Забавни истории с телефонни грешки и други технологии :)

• 30 390
  • 161
  •   1
Отговори
# 105
  • От Луната
Аз съм пращала таксита на разни пияни звънящи по 10 пъти у нас по никое време.
Домашният ни телефон имаше една цифра разлика с една от най-популярните фирми за таксита, една нощ просто ми кипна и на един пиян, който звъня три пъти през 10мин за такси, му "пратих едно". Не знам колко е чакал, но не се обади повече ... после си взехме мобилни всички и изскубах домашния при поредните пияни студенти звънящи по нощите. Все още пазя номера, чудя се ако го пуснем пак, дали ще ми звънят пак  Joy , не че ми липсва системния тормоз  Joy

# 106
  • Шотландия
Но пък мама ми разказваше как едно време в дома им редовно звъняли жени за да си запишат час за фризьор (сходни номера с една различна цифра) и прабаба ми (лека им пръст и на двете) накрая се ядосала и започнала да ги записва. След това сядала на терасата и гледала как разни ядосани лелки нервно си чакали часовете пред салона (намиращ се непосредствено до кооперацията). Накрая фризьорката сменила номера Mr. Green
Нашият домашен телефон е бил преди телефон на интернет-зала и преди звъняха от време на време, че още го намираха в интернет. Имаме го от повече от 10 години хахаха. Освен това, се различава с 1 цифра от телефона на едно от такситата наоколо. Като ми звъни в 2 часа през нощта непознат номер, хич не се кахъря да вдигам вече Joy Понякога звънят, аз казвам ало - и те веднага се усещат - о, извинявайте, сбъркал съм номера... явно такситата отговарят по друг начин  hahaha

# 107
Много забавна тема - май най-веселата в момента във форума.
Ето и моя скромен принос.

Миналата седмица ми се звъни на мобилния - непознат номер. Вдигам аз и мъжки глас ме пита:
"Ало, здравейте, обаждам се за обявата."
А аз имам 2 мижави обяви в продавалника и си мисля,че може да е за тях.
- Да, кажате? - отговарям аз учтиво.
- Разбрах, че предлагате интимни услуги по домовете.
И аз вече  Shocked #Crazy
Мисля няколко секунди и казвам - май имате някаква грешка и затгорих. За щастие повече не са ми звънели.

Преди като живвех с родителите ми и брат ми, брат ми се казва Иван и постоянно го виках на телефона или като го нямаше им казвах да се обадят по -късно, пък те търсили други Иван.

Друг път като малък брат ми вдига телефона.
Здравей, дядовото. Дядо се обажда. Как си, добре ли си?
и така си говорят 5 минути, накрая дядото казва: Добре Петьо, поздрави майка си, и брат ми казва - Ама аз се казвам Иван, не Петьо.  Laughing
А то било за едно съседско дете, с което много ни приличаха телефоните.

Преди време пък ми звъняха 3-4 пъти - от някакъв телефон от чужбина, чуваше се само провлачен женски глас:
Мееее- мееет, Мееее- меееет.
Явно са търсиля Мехмед. Проверих номера - мобилен от Белгия.

# 108
  • София
Преди 2 дена една госпожа търсеше някакъв младеж на мобилния ми. Не се представи. Но пък обаждането било много важно и да съм си помислела дали не го познавам. Ми нито двете, нито трите му имена ми говориха нещо.
Бързах да се приготвя, че трябваше да прибера дребния от у-ще. Там пак ми звъннаха от същия номер, но като чуха "моля" и директно ми затвориха.
Телефона беше софийски, БТК.

# 109
Преди години ми се звъни от непознат за мен номер. Вдигам аз и казвам:
- Ало?
- Ало! Кажете. (глас на мъж на средна възраст)
- Миии не знам какво да кажа  newsm78
- Еми кой, аз ли да знам? За какво ми звъните?
- Вие ми звъннахте...
И той ми затвори Simple Smile

# 110
  • Варна
Покрай дядото и Петьо се сетих за една мнооого стара история, когато имаше само домашни телефони.

Звъни телефонът. Вдигам, мъжки глас. Пита ме човекът нещо за майка ми. Аз отговарям, но не мога да позная с кого разговарям. Питам: - Извинете, кой се обажда. И отсреща се чува: Баща ти, Пепи, баща ти...

И още нещо, което не е забавно, но е странно съвпадение.

На брат ми жена му с нов номер на телефона. Диктува ми го тя, опитвам се да го запаметя, но ми дава, че такъв номер има вече в телефона ми и на него отговаря моя бегла позната /впрочем голяма шефка в национална телевизия/. Пред мен снаха ми ми звъни и на екрана се изписва името на въпросната жена. Реших, че си е сменила номера и той се е озовал в снаха ми.

След няколко дни се обаждам на моята роднина, а ми вдига далечната позната. В крайна сметка се оказа, че последните шест цифри са еднакви, операторът е различен.

# 111
  • до най-прекрасния мъж
Преди години, тъкмо бях започнала работа, се звъни на стационарния телефон. Но не се изписваше кой е. Вдигам, поздравявам с фирмения поздрав и отсреща се чува "Дай ми жена ми". Три пъти питах "Кого търсите" и накрая, вече разбрала, че трябва "да дам" нечия жена, изтърсих "А коя е жена Ви"? Оказа се, че шефът търси шефката /семейна фирма са, а аз хората ги познават от преди това/. Обаче, не знам защо не познах по телефона шефа. Че беше и ядосан, та без малко да си отнеса кавгата.

# 112
Звъня вчера на домоуправителя Н. Набирам телефона, гледайки от таблото, където е напечатан, да звъним при нужда. Вдигат ми. Н. се оказва на телефона. Но не моя, а друг, чиито телефонен номер се различава в предпоследната цифра- 4 вместо 5. Както си говореше нормално, че като разбра че го търсят пак за такса вход, гласът му стана фалцетен. Писнало му на човека да му звънят за битови неволи и драми.
Явно и други често недовиждат или цъкат 4 вместо 5, че и с еднакви имена.

# 113
Браво за темичката, много е забавна - да се включа и аз с две изцепки с домашния телефон /още нямаше мобилни/
първата - работя в един вестник и по цял ден, като звънне телефона отговарям с "вестник Х, добър ден с какво да помогна" е да ама така започнах да отговарям и в нас  Whistling като звънне телефона  Joy Joy - доста втрещени имаше - " а ама аз ъъъ не звъня ли в семейство Еди кое си"

и втората - студентка съм в града от който съм /но това не ми пречеше постоянно да съм по студентски купони/ - и правя инструктаж на майка - ако звънне еди кой си отговаряш, че съм еди къде си  - ако еди кой си еди къде си и излизам. Майка съответно вдига телефона и казва "ти сега кой си за да знам къде е"  Joy Joy Joy

# 114
Не знам дали вече е пускано, но като четох последните страници с обърканите цифри, се сетих за тази стара история  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 115
Браво за темичката, много е забавна - да се включа и аз с две изцепки с домашния телефон /още нямаше мобилни/
първата - работя в един вестник и по цял ден, като звънне телефона отговарям с "вестник Х, добър ден с какво да помогна" е да ама така започнах да отговарям и в нас  Whistling като звънне телефона  Joy Joy - доста втрещени имаше - " а ама аз ъъъ не звъня ли в семейство Еди кое си"

и втората - студентка съм в града от който съм /но това не ми пречеше постоянно да съм по студентски купони/ - и правя инструктаж на майка - ако звънне еди кой си отговаряш, че съм еди къде си  - ако еди кой си еди къде си и излизам. Майка съответно вдига телефона и казва "ти сега кой си за да знам къде е"  Joy Joy Joy
Това ми напомня за младите ми години и първото ми гадже. Баща ми категорично отказваше да лъже заради мен и да ме прикрива. Една вечер казах, че излизам с гаджето, понеже само с него ме пускаше, а той взел че звъннал да ме търси. Баща ми най-безцеремонно го информирал: Цецо, тя е с теб на дискотека! Shocked

# 116
  • Варна

Аз пък се сетих за една моя изцепка, но в радио. Във въпросното радио бях прясна-прясна, на няколко дни. А преди това работех в друго радио. Та, звъни телефонът, аз вдигам и машинално казвам името на предишното радио. А двете радиа са конкуренти. Все едно да идеш в Нова, да звънне телефонът и да кажеш бТВ...

# 117
  • София
Точно по време на "нашето" световно бях прекъснала и за да не стои детето без работа започна като барман/дете за всичко в софийска сладкарница. (след 3м направих периартрит на раменете и реших, че това не е работа за мен).
Единият шеф беше луд футболен фен и всеки ден водеше футболистите от софийски отбор. Пристига един от момците казва "пиши" и ми диктува телефонния си номер. "Да се обадиш на жената да дойде да хапне". А те прясно "бракувани".
Ми аз таз жена ни я знам, ни я познавам. Рекох, че ще я търся по фамилия.
- Добър ден, търся г-жа Х.
Отсреща веднага ми казаха "Имате грешка", но след 1мин се поправи "Не, не - аз съм" Simple Smile
После разговора си продължи нормално Simple Smile

# 118
Аз пък няма да разкажа телефонна шега или нещо подобно... но се спуках от смях, когато ми с случи това този уикенд. Нали знаете тези телефони в хотелските стаи и нали имат и по един в банята... Тааа бях в банята и звънна.. От бързане вместо телефона вдигнах слушалката на сешоара и  викам " алоо" .... Така ми продуха в ухото, че се смях с глас на себе си.... Joy Беше много комично... Joy Joy

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 02:08 от Carrie br

# 119
  • Пловдив
Случка от току-що. Не е много смешна, но да я отбележа. Наложи ми се по служба да върна обратно няколко човека, с които се бяхме видели, но си бяха тръгнали кой за София, кой за някъде другаде. Нямам им телефоните. Тичам аз към компютъра (да е жив и здрав интернет за всичко, което предоставя Wink), намирам набързо с Гугъл в някакъв сайт някакъв телефон, мобилен, уж на дружеството, в което работи единият - голяма фирма, и се настройвам да им звъня да се обадят на колегата си да се върне от пътя. Отсреща обаче някаква леля, която ми казва, че това дружество отдавна не е на този телефон, да спрем най-после да ги търсим (няма проблем, аз лично спирам) и "да кажете и на другите да не ги търсят вече на този телефон". А, де, като не знам кои са другите, казах на служителя им за случката (успях да ги събера в края на краищата), но то нито е негово задължение, нито зависи по някакъв начин от него свалянето на телефона от сайта, та най-вероятно има да се ядосва и занапред лелката, че така безотговорно никой от тия, дето звънят, не се е погрижил да каже на другите.  Embarassed
Иначе я разбирам, че и е писнало.

Общи условия

Активация на акаунт