Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 626
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,
и да се включа с един въпрос: От няколко месеца ползвам съдомиялна Беко ,за вграждане.Като цяло съм доволна ,освен когато имам за миене тава от баница-резултата е плачевен,макар ,че предварително изтъргвам ръчно по-засъхналите места  Rolling Eyes Пробвах различни програми ,но дори и на интензивна при 70 градуса,тавата си остава неизмита! Таблетките ми са Финиш всичко в едно - дали пък не е от тях?Моля споделете,ако сте имали подобен проблем и дали има решение или просто тавите ще си ги търкам на ръка  Sad
Aз също съм с беко отскоро.Мих тава веднъж .Не съм имала проблем с измиването на тавата  newsm78 .
Мия на кратка програма 70 градуса Simple Smile
Съвсем ли се измива тава от баница Rolling Eyes Аз доскоро всичко миех без остатък от храна и тогава слагах в миялната. Имам успех без предварително миене с грилеровия тиган, но тавата с баницата (и аз я остъргах с четката ) тц. не ми се получи.
Афродита, ако проблема е бил само в миенето Laughing Laughing, на два месеца почвам да го правя. Солта си каза думата , таблетките са си супер, след тях сложих и Grun Green и Fairy Platinum, качеството продължава да е високо. Finish не ползвам от много време, а Miele ме е страх вече да сложа.
Боса Нова и аз мисля, че е от филтъра

А защо не слагаш хартия за печене на тавата, и отгоре да си виеш баницата и после така да печеш? Аз така правя, тавите ми нямат загоряло, хартията за печене после с смачква и изхвърля.

# 556
  • София
Gifty ще пробвам!
Но тъй като разговора при мен тръгна от интензивната долна кошница, то какъв по-брутален тест от тава с баница. А програмата е за паста, паеля, раклет...и всички твърдят, че миялните им мият и без тази екстра. Аз съм човек експериментатор и понеже миялната доскоро  не ми беше приоритет, сега съм като попивателна и пробвам всичко на настоящата ми машинка Simple Smile)

# 557
  • софия
Благодаря ви за отговорите, bouquet
 Дилемата ми е следната има нужда от печка и от съдомиялна разполагам с 1200 лева и се чудя два по евтини уреда ли да си купя или една съдомиялна, не разбирам изобщо и се чудя ниския клас миялни около 600 лв например тази дали ставатhttp://www.technomarket.bg/mialni/indesit-dsr-15b1-s-eu-09142712

# 558
 Дилемата ми е следната има нужда от печка и от съдомиялна разполагам с 1200 лева и се чудя два по евтини уреда ли да си купя или една съдомиялна, не разбирам изобщо и се чудя ниския клас миялни около 600 лв например тази дали ставатhttp://www.technomarket.bg/mialni/indesit-dsr-15b1-s-eu-09142712
Обратно на предишни мнения, с малък бюджет аз бих си купила миялна 2 употреба /за цена от около 300 лв. няма драма и да не изкара 10 години Simple Smile/. В момента съм с такова Миеле, мие перфектно и нямам никакви забележки.

# 559
  • София
Съгласна съм с atallaya.
Уредите втора употреба също имат гаранционен срок, поддръжка и сервиз  Peace

# 560
  • софия
Съгласна съм,  и аз не искам да векувам с нея, само дето цените на втора употреба са около 400-500 лв горе долу колкото най евтините нови.

# 561
  • София
Така е.  Затова ти трябва да прецениш дали искаш ново Беко( просто пример, нямам нищо против марката  Peace) или старо Miele ( отново примерна марка)

# 562
Подкрепям Афродита за недостатъците на втора ръка миялни. А и имам непоносимост дори само при мисълта, че някой друг си е мил чиниите и вилиците в съответния уред.

# 563
  • Бургас
Аз също бих си взела по-евтин, но нов уред.

# 564
tzvetihc,
Понеже сте постнали линк на 45см съдомиялна,
то ето BOSCH, втора употреба, внос от Германия за 310лв
Скрит текст:
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-15787865/%D1%81% … ns-45%D1%81%D0%BC
ПП Има огромна разлика в качеството на уредите, произвеждани за източен и западен пазар.

