Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (8)

• 51 126
  • 774
  •   1
Отговори
# 720
Илейн, няма нещо такова като записване. В най-добрия случай може да имаш забележка в последния преглед в системата за какво си насочена следващия път. Освен, ако не го отворят и прочетат няма как да го видят. Никой не следи такива неща. Пациентите са много няма как да помнят всички. Така че до някъде е удачен моментът да смениш. Разбира се, ако си готова за това.

# 721
Илейн, няма нещо такова като записване. В най-добрия случай може да имаш забележка в последния преглед в системата за какво си насочена следващия път. Освен, ако не го отворят и прочетат няма как да го видят. Никой не следи такива неща. Пациентите са много няма как да помнят всички. Така че до някъде е удачен моментът да смениш. Разбира се, ако си готова за това.

Да точно, нещо като забележка,че трябва да се обадя за процедура по инсеминация.Притеснява ме и това да не би Калчев да започне на ново с мене и докато се запознае с моя случай да се отложи още процедурата във времето,защото сега трябва да се стимулираме и не знам той какво ще реши,че аз съм трудна с О с моята поликистоза.Дали изобщо ще иска да ме стимулира.Оф,сигурно ви побърках с моите Simple Smile ами ако... ами дали...ама как...съжалявам,ако ви натоварвам,сигурно съм досадна... Embarassed

# 722
Най-малкото ще трябва да минеш първичен преглед през него, за да огледа положението и съответно да пропуснеш месеца. Освен, ако прегледът ти не е точно в първите дни на цикъла и на момента да решите да действате конкретния месец. Което не е невъзможно. Имаш време още щом очакваш да се забавяне на цикъла. Лошото е, че няма как да знаеш за коя дата да вземеш час докато не ти дойде, а като се води първичен преглед едва ли ще ти дадат час за след ден-два, както, ако планираш инсе. С две думи имаш известно време за размисъл. Помисли и прецени. Най-много да изгубиш един цикъл.

# 723
Илейн, не си досадна. Нали затова сме се събрали?!
Според мен първата стъпка към успеха е да се изгради доверие към лекаря. Ако не вярваш на Семерджиева директно я сменяй. Ако  усещаш, че не е твоя лекар няма смисъл да правиш процедура при нея.
Не знам как ще подходи Калчев с теб, но аз отидох при него с четири неуспешни инсета от др клиника, една торба с изследвания и двурога матка. Той се съобрази изцяло с информацията от предните процедури, стъпи на нея и я надгради и имаше резултат.
Не е отлагал, не е искал да  ме проследява и той. Веднага след твл ми направи инсе.

# 724
  • От Луната
И при мен беше така, само амх повторих, понеже беше граничен. Призна ми абсолютно всички изследвания и само надграждахме.

# 725
Лив, не мисля, че има смисъл да даваш пари за АМХ. Наистина те следят от доста време, през което сте действали. Това е по-важно като инфо. Моите последни изследвания  за АМХ и Инхибин бяха от края на 2014 и до док не искаше да ги повтаряме. Просто сега вече се задействаме по-сериозно и затова може би реши да го видим за всеки случай. Пък и аз винаги съм имала леки съмнения относно предните изследвания заради личното ми отношение към лабораторията. Много пъти ми се е искало и някъде другаде да ги проверя. Сега като доразказваш историята ти и и смяната намирам все повече общо с теб Laughing Надявам се историите ни да се разминат относно процедурите само.
Мерси, БлингчеHug Ще послушам док значи, щом казва, че няма нужда на този етап, значи няма. От сърце ти пожелавам историите ни да се разминат и още следващия месец да ни зарадваш с добри новини!  Praynig

Лив, ти как се измести?
Илейн, Семерджиева ми направи ТВЛ и ме прати да пробваме домашно 6 месеца. На петия месец решихме да идем пак на консултация, за да видим какво ще ни предложи като следващи стъпки и просто не ми допадна, че пак беше доста пасивна Rolling Eyes Вярно, че нямаме видим проблем, но можеше да започне да предлага някакви неща. Само ще ти кажа, че при няколкото ми посещения при нея винаги акушерките говореха повече, което за мен не е ОК, те не са лекари все пак. Още на следващия месец си запазих час за Калчев, дори мисля че беше на 1-3 ден, той ми прегледа изследванията и още същия месец започнахме с ФМ и проследяване на ОВУ. Има начин и не мисля, че някой ще гледа на теб по-различно, док никога нищо не е казал, нито ме е разпитвал. Всеки има право на избор в крайна сметка и както казаха и преди мен момичетата, плащаме една торба пари и имаме право да изискваме.

# 726
Добре, момичета, благодря ви, ще го мисля!По принцип имам доста време още, та дори и за първичен преглед,защото очаквам Ц чак към средата на май месец. Но пък със  сигурност не искам пак да изпускам цикъл,защото моят е на два месеца един път,та ще прескоча чак в юли. ooooh!

Лив, и при мен нещо подобно се получава.Правихме цветна снимка и ни прати да попробваме още малко и ако не се получи да се върнем за инсе и точно и на мен това ми прави впечатление,че не е много активна, може би аз трябва да питам повече,за да получавам повече.

# 727
Илейн, имаш време за мислене. Не се чувствай натисната. Просто ти дадохме поле за размисъл.
По принцип след ЦС, лапаро се дава срок от около шест месеца, в които да се пробва нормално. Разбира се, ако няма други видими причини.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 09:07 от 💎Bling-a-ling💎

# 728
аз може би малко неуместно се намесвам, но искам да кажа, че за мен лично е много важно да имам доверие на лекаря си, да усетя връзката...

# 729
  • София
Не мога да повярвам колко мила беше жената, която ми взе кръв днес! Мен толкова ме е страх, причернява ми още преди да вляза, но тя успя да ме успокои. Много добра! Сега дано и резултатите да са добри...
Докторът ми препоръча Начев и утре сме се уговорили да отида сутринта в Майчин дом да ме прегледа. Ходили ли сте при него, момичета? Какви парички излиза? Нещо трябва ли да знам предварително?

# 730
Целият екип на клиниката е изключително внимателен. Всеки път се изумявам как въпреки натовареното ежедневие успяват да запазят този дух.
Скрит текст:
С лабораторията последните пъти по-скоро имах проблеми относно синини и хематоми, но моите вени по принцип трудно ги намират. Специално за взимане на кръв всеки път е едно търсене и чудене. А най-големият смях е, че понеже съм много бяла и слаба се шашкат, че едва ли не ме е много страх и всеки момент ще припадна. Непрекъснато се налага да ги "успокоявам", че нямам никакъв проблем с иглите и самата аз си слагам инжекции. С абокатите някак си много по-лесно се справят. Онзи ден имаше се посмяхме с жената лабораторията, защото ме пита коя ръка искам да дам. Обикновен лявата ми е по-лесна, а там се взима главно от дясната. Каза, че виждала много хубава вена и се учуди как имат проблеми с ръцете ми Laughing
Соренда, доколкото Помня, Начев е най-добре да го видиш в МЦ Панацея, където си приема нормално с часове. Иначе в МД е май дебнене и трябва да се чуеш предварително с него по телефон дали е там. Отделно мисля приема и една седмица в месеца в Надежда, но там също не е съвсем опция. Момичета, които са му пациенти може да ти кажат повече. Това ми е като спомен, когато съм проучвала да ходя при него. В крайна сметка намерих ендо в моя град и за момента мисля да си го спестя.
Днес май чакаме новини от Боби newsm78
Магнетик да ни се похвали и Поли да ни успокои  Hug

