"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 2

• 72 255
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
simpatikonia , така е - изборът си остава само нейн, но аз по принцип подхождам към героите със съпричастност и гледам да не ги  съдя! Всеки си има своите демони и според силите си се бори с тях! По-интересно ми е да разсъждавам по посока на сюжета и възможните развръзки. Кръстева като дежурен педиатър в нощта на раждането би трябвало да има поглед как по-нататък е обгрижено детето. Бебе с подобна малформация не се изписва просто така на третия ден след раждането.

# 196
 Grinning Аз не съдя, просто разсъждавам върху фактите, които са ни известни.
Но е истина, че има много неща, които все още не знаем. Надявам се постепенно пъзелът да се нареди и да разберем някои подробности - какво е станало по-нататък с болното дете, как са го изписали, къде са го насочили за лечение, дали Кръстева и Генадиев са се намесили по някакъв начин в по-нататъчната му съдба. Мисля, че това е важна част от историята и ще е неоправдано да я оставят без да я разкрият поне отчасти.

На този етап ми се струва, че познанството между кардиохирурга и Генадиев не е свързано пряко със Сашо, но не се знае още какво може да изскочи оттам. Може пък да са ни подготвили някаква изненада  Grinning.

# 197
Честно казано, на мен тази драма с разменените деца, не ми харесва! Много повече щеше да ми хареса да направят нещо, като Анатомията на Грей или Спешно отделение, т.е. повече медицина, по-малко сапунка!

# 198
Ами те сценаристите вече казаха, че идеята им е на преден план да бъде личната история на героите. Медицината явно ще бъде само за пълнеж.

# 199
  • ES
Честно и аз като видях в какво се е превърнала старата Кръстева, първото, което си помислих, че пие за да притъпи глождещата си съвест. Защото, каквото ѝ да говорим, в нощта на раждането Генадиев извърши престъпление, Кръстева му стана неволен съучастник, без да има и каквато и да е изгода.

# 200
Изгодата и дойде в последствие, като започна да си пие необезпокоявано на работното място!  Mr. Green Laughing

# 201
  • ES
Честно казано, на мен тази драма с разменените деца, не ми харесва! Много повече щеше да ми хареса да направят нещо, като Анатомията на Грей или Спешно отделение, т.е. повече медицина, по-малко сапунка!
Все пак сериала е от 20 ч и се бори срещу турските такива.

# 202
  • ES
Изгодата и дойде в последствие, като започна да си пие необезпокоявано на работното място!  Mr. Green Laughing
Е, те в началото не я показаха като алкохоличка. Изгода - не, по-скоро Генадиев си затваряше очите.
А и на откриването на лабораторията на Захариеви държанието ясно показа колко е отвратена от мръсните задкулисни игри в болницата.

# 203
# 204
Изгодата и дойде в последствие, като започна да си пие необезпокоявано на работното място!  Mr. Green Laughing
Е, те в началото не я показаха като алкохоличка.
А и на откриването на лабораторията на Захариеви държанието ясно показа колко е отвратена от мръсните задкулисни игри в болницата.
Не ми хвана хумора!  PeaceЯвно си голям фен на сериала! Peace
Относно това, че героинята е отвратена от задкулисните игри: Дори и този образ не е изпипан. Когато имаш висок морал и ценностна система, каквато е необходима, за да си опонент на случващото се утвърдено зло, няма как да се грижиш за живота и здравето на хората в...нетрезво състояние! Ако искаш да се бориш със системата, ефективността на тази борба не се изразява в промили! Много пропуски има, но ще видим натам как ще ги наредят нещата! Иначе съм приятно изненадала, че все пак се прави нещо в българското кино, което е ориентирано със съвремието! Последните български сериали са доста похвални! Но онази игра, която създава усещане за нереалност на събитията и образ, който е всъщност извън образа, все още се усещат! Когато гледаш филм, не бива да имаш усещането, че героите играят, а че това им се случва в действителност! Все още не съм гледала такъв български съвременен филм! Друго си беше Пурко на Тодор Колев!  Joy

# 205
От изключителна важност е главните герои да имат фатален недостатък (по Аристотел) и да желаят и да се стремят към нещо, като на пътя им застават антагонистични сили (пак по Аристотел). Само тогава имаме история. Нашият протагонист в случая не е ясно за какво се бори, ако до 1-2 серии не стане ясно, скуката ще вземе превес.

# 206
Нашият протагонист се бори да помага на хората , както на него са му помогнали на времето да оживее. Малко ли е ?
"Ти си лекар , който през по - голямата част от живота си е бил пациент. Знаеш какво си искал да получиш, сега знаеш какво трябва да дадеш." Wink

# 207
Нашият протагонист се бори да помага на хората , както на него са му помогнали на времето да оживее. Малко ли е ?
"Ти си лекар , който през по - голямата част от живота си е бил пациент. Знаеш какво си искал да получиш, сега знаеш какво трябва да дадеш." Wink

Това е длъжностната му характеристика като лекар. За друго говоря.

# 208
Не виждам отявлен антагонист/и обаче, поне засега.

# 209
Това е проблем. Ако няма антагонист няма как да ни пука за главния герой.

Общи условия

Активация на акаунт