Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 662
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Олелееее ама че одисея... Благодаря, че сподели!
За теб не е нищо ...
За мен е нещо .
Съжалявам ,че ви занимавах... Вече ще задавам само въпроси .

# 421
  • Somewhere beyond the moon and stars
От около седмица и аз съм щастлива собственичка на съдомиялна. Направо съм влюбена и се питам как съм могла да живея без нея  Crazy Whirlpool 6th sense е, 60см, 13 комплекта. Всичко скърца и свети. Само една питанка имам и ако може да ме насочите къде бъркам...Пуснах я на половин програма, и след като извадих приборите имаше капчици по тях, следи по-точно, като от мътна вода.Сол не съм и зареждала, ащото при нас водата е много мека, гланц също, защото си взех таблетки на КК 2в1. Сложих половин таблетка,а съдовете бяха в горната кошница

Малко късно включване, но според мен си зареди гланц.
В книжката на моята пишеше нещо много интересно: ако съдовете са на капчици - да се увеличи настройката за гланца; ако са на линии - да се намали. Нали все пак спомага и за изсушаването на съдовете и т.н.
На мен до момента само един пепелник ми е излизал на линии, но според мен е по-скоро защото е от някакво особено турско стъкло, а всичко друго така блести, че съм във възторг - и при това съм си сложила гланца на средна настройка.

# 422
Какъв е случаят с Беко? Като с Грю грийн ли Simple Smile Simple Smile

# 423
Къде си съхранявате таблетките за съдомиялните?Ако са в шкафа под мивката има ли вероятност да се овлажнят и да се разтварят по-трудно?

# 424
  • Бургас
Къде си съхранявате таблетките за съдомиялните?Ако са в шкафа под мивката има ли вероятност да се овлажнят и да се разтварят по-трудно?

Аз моите точно там ги държа, не съм забелязала да са влажни и да не се разтварят.

# 425
В някоя от темите се споменаваше за подобен проблем  newsm78 ,но явно не е често срещан.

# 426
  • Варна
Олелееее ама че одисея... Благодаря, че сподели!
За теб не е нищо ...
За мен е нещо .
Съжалявам ,че ви занимавах... Вече ще задавам само въпроси .

Това не беше критика, съчувствам... всеки има такива моменти, когато си представяш едно, на картинка е друго и в действителност съвсем далече от идеята.

# 427
Какъв е случаят с Беко? Като с Грю грийн ли Simple Smile Simple Smile
При монтажа имаше проблем заради една тръба .Проблема не е в бекото Simple SmileСега се оправя  Mr. Green .За таблетките държа ги в шкафче точно до съдомиялната .Преди съм ги държала под мивката и не съм имала проблеми.

# 428
От около седмица и аз съм щастлива собственичка на съдомиялна. Направо съм влюбена и се питам как съм могла да живея без нея  Crazy Whirlpool 6th sense е, 60см, 13 комплекта. Всичко скърца и свети. Само една питанка имам и ако може да ме насочите къде бъркам...Пуснах я на половин програма, и след като извадих приборите имаше капчици по тях, следи по-точно, като от мътна вода.Сол не съм и зареждала, ащото при нас водата е много мека, гланц също, защото си взех таблетки на КК 2в1. Сложих половин таблетка,а съдовете бяха в горната кошница

И аз съм със същата съдомиялна от около няколко дни, освен това ми е първата и не съм наясно с почти нищо  Rolling Eyes Пусках я вече два пъти на дневната програма Р-6 и на някои от съдовете има същите мътни капчици. Използвам таблетки Финиш all in 1, заредих я и със сол на Финиш, гланц не съм слагала, защото пишеше в книжката на миялната, че при таблетки не е необходимо да се слага гланц.  newsm78 Не знам дали това е причината за капчиците, следващия път ще пробвам с гланц, иначе съдомиялната е страхотна и много безшумна. Малко ми е трудно с реденето на съдовете, но като свикна ще е доста по-лесно  Simple Smile

# 429
Не слагам гланц от 2 години.Една химия по-малко. Нямам проблем.Вярно,че ако ги извадя веднага, са с влага по тях, но по принцип пускам през нощта и на сутринта ги вадя сухи.
А солта е задължителна,дори и за мека вода. Все пак твърдостта не е 0.
То всъщност нищо не е задължително-кой както прецени.

# 430
  • София
В моето упътване пише - без сол до степен 6. При мен твърдостта е около 3-4 и не слагам сол. Старата ми машина работи 12-13 години, беше с открит нагревател и нямаше абсолютно никакви отлагания по него, абсолютно никакви.
Гланц също не слагам - и аз съм на мнение, че ако мога да "спестя" една химия, задължително трябва да го направя. Съдовете ми изсъхват, разбира се, по пластмасата има капки.

Това, с което не мога да свикна с новата ми машина, е, че има чудовищна пружина на вратата и по никакъв начин не мога да я оставя открехната - или е отворена до пода, или е плътно затворена. Пък аз искам да се проветрява и да съхне влагата.  Confused

# 431
  • на Мелмак
Това се настойва - имаше болт някакъв.
Всъщност - свободно стояща ли е или за вграждане?

# 432
  • София
Имам въпрос: забравила съм стъклена купичка в миялната по време на почистващ цикъл Embarassed Почистващия препарат е лидълския, ако има значение. Сега се чудя тая купичка дали да я пенсионирам за нехранителни цели  Rolling Eyes
Имали ли сте такива случки?

# 433
  • София
Това се настойва - имаше болт някакъв.
Всъщност - свободно стояща ли е или за вграждане?
Свободно стояща е. Предполагам, че е така натегната, защото механизмът й на затваряне и отваряне е такъв - няма щракалка, а с дърпане се отваря, затваря се с притискане. Всъщност от притискане няма нужда, щото тя в последния миг така се засилва, че  Crazy По тоя случай не мога да я оставя открехната. Пък си има нужда от проветряване - при сушене водата кондензира по стените и после искам да може да изсъхва, без да прескачам вратата  Laughing

# 434
  • София
Свободно стояща е. Предполагам, че е така натегната, защото механизмът й на затваряне и отваряне е такъв - няма щракалка, а с дърпане се отваря, затваря се с притискане. Всъщност от притискане няма нужда, щото тя в последния миг така се засилва, че  Crazy По тоя случай не мога да я оставя открехната. Пък си има нужда от проветряване - при сушене водата кондензира по стените и после искам да може да изсъхва, без да прескачам вратата  Laughing
Сложи в горната част, между вратата и тавана в който се допира при затваряне, някакъв педмет, който да не позволява да се затвори врата и така ще ти стои открехната, щом не може сама. Може да вземеш по масивна джаджа за подпиране на врата /на стая/, нещо такова или каквото си прецениш, че е подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт