Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 275
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Има ли разлика между Зиртек и Зиртек Д? newsm78Четох листовките в интернет, ама май не намерих разлика, освен в цената.
Голяма е разликата. Зиртек Д има отбъбваща лигавицата съставка и е доста ефективен по мое мнение. За какво ти трябва?

Личната лекарка ми го изписа за сенна хрема.Влизам в една аптека, питам за Зиртек Д, аптекарката ми казва-ми в момента нямаме такъв, но мога да ви дам от другия, обикновения Rolling EyesПитам я каква е разликата между двата тя започна да ми обяснява нещо си левостранен, десностранен, некви молекули....от което аз нищо не разбрах.Все пак от друга аптека си купих този който ми беше изписан и те така те LaughingНо опредалено от първите 2-3 таблетки се почувствах по-добре.

# 121
  • на острова на мечтите
Хора, както вече казах предстои ми колоноскопия, изключителна паника съм и се чудя как става дезинфекцията на апарата, който влиза знаете къде,  Mr. Green има камера и лампа и се чудя дали може да се дизенфекцира качествено....? newsm78 Ако има медицинско лице в темата, да помага..... Praynig
не съм медицинско лице, но минах въпросното изследване с местна упойка и нищо не усетих. Гадно то беше да изпит 4 литра вода с един прах вътре, който ти промиване всичкооооооооо. Успех! Няма нищо страшно.

# 122
  • на острова на мечтите
Капитан Морган, а изследвания за шипове на врата? От тях аз имам понякога главоболие и виене на свят. Имам и синузит , но от него главоболието е над очите. Поне при мен е така.

# 123
  • оттам, откъдето започва България
Знам, че няма как тук да се поставя диагноза, но кръвните изследвания на сина ми са: FT4 - 12, TSH - 5.78. Виждаме, че е завишен TSH хормонът, но какво се прави за това. Казали му да се изследва след 6 месеца отново. А дотогава какво да прави? Чувства се отпаднал, няма концентрация, температура вдига до 37 в определен час на деня. Много се притеснявам, а не е в БГ, за да го заведа на лекар.

# 124
Знам, че няма как тук да се поставя диагноза, но кръвните изследвания на сина ми са: FT4 - 12, TSH - 5.78. Виждаме, че е завишен TSH хормонът, но какво се прави за това. Казали му да се изследва след 6 месеца отново. А дотогава какво да прави? Чувства се отпаднал, няма концентрация, температура вдига до 37 в определен час на деня. Много се притеснявам, а не е в БГ, за да го заведа на лекар.
При промяна в ТСХто се пие хормон, за да се регулира...но как да го изпишат от тук...! Занеси сканирано изследването на ендокринолог, кажи кила, възраст може да предложи нещо..... Хора, за колоноскопията питах как се дезинфекцира апарата, а не дали боли....щом е с упойка е ясно, че не боли Hug Hug Докторът каза, че накрайникът не е за еднократна употреба #2gunfire

# 125
  • на острова на мечтите
При промяна в ТСХто се пие хормон, за да се регулира...но как да го изпишат от тук...! Занеси сканирано изследването на ендокринолог, кажи кила, възраст може да предложи нещо..... Хора, за колоноскопията питах как се дезинфекцира апарата, а не дали боли....щом е с упойка е ясно, че не боли Hug Hug Докторът каза, че накрайникът не е за еднократна употреба #2gunfire
По този въпрос  не мога да ти помогна. Тук накрайниците са за еднократна употреба.

# 126
По този въпрос  не мога да ти помогна. Тук накрайниците са за еднократна употреба.
Ама то накрайника е много дълъг, около метър и повече, т.е. целият маркуч влиза по дебелото черво за да се огледа цялото, ти как разбра че е за еднократнаупотреба, разпечата ли пред теб нов маркуч?

# 127
  • на острова на мечтите
Да, видях сестрата, когато подготвяше апарата.

# 128
Много странно, днес питах хирурга и ми каза, не няма фиброскоп със сменящ се накрайник, и каза че апаратът струва 180 000лв., накрайникът е с лампичка и камера и не може след всеки пациент за се купува нов, демонтират и измиват и дезинфекцират, камерата не струва лев и два....

# 129
  • София
Възпалено гърло от 12дни...с Тандум верде форте, нямах ефект.
Правя гаргари със сода, от вчера и соцет, но по 2-3 ден общо...
Ще опитам и с нишадър.

Чудя се,да,опитам ли с биопарокс или по-мощно?

Отделно и сенната хрема ми се появи...там пия антихистамунов препарат (Лоратадин)

# 130
Възпалено гърло от 12дни...с Тандум верде форте, нямах ефект.
Правя гаргари със сода, от вчера и соцет, но по 2-3 ден общо...
Ще опитам и с нишадър.

Чудя се,да,опитам ли с биопарокс или по-мощно?

Отделно и сенната хрема ми се появи...там пия антихистамунов препарат (Лоратадин)

Да, такъв е грипа - около 2 седмици болно гърло без Т и с обща отпадналост.

Бих ти препоръчала ударна доза вит. С.
Аз взех, че се оправих от Аулин. Болеше ме зъба и се наложи да пия 2 дни по 1 прахче и оздравях  Mr. Green

# 131
Сутринта имах нещо като кървава нишка ,след избърсване.Цикълът ми свърши миналият петък,и днес това,не е кръв ,просто нещо като нишка ,ако ме разбирате .Някакви идеи от какво може да е ,забравих да спомена ,че снощи правихме и секс,но непосредствено след него нямах нищо.

# 132
  • на острова на мечтите
Много странно, днес питах хирурга и ми каза, не няма фиброскоп със сменящ се накрайник, и каза че апаратът струва 180 000лв., накрайникът е с лампичка и камера и не може след всеки пациент за се купува нов, демонтират и измиват и дезинфекцират, камерата не струва лев и два....
много  е вероятно сестрата  да е разопаковала стерилизираният накрайник,който се опакова преди да го стерилизират, както всички инструменти по закон трябва да се прготвят.

# 133
  • София
С гранофорин, някой боравил ли е скоро? Чудя,се с,какво мога да го впръскам в гърлото, като дете мазането с тампон бе много болезнено.

# 134
С гранофорин, някой боравил ли е скоро? Чудя,се с,какво мога да го впръскам в гърлото, като дете мазането с тампон бе много болезнено.
Сложи го в сламка и нека някой го издуха в гърлото ти

Общи условия

Активация на акаунт