Виена Инвитро Център Токуда - тема 3

• 82 828
  • 516
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Hope Stevenson, мерси много за таблицата, никъде не намерих такава.

От стойностите и процентните отношения в таблицата излиза, че явно стойността на АМХ и бройката на антралните ф-ли не са фиксирани в чак толкова тесен диапазон.

Което може само да ме радва, но все пак за мен си остава въпроса защо имам толкова малко ф-ли при тази висока стойност и предвид стойността на FSH и възрастта ми. Толкова ли пък са летаргични тия яйчници  newsm78

Ще почвам добавките, пък ще видим какъв ще е резултата. В тази връзка, тъй като не ми се чакат доставки от Щатите, преди дни се разтърсих сериозно и попаднах на сайта на английски производител на добавки, чиито цени са много добри, ако някой има нужда ще му изпратя линк. (не знам дали е ок да го пусна директно)

# 76
dzveronika , на мен моля.
Все ще ми е от полза. bouquet

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 14:08 от Kralincesa

# 77
Ние бяхме с мъжки фактор и имах лека стимулация с Гонал(къс протокол). Преди стимулацията пих еднин месец противозачатъчни.

Aха, мерси - значи още един месец поне за подготовка.  bouquet

А за яйцеклетките - и една е достатъчна , вярно, но истаината е , че само при една пункция може да се види колко са, дали се оплождат , дали се развиват- тоест едно инвитро трябва да се започне и в самия процес се вижда реалната картинка.
Една девойка от трети опит е родила- за един случай да споделя.
Пъвия път на пункция се вижда , че са малко яйцеклетките , отделно само една от оплодените стига до ембрион, но той пък не се хванал.
При вторият опит се сменил доктора, той решил да прави лека стимулация , понеже била втора- съответно нито един ембрион за връщане не се получил.
И третия доктор вече на базата на предните 2 стимулации прави силна стимулация, като я предупредил , че може да влезне в болница от свръх-стимулация- но той така работел!
 Съответно вадят 12 яйцеклетки, от тях се получават 2 ембриона, едното го връщат и жената си разжда едно бебче ( и едно замразено). Party

Очевидно трябва да се мине по тоя път от начало до край. За съжаление не е евтино!
А самите резултати на хартия от хормони са просто цифри и  ориентир.

И тайка,  за яйцеклетките си мисля, че трябва да са минимум 10 , за да станат 2-3 ембриона и да има и за фризера.
Дано да нямам аз проблеми, че ще стане "дабъл трабъл". Praynig

# 78
Maya Bee, много е индивидуално всичко. Принципно - да, по-голям брой яйцеклетки - по-големи шансове. Но много зависи от това с какъв фактор е двойката. Силните стимулации активират ендометриозата и от друга страна намаляват шансовете за имплантация.
Ако всичко е наред при жената, понякога хиперстимулацията може да скапе яйцеклетките.

Всичко зависи от правилно провеждане на стимулацията, добри ембриолози, изобщо много фактори влияят. Понякога е просто въпрос на късмет.

# 79
Maya Bee, много е индивидуално всичко. Принципно - да, по-голям брой яйцеклетки - по-големи шансове. Но много зависи от това с какъв фактор е двойката. Силните стимулации активират ендометриозата и от друга страна намаляват шансовете за имплантация.
Ако всичко е наред при жената, понякога хиперстимулацията може да скапе яйцеклетките.

Всичко зависи от правилно провеждане на стимулацията, добри ембриолози, изобщо много фактори влияят. Понякога е просто въпрос на късмет.

Зависи и от фактора " Божа работа " Simple Smile Понеже малко се правиме и на Господ , ама не сме Simple Smile

# 80
Maya Bee, точно май фактора "Божа работа" е най-важния фактор Simple Smile

# 81
Господ помага, само вярвайте!

# 82
dzveronika, kate_hecate и при мен има разминаване в АМН. Д-р Димимтрова видя 8 и 9 фоликула, съответно в левия и десния яйчник, а пък АМН първия път беше 6,32. Препоръча ми да го повторя и след 3 месеца беше 3,18. И двата пъти са пускани в Цибалаб. Д-р Димитрова ми обясни, че втория резултат отговаря на моите яйчници, но да не се притеснявам за стимулацията, защото е строго индивидулна при всяка пациентка и не зависи само от АМН.

# 83
Здравейте видях че има доста написано не успях да прочета всички теми и реших направо да пиша. Предстои ми ин витро спряхме се на ин витро център виена в Токуда. Четох много положителни неща но ме притеснява това че трябва 6-7 пъти да пътувам с автобус до там преди и след процедурата и дългият път ме притеснява. Из нета различни мнения лекарите и те всеки различно казва. Чудя се и дали дават болнични защото нямам отпуска а ще ми се налага често да отсъствам от работа. Хем нямам търпение да започнем хем съм много притеснена и ви се е свило сърцето как ще протече всичко..

# 84
  • над кукувичето гнездо
Виена Ин Витро Център не работи със здравна каса и не издава болнични. Поне за сега. От април месец, до колкото е известно, предстоят някои промени, но това не зная дали ще променят. Най-добре е да се обадите на регистратура и да попитате. Peace

# 85
Аз мисля че не издават, но не съм 100% убедена.Преди време бях разисквала въпроса заради отсъствието ми от работа и се спрях на варианта личния да ми издаде болничен за периода на стимулациятя.Ака има промяна ще ми е полезно и на мен инфото.

# 86
Ще се обадя утре да питам. Ако намеря от личната за седмица да речем за след това кой може да ми издаде (след трансфера) понеже всеки ден пътувам 120км до работа с автобус и не ми се рискува - т.е. идеята ми е възможно най ранен болничен.

# 87
Ще се обадя утре да питам. Ако намеря от личната за седмица да речем за след това кой може да ми издаде (след трансфера) понеже всеки ден пътувам 120км до работа с автобус и не ми се рискува - т.е. идеята ми е възможно най ранен болничен.

Аз си взех от женската коснсултация,но те записват чак като регистриат пулс на ембриончето. Така че пробвай с болничен от джи пи-то и после отпуск. Аз лично не се спрях след трансфера. лекарката ме посъветва да не променям начина си на живот. От виена ин витро със сигурност не издават, но все пак питай. Аз лично чак в 4 месец започнах с болничните, защото имах зацапване.

# 88
видях доктора димитрова вчера пазарува в лидл.разоговорихме малко. smile3521

# 89
Знае ли се вече къде се мести д-р Димитрова?

Общи условия

Активация на акаунт