"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 2

• 72 199
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Някои от сърдечните малформации могат да се установея и със слушалка, но нямам информация какъв процент.

# 151
Аз познавам жени, които са раждали със секцио през 80-те, че и през 70-те. Не са единични случаи.
Той и Цезар е роден със секцио, но е било по меобходимост, а не каприз.

# 152
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Нета има едно интервю с Милошев и той обяснява за консултантите на филма, както и за точното заболяване, което се откривало лесно. Не вярвам, че лекари ще консултират глупости, колкото и проблеми да има здравеопазването ни. На мен друго ми е интересно, тъй като не съм се сблъсквала с медицински персонал в работна обстановка: дали образите не са идеализирани в професията си? Дядо ми имаше подобно отношение към пациентите си, но беше старата генерация.

Гледах и интервю със Сашо Алексиев и установих, че в играта си е точно, както в живота: интонация, израз, излъчване. Според мен, баща му е доминантна личност (в живота, а не в сериала) и това оказва влияние.

# 153
Мой приятел хирург ми каза, че актьорите са ходили в Александровска да се обучават и са гледали операците на монитора.

# 154
Аз познавам жени, които са раждали със секцио през 80-те, че и през 70-те. Не са единични случаи.
Той и Цезар е роден със секцио, но е било по меобходимост, а не каприз.
Никъде не споменавам каприз на жената Peace . Говорех за решението на лекаря за жена му - така, както го виждам аз, каквито наблюдения имам. Peace
Да, може през 1982г да е било различно, добре.  Peace

# 155
  • Там,където се събуждам щастлива.
Мой роднина е светило в гинекологията в България. Децата са му дълго чакани и нормално родени.

# 156
Намирам, че актьорите са доста добре подготвени медицински Peace.
Дори да има някакви недомислия в сценария, актьорската игра компенсира всичко.
Направо съм готова да ме оперира Калин  Grinning
Скрит текст:
Стига да не му хрумне да ми назначи някоя клизма   Joy

# 157
Естествено, те половин лекари стават, участвайки в такива сериали. Като Джоуи от "Приятели" и жената на Алън от "Двама мъже и половина" - Канди. Stuck Out Tongue

# 158
  • Бургас
Според мен Генадиев няма никакво намерение да търси сина си и ако разбере за него, ще е напълно случайно.
Разкритието за Сашо е неизбежно и по всяка вероятност ще дойде по линия на майка му - ще се сближат, тя ще усети нещо близко и познато у него, което ще й напомни за нея самата и за мъжа й. Нищо чудно да каже нещо от сорта - "Чувствам те като мой син, повече и от Калин". И да провокира Генадиев да се позаинтересува повече за момчето. А пък може и да се получи по-банално - ако например го поразпита за рождената му дата и реши да опредили асцендента му  - нали повечето жени си падат по астрологията  :.
Нещата леко тръгнаха в тази посока вечерта, когато Василев гостува на Генадиеви. Оказа се,че съпругата за пръв път среща човек, който да пие чай с кардамон.

# 159
НА мен пък сцената с чая не ми допадна ! Thinking
И в следващата серия пак се обръща към нея с "госпожо Генадиева",не ми харесва подобен тип общуване.Колкото и да са по-високо от него в обществото ,изкуствено ми звучи,най-нормалото нещо е да се обръща към нея по име!

# 160
Да... д-р Захариева, изглежда към 30-34годишна .. и не е добре визуално да е дъщеря на Буковска.... , но това не е най - важното.
Подменения доктор, /Василев/  е много слаб актьор, плосък равен..незабележим.. къде е играл , до момента,  имам усещането за шуробаджанащина , за да го вземат за главна роля  Mr. Green
Много е зле !

Син е на Стоян Алексиев, учил е в Щатите, играл е в пиеси в Лондон...

# 161
НА мен пък сцената с чая не ми допадна ! Thinking
И в следващата серия пак се обръща към нея с "госпожо Генадиева",не ми харесва подобен тип общуване.Колкото и да са по-високо от него в обществото ,изкуствено ми звучи,най-нормалото нещо е да се обръща към нея по име!
И аз така го усещам. newsm10

Алена по-назад се чудеше дали някой ще забележи прилика между професора и Сашко. Приликата е очебийна, та би трябвало все някой да я забележи, все някога. Имам предвид, че майка му би се впечатлила от приликата с мъжа ѝ, докато се вглеждаше в него на масата, а не толкова от кардамона, поне аз така мисля. tooth
 Видях му зъбите на Сашо най-сетне, разгледах снимки в нета, че не ги видях добре по телевизията. Или няма втори горни резци, или са много дълги, не можах да преценя. Но по-хубави от истинските зъби няма, макар да са ми трън в очите неговите tooth .

Скрит текст:
Много му отива с гола глава, прилича на сериен убиец Laughing

А тук все едно гледам баща му на младини -

И зъбките, малко вампирски вид му придават tooth

Май са резци вторите, не са кучешки, но не съм напърно сигурна -

Момчето било много малко на възраст, завършил е гимназия през 2007г, последният в списъка е той -

http://ivanapostolov.bg/?cat=43

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 23:56 от Ензим®

# 162
Героинята на Дария как ви се струва?

# 163
  • гр. Варна
Героинята на Дария как ви се струва?
Засега ми харесва, за мен е малко непредвидима

За зъбите на Александър - ами наистина не разбирам защо не са оправени, като се има в предвид каква е професията му  Thinking Имам познати с такива проблеми - ама им разбирам всичко като си говорим  Mr. Green
Иначе има много хубави очи  Blush Според мен   Peace

# 164
  • София
Засега ми е интересен сериала, благодаря за темата  bouquet

То е ясно, че ще се разбере чии син е Василев, но май няма да е с гръм и трясък.  
Подозирам, че ще ни скъсат нервите докато дойде сакралният момент. Първо кардамона и белега /странно как Биляна с никой не го коментира, при все че едва не припадна младежът/, струва ми се, че и Нова година наближава и ако е така, ще стане интересно покрай рождените дни на двамата лекари.

Мисля си, че Генадиев старши докрай ще отрича очевидното, а когато се разбере ще получи я инфаркт, я инсулт, за по-драматично.

Да вметна, че сцената с пияната лекарка не беше достоверна, явно тя и сценаристите са пропуснали "стажа" в детската пулмология на Александровска болница:
Скрит текст:
Момиченцето беше голямо за Бронхиолит, тя започна да го преглежда откъм гърба и веднага се разпореди да му сложат кортикостероиди и антибиотик. Ми не се прави така - Първо се преглежда отпред, ако има дихателна недостатъчност /тежък тираж, спазъм/, то е първото нещо което се набива на очи: Ребрата хлътват, коремчето изскача, дишането е видимо учестено, на слушалка се чува характерно "свирене".
Болничното лечение включва кортикостероид Урбазон /Метилпреднизолон/, инхалации с Вентолин /Салбутамол/ и система Глюкозе. Антибиотик изписават много рядко, след снимка и съмнение, че може да се развие пневмония.
Вентолинът е най-важен понеже отпуска бронхите, като първоначално се правят по шест инхалации.

Не съм лекар, но три пъти съм лежала с малкият в Александровска, с диагноза Бронхиолит.

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 08:17 от daniabc

Общи условия

Активация на акаунт