"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 2

• 72 200
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Сърдечният проблем на Алекс е следствие на нормалното раждане ли?!
Явно да. Точка и край.  Tired
Такива глупости прочетох, че се хванах за главата.
Във всички нормални бели държави няма положение "секцио по избор". Раждат си нормално жените, без да се лигавят. Интересно защо.

# 136
  • Пловдив
Тинче, на 31.12.1982. са родени - малко преди да настъпи 1983.

Аз съм родена през 1980 и съм била седалищно. Ако са ме видели на ехограф, можело е да се родя секцио. Майка ми е разказвала това преди време, не съм я разпитвала за подробности, та не знам в Пловдив имало ли е, къде е бил и т.н.

# 137
Не, явно не ме разбрахте. Никъде не казвам, че малформацията на бебето е следствие от раждането. Недомислица е, пълна при това, че жена на гинеколог, която е заченала трудно, ражда нормално. Колко от пишещите тук са омъжени за лекари, дори да не са гинеколози? Недомислица е, че не е установен сърдечният порок на бебето по време на бременността.

# 138
  • София
Във всички нормални бели държави няма положение "секцио по избор". Раждат си нормално жените, без да се лигавят. Интересно защо.
Е, тя може би искаше да каже, че един гинеколог ще бъде максимално предпазлив и ще направи най-доброто за дългоочакваното си дете. Но дали секциото е най-доброто - може да се поспори, особено от гледна точка на медицината преди 33 години в тогавашна България. Хората тогава бяха с по-висок праг на болка.
Пропуснала съм, че действието се развива точно в наши дни, т.е. през 2016

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 19:51 от Cuckoo

# 139
Рисковете за бебето по време на нормално раждане са по-големи, отколкото при секцио.Не познавам бебета/деца с родови травми от секцио, но от нормално раждане - да, за жалост, инвалиди за цял живот. Tired

# 140
  • София
Тинче, на 31.12.1982. са родени - малко преди да настъпи 1983.

Аз съм родена през 1980 и съм била седалищно. Ако са ме видели на ехограф, можело е да се родя секцио. Майка ми е разказвала това преди време, не съм я разпитвала за подробности, та не знам в Пловдив имало ли е, къде е бил и т.н.
Hug Hug
Да, вярно - нали после почна Дунавското. Но пак са на 33, де. Grinning Grinning

# 141
  • Mediterraneo

Щото не са жени на лекари, как що  Stop

# 142
Много се задълба в тази тема... но все пак мисля, че не е недомислица това, че жената роди нормално. Според мен си е съвсем нормално за това време, доколкото знам секцио се е правело изключително рядко и надали е било по-безопасно от естественото раждане.
В наши дни знам за няколко доста трудно постигнати бременности завършили с нормално раждане.
Също така не смятам и неустановяването на проблема като недомислица. Дори и днес се случва въпреки модерните ехографи да се пропусне нещо поради некомпетентност на лекаря примерно. Едва ли едно време са могли с дървените слушалки да установяват разни дефекти толкова прецизно.

# 143
Добре де, ама пропускате, че това е жена на гинеколог, той ще я гледа под лупа, още повече, че бебето е дългоочаквано. Stop

# 144
Мъжът ми не е гинеколог, но свекърва ми е акушерка. Позволи ми да имам повече информация, относно предпочитанието за нормално раждане на болничния персонал.

# 145
  • София
И сто пъти да напишеш, че това е жена на гинеколог, няма да промени факта, че действието се развива през 1982 година, когато не са се глезели масово със секцио. Имах честта да съм с баба, която беше акушер-гинеколог, та горе-долу съм наясно с някои неща от кухнята.

# 146
Аз познавам жени, които са раждали със секцио през 80-те, че и през 70-те. Не са единични случаи.

# 147
  • София
По собствен каприз?

# 148
# 149
  • София
Е, тогава защо изобщо обсъждаме темата?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт