Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 87 156
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Може просто бързата програма да не суши.

# 241
  • София
Нормално е да не суши, бързата програма е за изплакване на чиниите докато се съберат достатъчно за пускане на пълна програма, затова сушенето е излишно. И много ясно, че няма да са измити съдовете-те са само изплакнати!

# 242
  • 1st floor
На мен пък ми се мият на най-бързата, даже ги вадя сухи като от дълга. А за измиването - трябва да ползвам хубави таблетки,  Лидълските например само с дълга програма стават.

# 243
Не знам дали и колко при бързата програма има цикъл (или ако има - колко е дълъг, не съм обърнала внимание) на сушене, но аз използвам бърза програма в 95% от случаите (през седмицата, всяка вечер, съдовете съответно не са много замърсени, нямам загорели тави), в които пускам миялна. След приключване на цикъла отварям вратата за 2 минути, за да излезе парата, после затварям, но не плътно. Всички съдове изсъхват бързо.

# 244
  • София
merian 64, ти прочете ли изобщо предходните постове изцяло или просто пусна едно мнение, за да не си капо? И двете с beba28 сме посочили, че ползваме програми за измиване. "Quick clean", която ползва beba е програма дълга 1 час ( включва измиване, студено и топло изплакване  и сушене), а тази, за която аз писах е 30 минути (измиване, студено и топло изплакване, без сушене). За справка "програмата", която само плакне съдовете е 15 минути и включва само плакнене (не се слага препарат).  

Beba, вчера пуснах Quick clean, но за съжаление заспах, докато стигна до процеса на плакнене. Grinning Всичко си е чистичко обаче. Ти пуска ли пак на нея? Пусни и ако имаш възможност отваряй след всяко включване на помпата. Възможно е да се изпълнява целия цикъл, просто индикаторите на дисплея да лъжат. Т.е. миялната вече да е на цикъл сушене, а да свети индикатора за миене. Провери си и филтрите и перките. Всички съдове ли са ти неизмити или само някои от тях?

# 245
При правилно подреждане на съдовете лидълските си работят чудесно.

# 246
Къде ви светят тези индикатори ,аз също съм с Беко ,но не ми свети нищо,какво прави съдомиялната в момента

# 247
  • Варна
Здравейте момичета,
От днес имам помощница бош 45 см - чисто нова. Бихте ли ме посъветвали какво да направя първо. Гледам индикатора за сол свети. Трябва да напълня контейнерчето за сол/то е на дъното/, но има една фуния която явно е да се сложи сол, а като я пускам фунията остава ли в миялната? Да пусна ли първо една програма без съдове или може направо със съдове? От вътрешната страна на отварящата се врата има отделения за таблетки/или др.измиващ препарат за съдовете / и за гланц, но къде може да се сложе препарат за почистване на самата съдомиялна. В инструкциите пише, че не може да се слага в контейнерчето за сол. Коя програма е най-удачно да пусна като за първа -70 , 65, 40 градуса или еко? Извинете за досадните въпроси, но за първи път ще ползвам такъв уред.

# 248
  • София
И аз съм с такъв Бош, но това няма особено значение. Сол е хубаво да сложиш. За първо зареждане - пълниш резервоара с вода и след това с фунията сипваш солта, като тя измества водата. Махаш фунията и затваряш с капачката на винт. За следващите зареждания само допълваш, когато ти светне индикатора. Гланца си го сипваш по желание в съответното отделение и като свърши допълваш. Почистващите препарати са обикновено в шишета и се поставят в празна миялна в горната кошница. Лидл имат едни прахчета, те се слагат на мястото на препарата препарата. И в двата случая се пуска празна машина, на дълга програма, поне на 60 градуса. Чети опътването на препарат, който ще ползваш - там е описано. За първи път аз пуснах моята празна с таблетка на 65 градуса. Някой направо пускат със съдове. Тука мисля, че няма правило и по-скоро е въпрос на личен избор.
Успех и дано ти служи вярно машинката. Аз лично съм много доволна.

# 249
merian 64, ти прочете ли изобщо предходните постове изцяло или просто пусна едно мнение, за да не си капо? И двете с beba28 сме посочили, че ползваме програми за измиване. "Quick clean", която ползва beba е програма дълга 1 час ( включва измиване, студено и топло изплакване  и сушене), а тази, за която аз писах е 30 минути (измиване, студено и топло изплакване, без сушене). За справка "програмата", която само плакне съдовете е 15 минути и включва само плакнене (не се слага препарат).  

Beba, вчера пуснах Quick clean, но за съжаление заспах, докато стигна до процеса на плакнене. Grinning Всичко си е чистичко обаче. Ти пуска ли пак на нея? Пусни и ако имаш възможност отваряй след всяко включване на помпата. Възможно е да се изпълнява целия цикъл, просто индикаторите на дисплея да лъжат. Т.е. миялната вече да е на цикъл сушене, а да свети индикатора за миене. Провери си и филтрите и перките. Всички съдове ли са ти неизмити или само някои от тях?

Мисля, че имаме и проблем с канала. Сега действаме да отстраним повредата и след няколко дена ще направя проба.

# 250
  • Варна
Благодаря анита  bouquet

# 251
  • Пловдив
За първо зареждане - пълниш резервоара с вода и след това с фунията сипваш солта, като тя измества водата.
На моята в резервоара за сол си имаше вода още като я купихме. Някой беше споменал, че ги пробват предварително.
JenniferLopez, ako и твоята има вода в резервоара не сипвай допълнително - само сол!  Peace

# 252
  • някъде там
Здравейте!

Може ли да ми кажете тази сушилня става ли и заслужава ли си парите или да търся нова за същите пари?
http://mieleservisbg.com/shop/miele-g-1191-l-miyalna-12-komplekta/

# 253
  • Den Haag
Здравейте!
Има ли някой тази миална за вграждане и дали сте доволни?

http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_bosch-smv90m30nl-1360141.html

Или ми препоръчайте друга, която да мие хубаво и суши  Grinning

До сега съм ползвала Сименс , но не съм доволна, в повечето случаи все едно остава препарат по съдовете  Close

# 254
  • Варна
Здравейте,
Имам миялна Беко за вграждане на 2 години. От почти година й свети индикаторът за гланц и въпреки, че доливам постоянно, не изгасва. Рестартирах я от контакта и продължава да свети. Случи се 2 пъти да изгасне,след като го бях изхабила докрай (по влажните съдове разбрах), заредих отделението, изгасна, но само за едно миене. После, въпреки че не поемаше повече гланц, не изгасва. От месец същото се случва и с индикатора за сол. Почти нищо не пое, има ди сол, но свети. Много е дразнещо, въпреки че миялната си мие добре.

Редовно я пускам празна с препарат за миялни, преглеждам филтри и перки за запшвания. Миялната се пуска всеки ден по 1-2 пъти. Ползвам 2-3 програми. Смятам, че добре я експлоатирам.

Някой сблъсквал ли се е с този проблем?

Общи условия

Активация на акаунт