ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони

• 90 599
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ако успееш през координаторката за ЦАР на Надежда, ще е супер!

От моето проучване мога да добавя следното:

В Адела / Репробиомед правят NGS ПИД за 1000/ембрион. Отнема около 2м да съберат бройка за тестване. Час можеш да запишеш веднага.
В Щерев е 2400 за 4 ембриона, пращат веднага в Италия - там Малага да каже подробности.

# 151
Там ли я правят или е външно изследване?
Имят ли условия за витрификация?

# 152
Можеш да се срещнеш с генетик от Надежда преди да започнеш процедурата.

# 153
  • тук-там
Само в Надежда имат каквото е нужно за въпросната диагностика, останалите клиники пращат в чужбина. От там е и голямата разлика в цената.

# 154
Здравейте, чета ви, но досега не съм писала.
Това намерих аз за цените в Надежда
http://tinypic.com/view.php?pic=nvy49y&s=9#.W1Ffcfn7w0M
В сайта на Репробиомед си има ценоразпис.
А може ли инвитрото да се прави в Адела примерно, а PGD да се направи в Надежда?
Благодаря предварително.

# 155
  • София
Фейри, Адела изпращат пробите в Репробиомед, така че става точно това - инвитро в Адела и ПИД в Репробиомед.

# 156
Фейри, Адела изпращат пробите в Репробиомед, така че става точно това - инвитро в Адела и ПИД в Репробиомед.
Благодаря много Simple Smile

# 157
Здравейте. Някоя от вас да е забременяла с трансфериран здрав ембрион,след направен ПИД?

Ние нямаме проблеми с кариотип,но не мога да забременея.Мислим за ПИД в Надежда.

Не разбрах само какви са цените.По -горе беше споменато 300лв на Е,ама в ценоразписа друго пише.

# 158
Консултацията с генетик е безплатна, там обясняват много повече. Бързо записвай час.И после сподели актуално инфо тук.

# 159
  • София
Герда, ти не роди ли след ПИД?

Кейла, останалото го обсъждахме с теб в темата за Надежда преди няколко дни. Информацията е от преди месец.

Цената е 320 на ембрион. Генетиците ще ти обяснят най-добре. Консултацията с тях преди/след ПИД е безплатна.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 18:33 от delisardeli

# 160
Здравейте. Някоя от вас да е забременяла с трансфериран здрав ембрион,след направен ПИД?

Ние нямаме проблеми с кариотип,но не мога да забременея.Мислим за ПИД в Надежда.

Не разбрах само какви са цените.По -горе беше споменато 300лв на Е,ама в ценоразписа друго пише.

Здравей! Аз забременях след ПИД и ЗЕТ на здрав ембрион.Ние също нямахме проблем с кариотипа.Опита ни беше в Мемориал - Истанбул.

# 161
Ще запиша час,разбира се.Незнам как ще прозвучи,но едно от нещата, които ме притесняват е компетентността  на биолозите/ембриолозите за ПИД.

# 162
  • София
Ако някъде в България има опитен екип за PGD, то това трябва да е Надежда.
Пускат изследвания за ПИД на всеки 2 седмици.

За сравнение:
Репробиомед пускат вътрешно изследване на 2-3 месеца.
Адела пращат в Репробиомед.
Щерев пращат в Италия. Малага има повече информация.
Владимиров и Селена също пращат в други клиники (не зная къде).

# 163
Ще им дам последен шанс.Все пак имам 7 опита,ако пак нищо не стане отивам в Турция.

# 164
erna, в Селена в Пловдив , в Надежда, в Малинов, в Щерев.
gerda, имаш ли представа дали може да се изследват едновременно хромозомни аномалии и моногенни заболявания на ембрионите или може само едното?

Благодаря за ЛС, Regina. Не мога да ти отговоря, тъй като си се блокирала Simple Smile

Тъкмо вчера бяхме до София и си взехме заповедта с посочена клиника "Селена". При Ангел Ставрев. Няма мърдане- поне за първи ( дай Боже успешен) опит. Ако не се получи и не ни изцоцат всички финанси, мисля че може да опитаме и другаде.
Радвам се за крайния резултат при вас.
Леко раждане и много накакани памперси ви пожелавам Simple Smile
При нас балансираната транслокация е потвърдена и от Генетиката в София.

Общи условия

Активация на акаунт