Старата не знаеш как е поддържана, дали йонообменика изобщо работи,
Около 6 лв е подмяната на смолата.
самоцитирам се:
Знае ли човек как е ползвана. Няма начин да се разбере в какво състояние е йонообменника. Ако е ползвана в район с твърда вода,без да е слагано сол....
Не е драма.
Йонообменника е йонообменна смола, която се подменя в контейнера (има кръгъл капак).
/все едно подменяте пръст в саксия за цветя/
Скрит текст:
Скрит текст:

А и имам непоносимост дори само при мисълта, че някой друг си е мил чиниите и вилиците в съответния уред.
Вие никога ли не сте яли в ресторант? Приборите се мият в съдомиялни, накуп.  Hug

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 15:51 от Анонимен

# 565
  • София
Не проумявам тая любов към втората употреба. Да, всеки ходи в ресторант и отсяда в хотел, ама дай сега да си купим всичко - от гащи до хладилник втора ръка, щото е правено за бели хора, а не за нас, аборигените.
До входа ми има уважаван, ако съдя по форумите, дилър на second hand техника, все от бели държави. Виждам как пристигат въпросните уреди и как се "сервизират". Пристигат мръсни и ултрагнусни, а сервизът е една циганка с парцал и кофа с мръсна вода. Иначе са все Миле и АЕГ. Честито да им е на купувачите. Страхотна сделка е да дадеш 250-300 евро за боклука, който дори стиснатият германец е решил да изхвърли.
Пък вие си мислете, че купувате убийствената машина на богаташ, на когото просто му е омръзнал след 6-месечна употреба и е решил да я замени с по-нов модел.

# 566
Пав, в ресторантите и всякакви места за обществено хранене има строги хигиенни и противоинфекциозни норми, които няма как да контролираш за домашните уреди. У дома си всяка домакиня е различна. Има хора, в които никога не се храня.Приеми, че просто съм не малко, а доста гнуслива.

# 567
  • софия
Нямам скрупули от към уреди втора употре, може да е въпрос на възможности, ако имах такива нямаше да се чудя и щях да си купя най-новия модел.
Трябва да избера между нисък клас нова и стара и изпитана.
PAV1, Благодаря миялната изглежда добре.

# 568
  • София
 PAV1 може би 6лв. е подмяната, но 1. Всеки майстор ли може да направи такава подмяна? Не съм запозната.; 2. 6лв. вероятно е самата смола, а колко ще вземат за труд не е ясно. Едва ли една домакиня би могла да си я смени сама. Освен това продължавам да стоя зад останалите си аргументи - не е ясно как е ползвана, кое и е запушено, износено, изгоряло и т.н и т.н. Това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него. Покрай мен има хора с миялни 2-ра ръка, уж работещи купени, а постоянно излиза едно след друго нещо за поправка. Отделно за хигиената вече се спомена. Всяко домакинство има своите хигиенни навици, за разлика от ресторантите, където би следвало да има контрол и спазване на определено ниво на хигиена.
------------

Близо 600лв. за индезит и то малка ooooh!. Ако искаш евтина машина си вземи един електролукс по-евтин и ще си рахат. За беко също дават положителни отзиви тук.Погледни тези ЦЪК,  ЦЪК. Втората е с много добро разположение вътре, първата не съм я виждала на живо. На втората перката долната е такава , това е вътре. Гледам, че си посочила свободностояща. Ако нямаш подходящ шкаф, за да ти е за вграждане, може да се направи допълнително само за нея нещо като дървен обков. Да не се ограничаваш само до свободностоящите, т.к. от тези за вграждане има по-голям избор.  Като я купуваш се поинтересувай има ли настройка на солта и гланца - нещо много важно, което доста свободностоящи и на ниска цена нямат. Също гледай да е тиха и разположението вътре. Не гледай само да е супер евтина, т.к. в крайна сметка я взимаш за да ти е помощник, а не за да и слугуваш, като измиваш на ръка всичко, което тя не може да измие и да я водиш по ремонти. Не си купуваш всеки месец миялна все пак. Понякога прекалено евтиното излиза скъпо. Качеството също има своята цена. Все едно да си купиш трабант и да очакваш да е тих и да вози гладко - ми няма как да стане.  
Много дълго стама, ама Crazy.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 19:35 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 569
  • София
Мен пък просто ме е гнус от втора употреба. След като в някакво предаване по ТЛС даваха как някаква си мие в нейната съдинките от ежедневните клизми... мерси... и да, знам че се чистят миялните и т.н. ама просто... бих предпочела нова.
Иначе нова-стара, машината няма да векува то е ясно.

До 600 лв може да се намери свясна миялна машина, нова.

Общи условия

Активация на акаунт