Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Имам симптоми, подобни на ПМС, като болка в кръста и ниско в корема от време на време. Трябва ли да се притеснявам за това състояние?
Какво представлява ендомeтриoзата и какви са резултатите от инвитрото и стимулациите при това състояние?
Какви са инжекциите с хорионен гонадотропин (hCG) и какви са техните ефекти?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Имам симптоми, подобни на ПМС, като болка в кръста и ниско в корема от време на време. Трябва ли да се притеснявам за това състояние?
-
Какво представлява ендомeтриoзата и какви са резултатите от инвитрото и стимулациите при това състояние?
Ендомeтриoзата е състояние, при което тъкан, подобна на тази в матката, се появява извън нея. Опитът с инвитрото и стимулациите при ендометриоза може да бъде предизвикателен, като резултатите варират. Лекарят може да предложи лека стимулация, но е важно да се консултирате с него за най-подходящия подход за вас.
-
Какви са инжекциите с хорионен гонадотропин (hCG) и какви са техните ефекти?
Инжекциите с hCG са мускулни и се използват за поддържане на бременност. Хорионият гонадотропин (hCG) е хормонът на бременността, подобен на лутеинизиращия хормон (LH), отговорен за стимулирането на яйчниците при овулация. Те се прилагат в последните етапи на узряване на яйцеклетката и са необходими за нормалното развитие на бременността.
-
Какво представлява тубарният инцидент и какви са потенциалните последствия?
-
Какво означава ТВЛ и защо се извършва?
Много е важна настройката. Аз сега вдигнах малко гребена, след седмица-две сигурно ще оклюмам от нерви. Опитвам се да се настройвам "неутрално". Каквото стане пак ще сме една крачка напред. Даже като се замисля е по-голям шансът другият месец да забременея, отколкото сега
Мен ме е яд това,че много бавно се случват нещата, а знам,че могат да стават много по-бързо, защото съм извървяла вече един път и знам, че може да се прилага и друг подход. Явно наистина трябва да стана егоист и да си искам своето, но просто не мога да го направя, много съм срамежлива и притеснителна.И знам,че ще ми кажете,че като съм такава, ще си търпя и ще си чакам, но просто не мога да наглея...
. Това ме изнерви най много ... даже не ме видя на ехографа, като че ли нямаше време за мен. Много ме разочарова, като отношение ... не оспорвам качествата и на специалист, но аз държа да знам и да участвам в решенията. 
, че трябва да избия тия процедури някак 

Най- вероятно ще направя при нея една процедура,защото не знам колко е удачно да се местя точно преди инсето,а и тя ме записа,че ще се обадя като ми дойде Ц, та не си преставям ако се обадя на рецепцията и искам час за Калчев а там пише,че съм пациент на Семерджиева и тя ме чака за преглед, как ще реагират.