ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони

• 91 198
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Zurich, ембрион No 12 е с потенциал. Както са писали по-горе тризомия 5 е несъвместима с живота и ако не се самопоправи, то този ембрион няма да се развие. А 25% мозайка по стандартите на някои клиники си е направо здрав ембрион. Някой беше писал по-назад, че в Надежда например едва при мозайка над 30%, ембрионът се води небалансиран.
Моят син беше ембрион с мозаицизъм ... монозомия на две хромозоми, вече забравих даже кои, 25% ... роди се здраво силно момченце, вече е и батко Hug

# 631
ЗДРАВЕЙТЕ! Пиша ви с един въпрос, тъй като правихме ин витро процедурата в Турция (болница Мемориал), но от там не ми дават точен отговор на въпроса, затова реших да се обърна към вас. Бременна съм в 8г.с., както казах след ин витро процедура с ембрион преминал ПИД - всичко е наред. Тааа... въпросът ми е нужен ли е пренатален тест след като емрбриона има ПИД и резултатите са нормални?

# 632
  • София
Отидете на БХС в 12гс и се консултирайте с добър фетален АГ, може и с двама. Пренаталните тестове не покриват всички хромозоми, а тези с най-често срещаните проблеми.

# 633
ЗДРАВЕЙТЕ! Пиша ви с един въпрос, тъй като правихме ин витро процедурата в Турция (болница Мемориал), но от там не ми дават точен отговор на въпроса, затова реших да се обърна към вас. Бременна съм в 8г.с., както казах след ин витро процедура с ембрион преминал ПИД - всичко е наред. Тааа... въпросът ми е нужен ли е пренатален тест след като емрбриона има ПИД и резултатите са нормални?

Не е необходимо да правите пренатален тест, тъй като при ПИД са изследвани абсолютно всички хромозоми. Щом са ви казали, че ембриона е здрав, значи всичко е наред. Преди 2 г. и аз бях в същата ситуация, след ин витро и ПИД в Мемориал, роди се напълно здраво бебче. Направете си двете фетални морфологии в 12 и 22 г.с. и това е напълно достатъчно, вече ако лекарят прецени може и третата да направите в 30г.с.

# 634

Не е необходимо да правите пренатален тест, тъй като при ПИД са изследвани абсолютно всички хромозоми. Щом са ви казали, че ембриона е здрав, значи всичко е наред. Преди 2 г. и аз бях в същата ситуация, след ин витро и ПИД в Мемориал, роди се напълно здраво бебче. Направете си двете фетални морфологии в 12 и 22 г.с. и това е напълно достатъчно, вече ако лекарят прецени може и третата да направите в 30г.с.
Благодаря Ви! И аз съм с Мемориал, надявам се всичко да мине леко, имам мисед аборт при естествено забременяване в 10г.с. и сега наближава 10г.с. и при тази бременност и съм доста притеснена...

# 635
Не се притеснявайте, следете си TSH, витамини (D, B12), пийте си фолиевата и всичко ще е наред.

# 636
В никакъв случай не прави БХС. Той е с надеждност 60-70%, а ПИД 99%. Само може паранои да си вкараш. Ако ще се чувстваш по-спокойна направи пренатест. Важно е майката да е спокойна.
Аз не съм правила, въпрос на личен усет и финанси.

# 637
  • София
БХС и важен заради ехографския преглед от фетален АГ, също заради риска от прееклампсия. Статистиката при жени на по-висока възраст може да излезе с безпричинно висок риск. Затова е важен ехографският преглед.

# 638
Фетална морфология да, кръвни изследвания за Бхс -не. Твърде много хора край мен пострадаха от фалшивите резултати на БХС.

# 639
Благодаря ви, момичета! Аз съм на 23, за сега следим всичко и е в норма.

# 640
Здравейте момичта! за първи път ще правя ПИД и от ембриологията в Токуда ми казаха, че изпращат материала от биопсията до друга лаборатория, с която работят в БГ и до 3 месеца сме щели да получим резултатите. Видя ми се много време и попитах това ли е стандартния срок, а те ми отговориха, че ставало и по-бързо, ама официално е това. Та въпросът ми е, по колко време сте чакали за резултатите и знаете ли в коя лаборатория в БГ се правят. Мерси!

# 641
Аз чакам резултати от два месеца, но съм в друга клиника. Още не са се обадили. Дано поне като ми звъннат да е с добри новини и чакането да си е заслужавало.

# 642
Около месец чаках в Турция.

# 643
Благодаря Ev, steli4ka! аз си представях нещо около месец, но явно ще се чака!

# 644
За 2 седмици излезе резултата от ПИД на мой ембрион в Надежда. Но явно хванах запълване на бройката, която се изисква защото май ми бяха казали, че ще излезе за месец. На повечето места вероятно се бавят заради събирането на необходимия брой ембриони за пускане на изследването.

Общи условия

Активация на акаунт