всичко мина супер, престоят ми беше чудесен и ако пак тръгна да раждам, ще е там Peace

# 622
Аз не виждам нищо странно, че има разминаване в мненията. При първото раждане аз бях толкова стресирана, че всичко ми изглеждаше нормално. Не ме е интересувало какво и как ми вливат, все пак това е болница и те знаят най-добре. Сестрите и тогава не бяха от най-любезните, но ние българките сме си свикнали на такова отношение, защото те си знаят най-добре. Единствено неприятно впечатление тогава ми направи разделението на Неонатология и Гинекология. Питам ги нещо, те се зверят, че не знаят, докато разбера, че са от другото отделение  Rolling Eyes .
При мен голямото разочарование дойде, след като с 4 месечното ми бебе лежахме в детското отделение. Персонала там вече беше под всякаква критика и много съжалявам, че писмено не се оплаках. Естествено и там престоят не е безплатен, но това явно няма значение в болницата.

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 20:55 от Анонимен

# 623
Живот и здраве като мине моето секцио ще ви пиша какво е било отношението на персонала. Надявам се да няма подобни неща, но каквото -такова. За толкова месеци на ЖК лошо отношение, дори троснатост не съм изпитала. Напротив.

Скоро моя приятелка роди там - оплака се от една сестра, която била откровено груба, но от всички други каза, че е доволна. Не й е първо раждане, за протокола  Peace и като цяло е човек, кото си следи нещата доста старателно. За въпросната сестра е подала оплакване в писмен вид... което всъщност е проблемът на нас като потребители - има анкети, обратна връзка, възможности за оплакване, но рядко ни се занимава да се възползваме от тях.

За педиатрията наистина се чуват отвратителни отзиви.... и макар да не е по темата - къде бихте се насочили, ако се наложи (дано не се налага). Има ли отзиви за добра педиатрия?  Може и на лични, ако не искате да изместваме темата.

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 20:55 от Chacha86

# 624
  • София
Педиатрията на Токуда за мен е изключително зле. На 3 месечна възраст на детето влязохме там и си беше шок,след прекрасните впечатления за АГ-то,да се сблъскам с другата противоположност в педиатрията.

# 625
Трябвало е в неонатологията да го заведете. Аз водя дъщеря си от самото начало при една неонатоложка и педиатърка, и съм безкрайно доволна.

# 626
3-4 месечно бебе няма как да бъде прието в Неонатология, насочват го към детското отделение.

# 627
Аз мислех, че за ежемесечни прегледи, не обърнах внимание, че е било за приемане.

# 628
Д-р Радка Масларска, шеф на неонатологията, при нея ходим за ежемесечни прегледи на новородената ми дъщеря.
Много е мила и спокойна, за това се спрях на нея. Записването за час е на тел. на АГ регистратурата, с месец назад.

# 629
Не е нужно да ходиш на ЖК в Токуда, но трябва да имаш уговорка с лекаря, при когото искаш да раждаш.

Ами ако не се следя там, как ще се запозная с лекар, че да се уговорим предварително?

Аз се следя на място с много по-добра апаратура, където си спазват часовете. Спазването на графика ми е много важно, тъй като работя и не мога да си позволя да вися пред кабинети с часове наред. Честно казано опита ми с обикновените АГ прегледи в Токуда е много кофти, дълго чакане, претупване, а в същото време знам, че има много добри отзиви за раждане и за неонатолози. Но подозирам, че във всяка болница е така, защото лекарите не са само на кабинет, а циркулират и в отделенията.

Общи условия

Активация на акаунт