"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 2

• 72 176
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Тц, гинеколог, който чака от 10г. бебето си, не би рискувал то да се ражда нормално - нито през 80-те, нито сега. Тук става дума за собственото му дете, а не за пълнене на джобове.
Както и да е, сигурна съм в това, спирам.

Някой знае ли откога има ехографи в България? Аз не знам, затова питам. Защото, ако е имало по онова време, то сигурно са щели да видят, че бебето има малформация на сърцето по време на бременността.
Или затова са решили да е през '82г, защото в по-късен етап вече е имало ехографи, та няма как да се вържат нещата. Пък и децата вече да са доктори, де, да е имало време да завършат и специализират. Wink

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 16:37 от Ензим®

# 121

Някой знае ли откога има ехографи в България? Аз не знам, затова питам. Защото, ако е имало по онова време, то сигурно са щели да видят, че бебето има малформация на сърцето по време на бременността.
Аз като съм раждала три пъти преди Новата ера имаше само в големи болници като Майчин дом, но за да те изпратят трябваше да се долови проблем с обикновена ей такава слушалка. Мен с таакава ме слушаше акушерка, и да, тук,  в София.
И да, секцио се правеше само и единствено на рискови случаи. И пак смъртността при родилки и бебета беше по- ниска.

# 122
Билянка, ама тя е жена на гинеколог, щом е имало ехографи, са щели да я прегледат, според мен. Разсъждавам си просто, защото това беше първото, което ме озадачи - че не е установен проблемът по време на бременността.
Преди Новата ера Joy . Аз тогава тръгнах на училище, не ми се струва отдавна hahaha .

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 16:51 от Ензим®

# 123
Аз съм родена 81-ва г. и от майка ми знам,че не е ходила на ехограф.Дори за моите 2 раждания казваше,че съвременните деца са като "филмови звезди",защото ги гледат всеки месец.Дори и да е имало ехографи,според мен са били някое супер старо поколение,което е нямало възможности да констатира някой проблем в дълбочина.По същата причина,че рентгените и ехографите през 90-та година не са имали възможностите на сегашната техника,мен ме оперираха от спукване на панкреаса,което е много рядък проблем при деца,но на апаратите нищо не се виждаше.В наши дни това състояние може да се улови по-отрано и да се овладее с медикаменти и системи.

Актьорската игра според мен е добра.Никой няма да вземе да си рискува проекта според мен с калпави,"пишман" артисти.Това рецитиране,което прави впечатление на някои хора го има традиционно в нашето кино.В по-старите филми дори бих казала,че си говорят така сякаш се карат.Сашко за мен не е равен образ,героят му е такъв.За човек прекарал детството си по болници,който е наясно със състоянието си,а впоследствие изучил и медицината,може би се е научил как да се щади,да е по-спокоен и не толкова избухлив.

# 124
Абе, стига сте разсъждавали! Нали ако бяха установили проблема нямаше да има сериал.  Mr. Green

# 125
Абсолютно, Птицаспружина! Joy  hahaha
Ама що пък да не си поразсъждаваме, бе. Cry  hahaha

# 126
Ами имам позната , дето беше зав. отделение, с проблемна бременност и даже и секцио не й направиха. Слава Богу, детето се роди без проблем. Възползва се само от това, че я следяха най - големите специалисти и те израждаха, пак в нейната болница, а и беше и противоказно да забременява изобщо. Което беше "тайна."

Спирам, наистина оспамих, и както е писала  pticasprujina - нямаше да има сериал, ако нямаше разменени бебета  Mr. Green

# 127
Абсолютно, Птицаспружина! Joy  hahaha
Ама що пък да не си поразсъждаваме, бе. Cry  hahaha

Ми щото ще изядете хляба на сценаристите  Joy Joy Joy

# 128
  • Разпиляна във въображението
Шефът е назначил Сашо след като е бил препоръчан. Добре. Документи пристигат. Гледат се дипломи, автобиография и да не погледне рождената дата? ЕГН?

# 129
  • София
Това, което се пишеше по-назад - че били такива незрели и неориентирани, поддаващи се на чувства.
Ами това са млади хора, ако не сте забелязали. Не зная споменава ли се някъде екранната им възраст, вярно, че Калин е  шеф на спешното, т.е. не е току-що завършил. Сякаш не виждате как младостта е удължава - хората се събират с постоянни партньори и създават деца с 10 години по-късно отколкото по мое време. На мъжете пък им е съвсем лесно - хора на 40 си ергенуват и хич не се напъват за стабилна връзка.
Биляна как хукнала след Сашо - от вас няма ли хора, които са живели с някого и са се разделили?
За ехографите - раждала съм през 93-та и са ме гледали 1-2 пъти за цялата бременност, една лекарка уж видя някакво калцифициране на матката, та се ошашках, друга нищо такова не видя

# 130
  • София
Не зная споменава ли се някъде екранната им възраст
Родени са януари 1982-ра, действието започна през февруари 2016-та. Значи и Калин, и Александър са на 34. Wink

# 131
Мириел, шшшшттт, не може да разсъждаваме - ако това, ако онова,.... нямало да има сериал, разбираш ли. Joy  hahaha  
 Hug

# 132
  • София
Не зная споменава ли се някъде екранната им възраст
Родени са януари 1982-ра, действието започна през февруари 2016-та. Значи и Калин, и Александър са на 34. Wink
Даже се обърках май - защото горе говорите 82-ра, 82-ра. На 1 януари 1983-та се родиха. Значи на 33. Rolling Eyes Rolling Eyes

# 133
Мириел, шшшшттт, не може да разсъждаваме - ако това, ако онова,.... нямало да има сериал, разбираш ли. Joy  hahaha  
 Hug

А така! Ще се откажат да ни правят сериали  Mr. Green

# 134
  • Mediterraneo
Аз да вметна нещо, с риск да бъда изядена Laughing - сериалът започна с голяма недомислица - дългочакани бебета никой не рискува да се раждат нормално, а баща гинеколог - още по-малко. Ама за филма, да има "Давай, още малко, напъвай, ще се справиш, бла-бла...." ...

Сърдечният проблем на Алекс е следствие на нормалното раждане ли?!

Общи условия

Активация на акаунт