Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 583
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ще задам сигурно много глупав въпрос, но вече не знам какво да мисля...
Възможно ли е да тече, когато няма сол?!?
Светеше индикатора два дни. Сутринта заредих и от тогава я пускам за втори път, на различни програми и теч няма.
Ще откача вече, какви ли не ги мислихме.
Не, солта няма общо. Нещо по тръбите се е объркало след като си отпушила мивката. Провери маркучите на пералнята и на миялната, дали са правилно свързани и как са там където влизат в общата тръба. Ако всичко е ок - пусни по 1 цикъл с почистващ препарат за перялня, съответно за миялна, на най-високите градуси, да се прочистят тръбите.  Предполагам /ако няма проблем при свързването на тръбите/, че при чистенето на мивката мизерия от сифона или тръбата се е отлепила и се е запречила някъде, което е проблем за перланята и миялната.
-----------
borka01 Не знам как си слагаш тавата, но е препоръчително да е в долната кошница, с дъното нагоре и да е под ъгъл или хоризонтално, но не и перпендикулярно на пода, както са чиниите, също да няма нещо под нея.

# 526
  • Burgas
Afrodita,и да искам няма как да сложа тавата вертикално,тъй като е голяма и ще пречи на горната перка.Беше в долната кощница,под ъгъл,като ръбчето й опираше в кошничката за прибори,под тавата нямаше съдове - не мисля ,че от това е проблема с измиването. Ще пробвам хоризонтална позиция,макар ,че това означава,че в долната кошница няма да остане място за други съдове-машината е 45 см.,но пък по-добре да пусна 2 пъти машината,отколкото да търкам на ръка ,достатъчно съм го правила Mr. Green

Meggysan,благодаря за предложението,ще го пробвам.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 01:14 от borka01

# 527
Момичета след седмица ще ми монтират съдомиалнята, какво да си купя за нея първоначално?

# 528
  • София
Момичета, при мен се оказа пробит корпус...

# 529
  • Burgas

Лоша работа  Sad Нова ли ще избирате или може да се ремонтира newsm78

# 530
Борка, каква е миялнята ти и на каква възраст е?

# 531
  • Burgas
Борка, каква е миялнята ти и на каква възраст е?

Тази е моята машина
 http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IS-26020/p/680620
имам я от 7 месеца

# 532
Извикай си сервизни техници, миялнята ти е в гаранция. Дефект на продукта е. Аз не съм почитател на  техника произведена в Турция, независимо дали е тяхна марка или е някоя от големите интернационални компании като Бош, които произвеждат някои от хладилниците и пералните си в Турция. 

# 533
  • Burgas
Извикай си сервизни техници, миялнята ти е в гаранция. Дефект на продукта е. Аз не съм почитател на  техника произведена в Турция, независимо дали е тяхна марка или е някоя от големите интернационални компании като Бош, които произвеждат някои от хладилниците и пералните си в Турция. 

mumbas,мислиш,че неизмитата тава е в резултат на дефект на машината  newsm78

# 534
  • София
Момичета след седмица ще ми монтират съдомиалнята, какво да си купя за нея първоначално?
Сол за миялна, препарат за почистване на миялни, с който да я пуснеш първия път /някои пускат и без препарат, само на най-дългата програма на най-високите градуси/, глаца е по желание, избери си препарат за измиване на съдовете - гел, прах или таблетки. Прочети първа страница на темата, ако не си.

# 535
  • София

Лоша работа  Sad Нова ли ще избирате или може да се ремонтира newsm78
Оправиха я Simple Smile Беше една съвсем малка дупчица в близост до филтъра. Залепиха с нещо, което щяло да е " вечно". Ще видим, чак утре мога да тествам...

# 536
Борка, грешката е моя - имах предвид Брук Дейвис. Извини ме. Не, не мисля че тавта не се мие заради машината - по-скоро, заради препарата и разположението на тавата спрямо перката, но може причината да е и в самия материал на тавата.

# 537

Лоша работа  Sad Нова ли ще избирате или може да се ремонтира newsm78
Оправиха я Simple Smile Беше една съвсем малка дупчица в близост до филтъра. Залепиха с нещо, което щяло да е " вечно". Ще видим, чак утре мога да тествам...
Радвам се ,че всичко е наред Simple Smile Дано да няма повече проблеми .

# 538
  • Somewhere beyond the moon and stars
Момичета,

Да се включа и аз - забелязали ли сте да ви ръждясват приборите в съдомиялната?

При мен всичко ръждясва брутално, вкл. и чисто нови комплекти ножове и други прибори (които, да речем, със сигурност не са имали ръжда преди това).  #Crazy

Подозирам, че е нещо във връзка със солта - макар че при мен е на абсолютно минималната настройка. Но, от друга страна, таблетките ми са 3 in one (чисто и просто имаше само 1 вид в магазина, като ги купувахме) и вероятно солта идва твърде много за меката вода - така че тях със сигурност ще подменя.

Приемам всякакви идеи и предложения как да огранича този ефект - иначе след месец-два ще имам нужда от нови прибори.   Joy

# 539
  • на Мелмак
Ами по-скоро е от самите прибори  Peace

Общи условия

Активация на акаунт