Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (8)

• 51 152
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Поли Hug Виждаш ли всичко ще се развие, както трябва и ще мине по вода. Бях убедена, че вчера просто не сте се доразбрали. Нормално е в такива момента да не си много адекватен, а трябва да се вземе решние как да се действа следващите дни. Дано още днес те види док Praynig Ако не ти звъннат скоро ги търси пак, че може да е натоварено и по трасето да те позабравят. Настоявай си да те поемат по-скоро, защото това чакане е убийствено, после ще се чувстваш като преродена. При мен се случи петък следобед и трябваше да чакам да мине уикенда. Много ми беше мъчително.

# 661
Поли Hug Виждаш ли всичко ще се развие, както трябва и ще мине по вода. Бях убедена, че вчера просто не сте се доразбрали. Нормално е в такива момента да не си много адекватен, а трябва да се вземе решние как да се действа следващите дни. Дано още днес те види док Praynig Ако не ти звъннат скоро ги търси пак, че може да е натоварено и по трасето да те позабравят. Настоявай си да те поемат по-скоро, защото това чакане е убийствено, после ще се чувстваш като преродена. При мен се случи петък следобед и трябваше да чакам да мине уикенда. Много ми беше мъчително.

Колко време след такава процедура може да се прави опит за забременяване? Има ли месеци, с по-голям шанс, както след ТВЛ?

# 662
Поли, индивидуално е. Зависи как и колко бързо се възстановиш. Разбира се и след това с какви нагласи и финанси си.
Скрит текст:
На мен ми дадоха зелена светлина буквално от следващия месец. Лигавицата ми беше ок. Но първите 3-4 мес имах странни зацапвания и предполагам хормоните ми са били още разбъркани. Само първия месец правихме ФМ и овулацията беше ранна. След това си направих доста дълга почивка  от лекари. Дадох си три месеца след К преди да подновим опитите, за да се изчистя от упойки и АБ. От отчаяние си бях втълпила, че и те може да имат някакъв ефект. Факт е, че не е доказано съвсем влиянието на упойките върху качеството на яйцата. За АБ всички знаем какво влияние имат. Просто реших да се презастраховам и да изчакам един цикъл от три месеца на презареждане на яйцата.
Иначе доста често явление е скорошното забременяване след аборт без значение от начина на изчистване. На какво точно се дължи и лекарите не може да отговорят съвсем. Аз не бях от тези щастливки, но пък бях свидетел на много такива случаи. Док ще ти обясни най-добре за твоя случай.  Ще те викне най-вероятно след като ти дойде лелката и ще прецени кога ще може да пробвате пак в зависимост от това как се възстановяваш. Предполагам, че ще ти даде максимум 1-2 месеца почивка. Имай предвид, че често цикълът се бави след такива манипулации. Моят първи А си беше спонтанен и сама се изчистиш. Тогава засякох дори овулация две седмици по-късно и си ми дойде по часовник. Бях си решила, че явно организмът ми се възстановява бързо и че и вторият път ще е така. Обаче не можа. Отидоха към 45 дни и вече мислех вече да ходя на преглед, когато най-после цикълът се появи.

# 663
  • София
Поли,индивидуално е това с изчакването,обикновено се чака 3 цикъла.Сигридов ще прецени най-добре и да знаеш,той не е по дългото изчакване,щом види че всичко ти е наред ще даде зелена светлинка  за опит отново Simple Smile

На мен ми дойде и благодаря за отговора по моя въпрос.Нещо след аборта много ми се обърка цикъла.

# 664
  • От Луната
Поли, според мен 3 месеца трябват за възстановяване. Калчев ще ти каже всичко най-подробно.
Всичко ще мине бързо и дано съхраниш психиката си колкото и да е трудно!
Това за мен е най-големият ми кошмар, да загубя бременност ... искрено съжалявам, че ти се налага да го преживееш.  Hug Hug Hug

# 665
  • София
Психическата травма е много по-тежка и както е казала Блингчето,старай се да съхраниш психиката си.
 Тежко е,мъчно е,но живота продължава,ще си имаш детенце,това не е била твоята душичка.По-добре сега,отколкото в късна бременност,по-добре в късна бременност,отколкото увредено,болно дете.За всяка загуба си има причина,не вини себе си за нищо,така е трябвало да стане,не знаеш как щяха да се развият нещата,ако обстоятелствата се бяха стекли по друг начин.

# 666
Винаги има по-големи проблеми и кошмари. Трябва да сме благодарни за това, което имаме и да го ценим, а не да гледаме чуждото и да завиждаме, че може да по-добре. Защото винаги има една много по-лоша страна на монетата. Аз като едно вечно мрънкало успях с годините несгоди да се науча да не се тръшкам и оплаквам за всичко.
Скрит текст:
Животът ме срещна и запозна с много човешки драми и всеки път, когато в мен се надигне гняв, си налагам мълчание като си припомням за тях. Ужасно мразя фрази от рода на "Това, което не те убива те прави по-силен", но оценявам, че успях да се науча да "прещраквам" на по-позитивна вълна при всяка лоша ситуация.
Времето наистина лекува. За някои е по-кратко, за други повече. Винаги съм го знаела, но някак си не ме устройваше в началото. Преди две години непрекъснато ме избиваше на рев и по този начин изкарвах навън натрупаното. Вече не помня от кога не ми се е случвало. Имам чувството, че вече и една сълза не мога да отроня. Понякога усещам натрупаното напрежение, инстиктивно се връщам назад във времето може би да заплача и се освбодя. И не се получава.
За щастие изблиците ми са доста кратки напоследък. Последните няколко седмици пак бях в някакъв период и се случиха толкова ежедневни и от друго естество проблемчета, които преди биха ме изкарали извън релси. Обаче така яко съм си наложила спокойствие за предстоящия опит, че не мога да повярвам. Да видим до кога ще изкарам в този дух.

