Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (8)

• 51 127
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
Илейн, ти си плащаш всичко, нали? Нищо не ти се подарява! А за нервите, здравето и времето да не говорим. Какво значение има кой как ще те гледа, когато се засечете? Бъди егоист, гледай ТВОЕТО добро, преди да имаш излишни скрупули. И да не се засегнеш, ей Hug

# 706
  • От Луната
Илейн не съм била при нея, но имах "честта" тя да замества Калчев на предната ми процедура. Не искам да пиша конкретно какво ми направи впечатление, но съм изключително недоволна от поведението и, от липсата на ехограф, поради нейното закъснение ... и така. Да не говорим, че ми каза точно две думи, мина, направи процедурата и излезе. Акушерката ми обяснява всичко после. С времето което отдели за мен, спокойно можеше да мине за тези 5минути и в 10, за когато беше планирано. Най ме подразни причината за закъснението и ... но както и да е, минало и заминало. Може просто да не съм имала шанс, но на мен ми остави горчиво чувство. Отделно почувствах и апатия, че не съм неин пациент, а трябва да се занимава с мен.

# 707
Момичета,извинявам се за глупавия въпрос, но под "инсе" вътрематочна инсеминация ли имате предвид? Простете ми невежеството, но нали съм в началото още и не искам да навлизам в дебрите на АРТ процедурите още преди да са ми казали, че ще е необходимо.

# 708
Да. И ти пожелавам да не знаеш и половината на това, което аз знам Grinning

# 709
Този път реших да си трая, ама вие вече сте се изказали по въпроса с разликата в подхода Laughing Не искам да тая лоши чувства, нищо чак толкова лошо не съм видяла и се опитвам да не се вкарвам в разни конспирации. Така обаче като погледна назад във времето, ако бях избрала различно преди над две години сега можеше да не съм в това положение. И никой нямаше да ме остави да си правя такива дълги почивки Confused
Инхибина явно вече го пренебрегват. Той е и по-променлив. Вторият път ми беше скочил сериозно може би е отразил промяната на яйчниците към поликистоза не знам. За 3г АМХ падна с 0.6. Сега пък е по-висок, но може би заради референтните граници. Проблемът, че ФСХ и естрадиола пак са в небесата. Добре, че съм си "дърто говедо" и на инат си пуснах хормони този месец, че док да ги види Mr. Green Мислих, че пак ще ме нареди защо, ама щом и той се притесни от тях. Гледа ме, чуди се. Изобщо пълна загадка...
Йоли, бременна си до доказване на противното нали знаеш Naughty Много е важна настройката. Аз сега вдигнах малко гребена, след седмица-две сигурно ще оклюмам от нерви. Опитвам се да се настройвам "неутрално". Каквото стане пак ще сме една крачка напред. Даже като се замисля е по-голям шансът другият месец да забременея, отколкото сега Laughing Като каза БТ днес не успях да я измеря, че се събудих много рано и теста за малко да забравя да си направя. Този месец съвсем го зачеркнахме. Накрая като нищо ще забравим и да поработим с ММ като за последно Mr. Green

# 710
  • София
Тя е доста студена, особено сравнена с док. Обаче когато зацапах първия път (с Ели) и беше събота, тя беше в клиниката, прегледа ме и беше много мила и внимателна. Каза ми, че с нейната бременност е кървяла през цялото времд и ми вдъхна много кураж. От тогава ми стана симпатична.

# 711
Момичета, благодаря ви за подробните обяснения!
Кристи не съм се разсърдила, не се тревожи! Peace Мен ме е яд това,че много бавно се случват нещата, а знам,че могат да стават много по-бързо, защото съм извървяла вече един път и знам, че може да се прилага и друг подход. Явно наистина трябва да стана егоист и да си искам своето, но просто не мога да го направя, много съм срамежлива и притеснителна.И знам,че ще ми кажете,че като съм такава, ще си търпя и ще си чакам, но просто не мога да наглея... Embarassed
Исках да питам момичетата,които са правили инсе, как се процедира в клиниката на спускан или на неспукан фоликул се прави?

# 712
Илейн, трябва да преодолееш страховете си и да настояваш по-твърдо. Никой няма да те насили за по-сериозни неща и трябва сама да покажеш, че си готова на повече.
Скрит текст:
И аз не съм от "отворените", но неволята ме научи да съм нахална, да питам, разпитвам и досаждам. Не мога да си позволя да съм дезинформирана и да взимам за чиста монета всичко, което ми се казва. Дори още не мога да свикна на док, че обяснява толкова подробно всичко и на моменти се чувствам неудобно, че бързам, не изслушвам и едва ли не се дразня относно това, което вече ми е ясно. Д-р Семерджиева е просто по-пестелива откъм обяснения. Но не може да очакваме, че всички са еднакви. С правилния подход и желание ще успееш да измъкнеш повече информация и обяснения, за това, което те интересува. А дори и да се стигне до смяна няма за какво да се притесняваш. Това е твое право. Никой няма да ти се разсърди. И аз се чувствах конфузно в началото. Не, че имаше защо, тъй като не бях стъпвала от две години в клиниката и бях минала за кратко от там. Но като съм съвестна се притеснявах как ще ме погледнат.

# 713
  • От Луната
Илейн, мога да кажа само за Калчев, той прави ИНСЕ на спукан Ф. Все пак мисля че такава е практиката на клиниката, да е на спукан Ф, защото когато бях със Семерджиева, ИНСЕто беше на 50тия час след тригера Sad . Това ме изнерви най много ... даже не ме видя на ехографа, като че ли нямаше време за мен. Много ме разочарова, като отношение ... не оспорвам качествата и на специалист, но аз държа да знам и да участвам в решенията.
Блинк, моя инхибин беше 450 при норма 200  Mr. Green побърках се тогава. Инхибин Б е и туморен маркер, високите стойности са признак за карцином. Последваха прегледи, нови изследвания, ЦМ ... всичко ОК, само дето инхибина си ми е такъв  Crazy
Настройвам се на вълна работа .... Simple Smile , че трябва да избия тия процедури някак  Crossing Arms
Док наистина е толкова подробен в обясненията си че и аз понякога се улавям как съм на вратата а той още обяснява  Embarassed , спрямо него, всички други изглеждат студени, не е само д-р Семерджиева  Joy

# 714
Моят последно беше 140 май при >45. В началото беше 85. Не съм задълбавала в него. Никой и не ми го е отразявал. По-скоро в момента ме притеснява естрадиола, а няма следа от нещо задържано. Ще дебнем сега другия цикъл какво се случва.
Скрит текст:
Ох много ми беше неудобно онзи ден. Док ми обяснява какво ще следва, каква е идеята да няма стимулация и ме гледа в очите, аз блуждая, защото тези неща си ги знам от много време и съм с нагласа за това от една година сигурно. Просто винаги съм усещала, че ще стигнем до тук. Още едно време след първото лапаро предчувствах, че ще се върна някой ден в клиниката и не ги виждам за последно.

# 715
  • От Луната
Blink, това >45 означава, че трябва да е повече от 45. Моите реф. с-ти са 45-200, не помня мерната единица, правила съм ги в Цибалаб. Като го пуснах тук във форума ме шокираха, а тогавашния ми док не го отрази даже и Калчев също не го погледна сериозно. Но аз направих туморен маркер, и ЦМ, и какво ли не.  Crossing Arms

# 716
Илейн, и аз потвърждавам, имам 3 инсета и всичките бяха на спукан фоликул. Преди инсето винаги са ме гледали на ехограф и док показва "жълто тяло" (мисля, че така се казваше), което остава след като фоликулът се е пукнал.

За Семерджиева какво да ти кажа, аз също бях при нея първо (правих ТВЛ), но след това нещо не я усетих като моя лекар и реших да пробвам как е при Калчев. Изобщо не съм имала скрупули, в крайна сметка за мен е важно да имам доверие в лекаря и да знам, че имаме план и се движим напред. Нагледала съм се на "дръпнати" лекари, които не обичат да говорят и обясняват, и при положение, че имам избор, предпочитам да си избера лекар, с който се чувствам добре.

Синеока, стискам палци това да е твоето инсе и скоро да ни зарадваш с поне едно тупкащо сърчице  Praynig

Аз да ви питам за АМХ - никога досега не съм го изследвала. Последния път питах док дали не трябва да го изследвам (аз всеки път си питам за още и още изследвания) каза ми, че нямало нужда, той ми гледал яйчниците и ми следял хормоните от 2 години и всичко било наред, ако имало нужда от нещо, щял да ми каже. Вие как мислите? Дали да не го пусна все пак или да се доверя на док?

# 717
И аз потвърждавам, че Калчев прави инсе на спукан фоликул. Помня, че докато дебнехме моя фоликул ми каза, че ще ми направи инсето, когато се спука, защото такава му е практиката. Нямам идея дали това е практика на клиниката или всеки лекар си има своя.

# 718
Йоли, да реално само това има като граница за Инхибина. За АМХ от 3 нагоре беше нормална стойност и до колкото знам на повечето места е така. В клиниката обаче горната граница е 6.8 и не знам как да тълкувам новата стойност от 4 спрямо предните.
Лив, не мисля, че има смисъл да даваш пари за АМХ. Наистина те следят от доста време, през което сте действали. Това е по-важно като инфо. Моите последни изследвания  за АМХ и Инхибин бяха от края на 2014 и до док не искаше да ги повтаряме. Просто сега вече се задействаме по-сериозно и затова може би реши да го видим за всеки случай. Пък и аз винаги съм имала леки съмнения относно предните изследвания заради личното ми отношение към лабораторията. Много пъти ми се е искало и някъде другаде да ги проверя. Сега като доразказваш историята ти и и смяната намирам все повече общо с теб Laughing Надявам се историите ни да се разминат относно процедурите само.

# 719
Благодаря на всички за отговорите, много сте приветливи и отзивчиви! Heart EyesНай- вероятно ще направя при нея една процедура,защото не знам колко е удачно да се местя точно преди инсето,а и тя ме записа,че ще се обадя като ми дойде Ц, та не си преставям ако се обадя на рецепцията и искам час за Калчев а там пише,че съм пациент на Семерджиева и тя ме чака за преглед, как ще реагират.
Лив, ти как се измести?

Общи условия

Активация на акаунт