Хипохондрия - за хипохондрички по цвички и техните горкички близки

• 67 605
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
И аз да се промъкна в темата.

От известно време забелязвам наченки на хипохондрия. Постоянно си "откривам" симптоми на някакви болести. Положението се усложнява от факта, че съм бременна и не мога да приемам почти никакви лекарства. Развила съм вече ужас и от лекари.

Днес съм на тема менингит. Бях в един магазин, избирах 20-на минути артикули и климатик "биеше" право в главата ми. Сега съм с главоболие в областта на слепоочията и съм притеснена.

Нямам думи! Confused

Скрит текст:
Оплаках се, извинявайте! Blush

# 691
Менингита е вирусно заболяване, което започва с висока Т /много висока/, треска и т.н. Но синузита и простудената глава са друго нещо.  Wink, но Пък от тях само се страда и не се умира.

Я кажи Анонимке, кой е бил сериозно болен около теб и как започна хипохондрията?

# 692
Менингита е вирусно заболяване, което започва с висока Т /много висока/, треска и т.н. Но синузита и простудената глава са друго нещо.  Wink, но Пък от тях само се страда и не се умира.

Я кажи Анонимке, кой е бил сериозно болен около теб и как започна хипохондрията?

Не мога да кажа точно, но мисля, че нещата се "отключиха" преди години. Тогава за къс период от време в родата на мъжа ми се случиха неприятни случки с фатален край, а на следващата година аз загубих роднини за кратък период от време. Мисля, че най-голям отпечатък у мен остави дългото боледуване на едната ми близка.
Интересно е, че не се "отключи" веднага. Някак нямах време да преодолея стреса, защото случките бяха една след друга и преминавах стоически през това. После родих, всичко си беше наред и в един момент се започна. Rolling Eyes

# 693
Тъкмо се похвалих, че лечението с АБ върви добре и днес забелязах, че след хранене имам доста неприятно сърцебиене, а след вечеря малко ме болеше слънчевия сплит ( така ли се казва мястото, което е точно под средата на сутиена?  newsm78 )
Реших, че имам инсулинова резистентност и зачетох в нета. Оттам скочих на поликистозни яйчници, но сякаш нямам симптомите....
Та, на какво може да се дължи това сърцебиене? Не преяждам, особено сега, откакто почнах лечението, се храня по начесто, но по малко.

# 694
Цветенце, да не би да преяждаш? Или пробвай с по-леки храни. Сърцебиенето само по себе си не е признак на ИР, нито на ПКЯ. Какво те кара да мислиш, че ги имаш? Сподели, за да те разубедим Wink

# 695
Вчера мярнах тук тема за херпес зостер.
Ха, познайте дали не ми излязоха веднага пъпки и обриви/ оказаха се подкожни косми/ и дали не ги сънувах цяла нощ  ooooh!

# 696
  • На брега на реката
Херпес зостера боли, сърби, смъди и болката се движи по протежението на засегнатия нерв. Повярвай, няма възможност да го сбъркаш.
Има ли хипондрички с диастаза. Струва ми се, че моята се е разрастнала надолу под пъпа. А как не ми се ходи пак на хирург  Confused

# 697
  • Hisarya, Bulgaria
Аз чета само вас и това е.Другите теми ги прескачам тотално.Ако ги четях трябвашест да имам 108 болести.

# 698
Тъкмо се похвалих, че лечението с АБ върви добре и днес забелязах, че след хранене имам доста неприятно сърцебиене, а след вечеря малко ме болеше слънчевия сплит ( така ли се казва мястото, което е точно под средата на сутиена?  newsm78 )
Реших, че имам инсулинова резистентност и зачетох в нета. Оттам скочих на поликистозни яйчници, но сякаш нямам симптомите....
Та, на какво може да се дължи това сърцебиене? Не преяждам, особено сега, откакто почнах лечението, се храня по начесто, но по малко.
по-скоро е нервна диспепсия,мила,аз имам същите признаци + други болежки,като сърцебиене,стягане на гърлото,замаяност тежка глава.Повредих се от страхове и притеснения,все едно нещо ми изсмукало силите,а като изследвам нещо то си е добре,слава Богу,а аз вместо да се успкоя си измислям нов болест.Гадост голяма.И в момента ме стяга сърцето,а уж пих деанксит.Преди ми действаше,а наполседък си внушавам,как ме трови химията и взе дори да ми задълбочава симптомите.Така,че всичко е втия наши глави

# 699
Аз пак съм с това дразнене в трахеята. Ей така от нищото ме почна пак следобеда. А тия дни си мислех, че от близо две седмици не ме е навестявало. Сега съм убедена, че правя асматични спазми. А ме е страх да отида на пулмолог понеже знам, че ще ми се каже, че незабавно цигарите трябва да спра. А пушенето и кафето са ми единствените удоволствия. Пия, но рядко. Само ако съм в компания. С тои любовник надарения за който ви разправях нещата май няма да потръгнат.- Така, че може да се каже, че и по мъже не ходя. Едни цигарки и едно кафенце имам. Сега ако трябва и тях да спра. Не ми се мисли просто. Но от друга страна вече се виждам на лечение за астмата с кортикостероиди и инхалации. Другото ми нещо е да не би това дразнене да е нещо от щитовидната. Тя да притиска.

# 700
  • Hisarya, Bulgaria
Тази вечер пак ми се е стегнало сърцето. Май задържам течности.Пия вода,а ходя малко до тоалетната. Много ме е страх да не са ми повредени бъбреците.

# 701
  • някъде
Аз пък от утре съм отпуска (с два месеца предизвестие за съкращаване на щата), та се започна с тежестта долу и притеснението....започвам отново да правя планове кой лекар да посетя и какви изследвания да пускам...
пфуууу и живот скапан

# 702
Алечка, някъде бях чела, преди много време, за жена, на която сърцето биело много силно след хранене и се оказало, че има ИР. Това беше много отдавна, но сега, когато се случи на мен, мозъкът ми "услужливо" ми го припомни.  Mr. Green
Момичета, случайно да знаете кога се пие пробиотик (преди или след хранене)? Досега беше лесно,тъй като трябваше да е 3 часа преди АБ. Но днес ми е последният ден, а ми се иска да продължа с пробиотика известно време,но не съм сигурна как (и колко пъти) да го вземам. newsm78
Този е, който пия:
http://www.seroyal.com/hmf-multi-strain-50.html

# 703
flower2016, няма страшно, не е това Wink А и ИР не е тежка присъда, с подходящ начин на хранене и малко лекарства се озаптява успешно  Peace

# 704
Аз пак съм с това дразнене в трахеята. Ей така от нищото ме почна пак следобеда. А тия дни си мислех, че от близо две седмици не ме е навестявало. Сега съм убедена, че правя асматични спазми. А ме е страх да отида на пулмолог понеже знам, че ще ми се каже, че незабавно цигарите трябва да спра. А пушенето и кафето са ми единствените удоволствия. Пия, но рядко. Само ако съм в компания. С тои любовник надарения за който ви разправях нещата май няма да потръгнат.- Така, че може да се каже, че и по мъже не ходя. Едни цигарки и едно кафенце имам. Сега ако трябва и тях да спра. Не ми се мисли просто. Но от друга страна вече се виждам на лечение за астмата с кортикостероиди и инхалации. Другото ми нещо е да не би това дразнене да е нещо от щитовидната. Тя да притиска.

Само любовникът губи ще знаеш  Hug Друг ще дойде.
Относно астмата - тя не е дразнение в гърлото, нито гъделичкане, нито покашляне. Тя е продължителни сухи кашлици, при които не можеш да се изкашляш и откъртиш. Натоварва се сърцето, очите са целите в напукани кръвоносни съдове. Пристъп имаш след всяко боледуване и без вентолин не минава.
Зареди се с един буркан хубав захаросан мед и при всяко дразнение смучи по една лъжица.
Пусни си гърлен секрет защото си мисля, че по-скоро имаш стрептокок с тия гърлоболи и дразнение.

Като идеш на лекар - обещавай каквото иска - ама всичко му обещай, че ще откажеш и цигари и кафе и алкохол и мъже, пък като излезеш от лекаския кабинет си кажи "Брей, какъв лъжлив човек ставам в лекарски кабинет! Ни едно обещание дето дадох не мисля да спазя  Mr. Green"

Аз пък от утре съм отпуска (с два месеца предизвестие за съкращаване на щата), та се започна с тежестта долу и притеснението....започвам отново да правя планове кой лекар да посетя и какви изследвания да пускам...
пфуууу и живот скапан

А кога започна тази тежест? Ако е след раждането - то след него нищо в женския организъм не е същото - поразбутали са се нещата и няма наместване. Пък и по- се усещат някой процеси, които протичат в организма.

Общи условия

Активация на акаунт