# 667
Психическата травма е много по-тежка и както е казала Блингчето,старай се да съхраниш психиката си.
 Тежко е,мъчно е,но живота продължава,ще си имаш детенце,това не е била твоята душичка.По-добре сега,отколкото в късна бременност,по-добре в късна бременност,отколкото увредено,болно дете.За всяка загуба си има причина,не вини себе си за нищо,така е трябвало да стане,не знаеш как щяха да се развият нещата,ако обстоятелствата се бяха стекли по друг начин.

Но щях да знам, че съм направила всичко възможно. Бебето е здраво. Така каза Сигридов. Освен това ми се накара, защо не съм му се обадила веднага след теста. Каза, че се чудел защо не се обаждам. Пълна гъска съм и това няма да си го простя....

# 668
Поли, опитай се да не се обвиняваш. Никой никога няма да може да ти каже със сигурност причината. Сигридов малко те притиска по този начин, но идеята му е друга в случая.
Скрит текст:
Дори и да направиш теста и да не се открие проблем, пак няма да е ясно дали не е било нещо генетично. Както вече написах преди, много от генетичните болести и аномалии не се засичат. А пък да се видят на ехограф толкова рано абсурд. Просто няма как всичко на този свят да се изследва. Не може да знаем дали и как щеше да ти повлияе хепариновата терапия. Представи си, че я беше приложила, но в неправилна доза. И ако нещо се беше случило докато установят, че не е правилната. Пак нямаше да е добре. Не може да знаем какво би се случило, ако не живеем в паралелни напълно еднакви вселени. Единствено ще се затормозиш като ровиш в миналото. Опитай се повърхностно да събереш важната информация за следващия път и изключи. Иначе стресът, който ще си докараш ще е много по-опасен за теб. Първо ще се чувстваш ужасно, второ ще разбърка всичко в организма ти.
Знам, че сега не ти се слуша нищо и си склонна към самообвинение. Защото толкова години живея в този свят, защото се съмнявам във всичко и всички и това ме побърка. Опитай се да отсееш позитивните при теб неща, ако трябва се сравнявай с другите, с по-заплетени и сложни случаи и ще видиш накрая колко по-добре ще се почувстваш.

# 669
  • София
Ужасно болезнена е  темата.Повечето тук сме със загуба. #Cussing out
Много е индивидуално кога ще си готова за следващ опит,много зависи от психическата ти нагласа и от състоянието на матката.
Скрит текст:
Аз след последния аборт също дълго време се обвинявах,че послушах странични хора и се оставих на течението,но се съвзех и започнах да мисля за следващи процедури и как и аз ще си имам бебче някога.
Лигавицата ми все още явно не се е възтановила както трябва след последния .
Вчера док каза че са много натоварени тази седмица.
Дано да ти се обадят  скоро и да имаш ясното
Поли  Hug Hug Hug бъди силна не се предавай.
 П .П. Все пак си пила аспирин или греша newsm78

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 14:27 от kremonka

# 670
  • София
Поли,не се самообвинявай.Ти в мислите си си чиста,направила си каквото си сметнала за добро.Нито си пестила пари,нито време.В онзи момент така си сметнала,че това е било най-доброто.Това си почувствала,това си направила,втория път ще смениш тактиката.

# 671
Поли, съжалявам за загубата ти и това през което се налага да минеш  spoko

Мъката е голяма, но ти не и се отдавай и се опитай да се съхраниш максимално за новата бременност. Наскоро ми разказаха за история, като твоята - семейството разбират, че плода няма сърдечен пулс, няколко дена след това семейството имат празник и жената си пожелава цвете в саксия, защото била чела за по-лесен начин за справяне  с мъката, като си намислиш, че душата на бебето е в цветето и се грижиш за него, обясняваш му колко ти липсва, колко го обичаш .... Дано това ти помогне  Praynig И се надявам, скоро да имате зелена светлина  Hug

# 672
Благодаря ви момичета!
Обадиха ми се. Утре ме викат в 8 сутринта, за изследвания и консултации. После  ще се видя с док и ще ми кажа кога ще е к. Най-вероятно в петък.

# 673
Поли, успех Hug С теб сме Wink Ако искаш по-добре се оттегли малко да си починеш. И ние може би е добре да прекратим коментарите по темата за момента, че накрая само ще те натоварим повече. В такива моменти е добре човек да изключи малко и да не поема много информация.
Магнетик, как си Rolling Eyes Мислим те Hug Надявам се всичко е наред при теб.

# 674
Блингче,  Hug  добре съм, но има какво да се желае : кръста пак ме боли, оказва се че съм една от единиците алергични към аспирин и ще трябва да съм само на инжекции. Витамин Д ми е като асансьор - леко да намаля дозата пада с 10  ooooh!  Залята съм от работа  и за това много много не влизам, надявам се утре да имам какво да напиша  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт