Токуда Болница София - тема 22

• 101 235
  • 795
  •   1
Отговори
# 630
  • ту тук, ту там
Ами можеш да си запишеш час (платен) при желания лекар и да се уговорите. Някои имат и частен кабинет другаде, можеш там да ги намериш и да си направиш уговорка.

# 631
Не е нужно да ходиш на ЖК в Токуда, но трябва да имаш уговорка с лекаря, при когото искаш да раждаш.

Ами ако не се следя там, как ще се запозная с лекар, че да се уговорим предварително?

Аз се следя на място с много по-добра апаратура, където си спазват часовете. Спазването на графика ми е много важно, тъй като работя и не мога да си позволя да вися пред кабинети с часове наред. Честно казано опита ми с обикновените АГ прегледи в Токуда е много кофти, дълго чакане, претупване, а в същото време знам, че има много добри отзиви за раждане и за неонатолози. Но подозирам, че във всяка болница е така, защото лекарите не са само на кабинет, а циркулират и в отделенията.
Не е нужно да се следиш там. Просто избираш лекар на база форумни мнения и си записваш час за преглед в трети триместър. След като се видите и ако се харесате, ще се уговорите и за следващи срещи, с цел подготвяне- тонове, ще поиска да види досие от жк и фм.
При някои специалисти се чака, при други не. Ако трябва да направя паралел с болницата, в която се следих, в Токуда чакането е минимално, ако изобщо има такова. Онзи ден отидох при Димитров без час- веднага ме взе, тъй като нямаше още никого. Мен не са ме претупвали на преглед, освен Евтимова, при която и пари да ми дават повече няма да стъпя.

# 632
Благодаря, Теичка!

Мисля на Кирякова бях попаднала, а тя само дето не ми се накара, че си измислям диагнози, а аз бях с някакви безумни резултати от две различни лаборатории и отидох за мнение. В крайна сметка, от както се следя при моята АГ проблеми и измислени диагнози нямам. Друго гадно впечатление ми направи, че когато бях на преглед и звънна мъжа на пациентка родила на скоро при тях, за да и звънне и по разговора съдя, че не са напълно непознати. Така го оплю после със сестрата... чак ми стана тъпо... все пак съм пациентка и не съм глуха.

Ти при Димитров ли ражда? Аз си търся лекар привърженик на естественото раждане.

# 633
  • София

Ти при Димитров ли ражда? Аз си търся лекар привърженик на естественото раждане.
Той Е привърженик на естественото раждане, въпреки че му се носи славата на добър оператор за секцио. И да - повече от добър е, но не предлага секцио, ако няма предпоставки. Аз самата съм с две операции при него, но при мен избор не е имало. Има разкази тук в темата как е изчаквал пациентки да опитат естествено и в хода на раждането вече се е стигнало до секцио.
Разбира се, всеки сам решава, но за мен той е изключителен лекар и има много човешко отношение към пациентките си.

# 634
Димитров е по скоро за секцио, перфектният хирург е той!

За нормално знам, че привърженик е Герганова. Има и доволни раждали. Аз ходих на няколко прегледа при нея и не ми допадна.

# 635

За нормално знам, че привърженик е Герганова. Има и доволни раждали. Аз ходих на няколко прегледа при нея и не ми допадна.

Имам позната родила при нея, каза че пак би и се доверила, но за мен това не е достатъчно, защото хората възприемат нещата различно. А теб какво те притесни?

# 636
  • София
Това, че е добър в секциото, не го прави лош лекар за естествено раждане. И не го прави лекар предлагащ секцио за щяло и нещяло. Няколко пъти съм писала за това в темата, но виждам, че масовото мнение си остава непроменено. Здраве да е. Всеки наистина решава сам и трябва да си усети лекаря.
Герганова не бих я препоръчала.

# 637

Имам позната родила при нея, каза че пак би и се доверила, но за мен това не е достатъчно, защото хората възприемат нещата различно. А теб какво те притесни?

Претупваше ми прегледите. 2 мин. и ми казваше чао. А впоследствие се оказа, че съм била с проблемна бременност, контракциите ми почнаха от 4-я месец и друг лекар ми изписа магнезии. С нея нямаше как да комуникирам, все бързаше, все се оплакваше, че е уморена... докато тръгна да говоря с нея и тя вече ми е с гръб и казва на сестрата да викне следващата. Смених я временно с Манчев в Щерев. Той само като ми пипна корема и започна да цъка, че съм била с чувствителна матка и веднага ме пита колко често съм с подготвителни контракции, отделно и ехографа не беше секундите, които бяха при Герганова.
Тя за мен действа на симпатии и на настроения, което е непрофесионално естествено.
И все пак има доста доволни от нея, но за недоволни от Димитров не съм чела. Simple Smile Той е с огромен опит, а и е мъж и не играе момента с пристрастията на база външност, или хормоналното изтрещяване от критеческата.
Абе мъж - доктор е най-добре. Ако решиш при него, ми пиши на лични. Той не е против естественото раждане, но не се цупи като Герганова като чуе секцио. И да, славата му е на перфектен оператор.

# 638
Здравейте Simple Smile Да споделя впечатленията си от престоя ми в болницата. Миналата седмица родих там. Изключително доволна съм! Д-р Колева ми проследи бременността и нямам никакви забележки. Бях за нормално раждане и до последно ме изчака, но накрая се наложи спешно секцио. Тя ми прави секциото, а д-р Димитров и асистираше. Изключително доволна съм и от двамата. Анестезиоложката беше много мила и ми обясняваше всичко. След раждането не е имало момент, в който да ни забравят антибиотик или фраксипарин. От неонатолозите също съм доволна. Храната ми хареса Wink За миг не съжалявам, че избрах тази болница и тази докторка! Ако е рекъл Бог да имам още деца, пак ще съм там!  Peace

# 639

Както са се изказали по-горе- перфектен хирург. Той искаше до последно да родя нормално, но аз не пожелах, а и бебето вървеше 2 седмици напред. При мен най-вероятно пак щеше да се стигне до секцио. Родих десет дни преди термин и тежеше 3710, представям си ако бяхме изчакали до термин.
Аз горещо го препоръчвам, едно време търсих най-добрият гинеколог в България и попаднах на мнения за него. От тогава съм му пациентка. Всички отзиви за него са чудесни. не познавам негова пациентка, която да не е очарована от професионализма и загрижеността му.

# 640
А знаете ли на каква база се избира втори оператор... имам предвид всеки лекар си работи с определен друг лекар или спрямо датата на планиране и графика ти се пада някой?

И оше нещо - ако човек се е следил в Токуда на жк... има ли възможност да избере друг екип за секцио? Според Вас ще има ли сръдни и т.н.?

# 641
Uvajenie, честото! Да сте здрави и спокойни пожелавам  bouquet !
Моя приятелка си лекува гинекологичен проблем при Димитров. Изключително е доволна във всяко отношение. Аз лошо мнение за него не съм чела или чувала.
Илиев ми беше казал, че е отказал на пациентка, която е искала да ражда при него, тъй като е преценил, че е претоварен. Затова не оставяйте разговора с избрания от вас лекар за последния момент.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 13:49 от Анонимен

# 642
Аз се следих по зк при Евтимова (няма да повторя). Успоредно се следих в друга болница на платен прием (основно там), където ми издаваха болнични и пр, на фетални ходех на трето място и така. И накрая родих при Димитров, защото си имахме 5 годишна уговорка 😃

# 643
Ако някой има желание за раждане при Димитров в периода средата на август - 19 септември да знае, че докторът е в отпуск. Така ми каза в края на миналия месец, следващият понеделник съм на преглед при него и ще го питам отново дали няма някаква промяна Simple Smile

# 644
  • София
Бихте ли ми казали къде се бие този фраксипарин (ако така се пише)?
Бях споменала, че при моето раждане 2013 не слагаха такова нещо, както и антибиотици всеки ден.
И аз се следях при Евтимова - не съм недоволна. Теглене, мерене, кръвно налягане, 2 пъти ехограф, направления за каквото е нужно, микробиология и цитонамазка и това мисля че беше. Стегнато отношение бих казала, но никога не е била груба. Даже бих се следила отново при нея. Не съм раждала при Димитров, но едното момиче от стаята беше при него. Идваше често да я наблюдява, да я пита как е и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт