Токуда Болница София - тема 22

• 100 264
  • 795
  •   1
Отговори
# 735
  • Калифорния
По ЗК ли се следиш? Имат доплер в кабинетите, но той не влиза в изследванията от ЖК. Ще трябва да си запишеш час за платен преглед.

# 736
По ЗК ли се следиш? Имат доплер в кабинетите, но той не влиза в изследванията от ЖК. Ще трябва да си запишеш час за платен преглед.
Да, по ЗК се следя там, но не ме притеснява факта, че трябва да доплащам доплер и ултразвук, просто ме интересува дали трябва предварително да запиша отделен час или могат да ми го направят по време на следващато посещение, за което вече имам записан час.

# 737
Четох назад в темата коментари за неонатолозите, но да попитам понеже не ми стана ясно - може ли новороденото да се води само при неонатолог за месечните консултации и ваксини и да не се записва педиатър по ЗК или е необходим и педиатър?

# 738
Четох назад в темата коментари за неонатолозите, но да попитам понеже не ми стана ясно - може ли новороденото да се води само при неонатолог за месечните консултации и ваксини и да не се записва педиатър по ЗК или е необходим и педиатър?

Аз последният път питах и ми казаха, че тази болница не предлага тази услуга. В смисъл, че педиатър другаде и неонатолозите също не следили бебета. Само платено или прегледи по ЗК, явно с направление от педиатъра. Много странно ми стана тъй като чета за майки, които водят там бебчетата, но не знам дали е по ЗК.

# 739
  • София

Аз последният път питах и ми казаха, че тази болница не предлага тази услуга. В смисъл, че педиатър другаде и неонатолозите също не следили бебета. Само платено или прегледи по ЗК, явно с направление от педиатъра. Много странно ми стана тъй като чета за майки, които водят там бебчетата, но не знам дали е по ЗК.

Задължително е детето да има ЛЛ по здравна каса. А това вече дали при него ще ходите да бие ваксините и да го следи вие си решавате. В Токуда при неонатолог може да се ходи платено или чрез направление от личния лекар на детето.
Повечето майки тук ходят платено в Токуда при неонатолог.

# 740
Но неонатолога може ли да изземе функциите на педиатъра по ЗК (ваксини, мерки) или се ходи с проблем при него? Не е проблем плащането, по-скоро искам да избегна жестокото чакане пр педиатрите по ЗК в 22 ДЦК, за което само бях чувала, но и днес като отидох да говоря с лекаря го изпитах и на гърба си (2ч)

# 741
Но неонатолога може ли да изземе функциите на педиатъра по ЗК (ваксини, мерки) или се ходи с проблем при него?
Може да си следиш бебето при неонатолог ( мерки, теглилки, ваксини и т.н. ), само че платено.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 17:36 от Анонимен

# 742
Lady Stardust, благодаря, точно това се опитвах да разбера Simple Smile

# 743
Проследявам бремеността си в Токуда, но правих фетална морфология на друго място и установиха обратен кръвен поток. Знаете ли дали има възможност да ми се направи доплер в кабинета, в който проследяват бременността в Токуда или трябва да си запиша отделен час за такова изследване?
На доплер ходех в Св. Петка при Янкова. Бях с риск за прееклампсия.

# 744
  • в 1001-та нощ
Но неонатолога може ли да изземе функциите на педиатъра по ЗК (ваксини, мерки) или се ходи с проблем при него? Не е проблем плащането, по-скоро искам да избегна жестокото чакане пр педиатрите по ЗК в 22 ДЦК, за което само бях чувала, но и днес като отидох да говоря с лекаря го изпитах и на гърба си (2ч)

Може, аз правих така, ходех по каса само проформа, защото после за детски и учебни заведения ти е нужен картон, който води педиатъра по каса, а в Токуда не се занимават с бумащина  Peace

Ако поставяш ваксините в Токуда и там правиш прегледите - събирай си данните, за да ги впише в картона този, който после някога ще трябва да го направи.

# 745
Препоръчайте лекар, който може да разчита мамографии?

# 746
Искам да попитам някой има ли отзиви за детския ортопед др. Иванов. Чудя се при него ли да ходя или в Горна баня.

# 747
Искам да попитам някой има ли отзиви за детския ортопед др. Иванов. Чудя се при него ли да ходя или в Горна баня.
Преди 2 седмици бяхме на детски ортопед в Токуда, но при д-р Димитров. Той беше преглеждал бебето след раждането и беше установил физиологично нестабилни тазобедрени стави, поради което се наложи да носи един месец ортопедични гащи. Д-р Димитров направи общ преглед и огледа ставите с ултразвук - оказа се, че са наваксали и не е необходимо да носи повече ортопедичните гащи. Показа ни упражнение за тазобедрените стави, което се прави всеки ден на няколко серии. Беше внимателен с детето. Наложи се да го почакаме 20тина минути, сестрата ходи да го извика. Питах от кога мога да нося бебето в слинг, ергономична раница - отговори ми, че мога да я нося в кенгуру от 3тия месец с лице към мен и от 4тия с лице навън. Според това, което аз съм проучвала, кенгуруто вече се отрича като носилка, вредна е именно за тазобедрените стави и особено позата с лице напред, но не спорих с него.

# 748
Моят съвет е да се отиде при др. Алексиев или друг специалист от Горна Баня. На нас също ни изписаха такива гащички след раждането. Оказа се, че изобщо не е имало нужда и ми обясниха, че тамизписването на такива е на всяко второ бебе едва ли не, което и на мен ми направи впечатление. Когато няма нужда от тях стават дори вредни. Лично не съм очарована от ортопедията в Токуда.

# 749
Вероятно лекарят не прави разлика между кенгуру и ерго раница, за разлика от фанатизираните бг-мами...

Общи условия

Активация на акаунт