ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони

• 91 190
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
И при нас излезна резултата за около 2 седмици в Надежда.

# 646
Ние сме правили ПИД в Надежда и в Турция. И на двете места ни казаха срок 2 седмици, и така беше. Мисля, че клиниките, които използват други лаборатории за това изследване, те са с такива дълги срокове.

# 647
Днес говорих с ембриологията и също ми казаха, че ги пускат днес и че може и да са готови след около 2 седмици!
Благодаря ви момичета, че споделихте!

# 648
Здравейте момичета. Днес ми се обадиха, че са готови резултатите и да си запиша час да ги обсъдя с лекарката ми. Такава ли е практиката? Малко се притесних, че не ми казаха нищо по телефона, а трябва да отида на място.
Също така, моля кажете ми къде да прочета за някакви референтни стойности, за да съм подготвена за тази среща. Не ми се иска да чуя "ами не става" и да си тръгна. Важно ми е да разбера, ако все пак не са добри резултатите какво се очаква да се направи като следваща стъпка. При какви резултати от ПИД се прави трансфер и се разчита да се стигне до здраво бебе?
Благодаря ви!

# 649
  • Sofia
Здравейте момичета. Днес ми се обадиха, че са готови резултатите и да си запиша час да ги обсъдя с лекарката ми. Такава ли е практиката? Малко се притесних, че не ми казаха нищо по телефона, а трябва да отида на място.
Също така, моля кажете ми къде да прочета за някакви референтни стойности, за да съм подготвена за тази среща. Не ми се иска да чуя "ами не става" и да си тръгна. Важно ми е да разбера, ако все пак не са добри резултатите какво се очаква да се направи като следваща стъпка. При какви резултати от ПИД се прави трансфер и се разчита да се стигне до здраво бебе?
Благодаря ви!

То няма референтни стойности, защото мутациите са страшно много. Такава е практиката - след готов резултат, зъписвате час за генетик. Аз имам ПИД, единия ембрион беше с нарушение в 11-та хромозома и пишеше, че може да се самокоригира. Генетиците не позволиха трансфер, защото не знаеха в какво може да се изрази, но ние с инвитро специалиста решихме да направим. От феталната ме караха до последно да правя амниоцентеза, заради резултата, но отказах, ходех на фетални два пъти в месеца, да следиме.  Преди 25дни се родиха двамата ми юнаци, няма им нищо 😁

# 650
Alstroemeria, много ти благодаря за отговора! И супер се радвам за близнаците, честито! Simple Smile Дано има повече такива новини в групата!

Сега се връщам с резултат и пише, че ембриончето ни е небалансирано и не се препоръчва трансфер. Беше ми обяснено, че дори и да го върнем, няма да се захване, или ако се захване може би няма да издържи до 3-ти месец. Обясниха ми че, е излишен стрес за организма да се правят такива трансфери и е по-добре този ембрион да бъде унищожен и да започнем отначало.

това са ми резултатите, не знам какво значат и не знам дали имаме шанс за добър резултат или е време да се замилим за донорска яйдеклетка Sad

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 13:17 от loranholl

# 651
Привет, искам да пипитам, при положителен тест за бременност  на ембрион с лека мозайка и тестван с ПИД може ли да стане кухо яйце или нещо подобно?

# 652
Да, за съжаление може.

# 653
Странно, четох, че няма такъв шанс и реших да питам и тук. Нали затова се прави ПИД за да се избегнат подобни случаи.

# 654
И аз така бях чела някъде... Но от толкова четене, може и да съм се объркала вече.

Странно, четох, че няма такъв шанс и реших да питам и тук. Нали затова се прави ПИД за да се избегнат подобни случаи.

# 655
ПИД не е панацея, има доста противоречиви мнения относно този метод. Има репродуктивни, които не го препоръчват.
Четох изследване за здрави бебета родени от анеуплоидни ембриони-уж генетично увредени, както има и отрицателни тестове от ПИД здрави ембриони, както съм аз.
Всичко е възможно. Не мислете най лошото.
Вярвайте.

# 656
Да. При мен се получи точно това. Балансиран ембрион, който впоследствие се оказва кухо яйце. Имах и перфектно нарастващо чхг.
Привет, искам да пипитам, при положителен тест за бременност  на ембрион с лека мозайка и тестван с ПИД може ли да стане кухо яйце или нещо подобно?

# 657
Да. При мен се получи точно това. Балансиран ембрион, който впоследствие се оказва кухо яйце. Имах и перфектно нарастващо чхг.

А имахте ли симптоми

# 658
Да, но предполагам, че симптомите са вследствие на немалкото лекарства, които съм приемала след трансфера. Все пак говорим за 5-6 г.с.
[/quote]

А имахте ли симптоми
[/quote]

# 659
Здравейте, излезнаха и нашите резултати след ПИД(Мемориал) от 4 ембриона, казаха, че само един може да се върне. Качвам и резултатите, ако някой може да помогне с разчитане, ще бъда Благодарна

Общи условия

Активация на акаунт