# 731
Днес май чакаме новини от Боби newsm78
Блингче, ако имаш предвид мен новините ще са другата седмица в сряда. В 8ч. имам час и ще видим резултата от АМХ и СГ. Нямам търпение вече. За първи път ми се случва да нямам търпение да отида на такъв вид преглед  Laughing
Притеснена съм от резултата от СГ. Всичко е в норма май /или поне е над минималната референтна стойност/, но %-та по Крюгер е много малък - 3%. Въпреки, че ме успокоиха, че този процент вече е масов. И другото ми притеснение, е че пише: Втечняване - затруднено  newsm78
Чудя се с какво ли ще продължим нататък. За ФМ изпускаме месеца, защото идват празници. Може и следващия месец да препоръча ФМ.
Между другото като се обадих и поисках час за 27-ми или 28-ми и девойката ми каза: "Знаете ли, че ще излизат в отпуск?". Но за кой говореше, и за двамата ли ... нямам идея, а и не попитах.

# 732
Ох опитвам се да помня всички, ама понякога се омотвам ooooh!
За СГ е важно и концетрацията и другите показатели. Ние сме с два процента отгоре. По другите показатели сме ок. Док не се впечатли особено и каза, че има шанс за естествено. Но при нас проблемната съм аз, разбира се не ме успокоява и че при ММ не е много добре. Масово вече при мъжете е зле положението със СГ. Много рядко виждам някой с нормална СГ и най-вече морфология.
Скрит текст:
Кой ден ще си другата седмица, защо да изпускате месеца? До колкото имам инфо покрай Великден ще почиват, а другите официални празници ще са на половин работен ден, т.е. ще се поемат само пациенти в процедура. За по-нататък уж нямаше да има отсъствия и сега ме изненадваш с тази инфо. В началото на юли е вероятно всички да почиват заради световната среща, на която обикновено ходят. Та моят шанс е май и юни да свършим нещо, после отиде на есен Confused

# 733
  • От Луната
За съжаление, аз съм от пациентите, които не можаха да открият Начев в МД, по това време бях пациент на д-р Вакрилов, от репродуктивната клиника в МД и всичко ми беше чудесно, че е на едно място. Тогава, понеже ми беше спешно, отидох при друг лекар, и също съм доволна от него.
Все пак ще ти кажа къде е в МД и дано го откриеш, че наистина пада едно дебнене едно чудо ...
Значи, като влезеш в МД след бариерата, първо е голямата сграда, продължаваш надолу има една по-малка. Влизаш вътре, и почти централно има стълби надолу. Слизаш там и има информация. Отиди рано, към 8ч, за да не чакаш много.
Аз направих следната грешка, влязох в голямата сграда, там на информацията ме пратиха на 4ти етаж, където е отделението по ендокрионология и там не можах да го открия, отделно после слизах и в другата, док ме ориентира къде е, но го нямаше. И така аз се върнах в ендокринологията и док ми препоръча проф. Кирилов. От него също съм изключително доволна. Д-р Калчев беше впечатлен от терапията която ми е назначил, така че не съжалявам, че не го открих. А и май е доста рязък ... та не знам. Док ми каза, щом забременея да му се обадя веднага  Mr. Green , аз и да не успея сега пак ще му звънна, понеже може да ми включи метформин за 1 година, току виж пък удари едно рамо за качеството на Я. Трябва да проследя и режима как ми действа, също и вит Д, може да се наложи да включа магнезии и К2, но сега да преживеем тези две седмици и ще видим какво ще правим.

# 734
Ами мисля, че за ФМ изпускам месеца, защото не се ли започва с преглед още по време на МЦ? А на мен на 27-ми ще ми е 9-ти ден. Той така ми каза да отида - на чист ден след МЦ, но преди ОВУ. И най-важните дни се падат по време на празниците, така че няма как да се засече ОВУ с прегред. Както и да е. Засега съм се съсредоточила върху страховоте си да не каже - хистероскопия. Знам, че не е нещо кой знае какво, но с тези пълни упойки ми идва вече в повече. Подготвям се психически и за ЦС, ако се наложи. Имам много нисък праг на болката и настръхвам отсега за тези процедури.

Общи условия

Активация на акаунт