Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 937
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Ох, сега ме е яд, че нямах време за кафе с феята  Mr. Green

# 166
  • София
Ох, сега ме е яд, че нямах време за кафе с феята  Mr. Green

Хахаха, споко, нищо не си изпуснала, ние на друго кафе се запознавахме с тях, даже не бяха в мен мострите миналата седмица  Crazy

Но пък ето ти повод да дойдеш пак Wink

# 167
Непременно  Hug

# 168
Чудех се дали да се включа в темата за муска, никак не ми е любима съставка. Носът ми различава три основни вида муск- "остър", "кръгъл" (който възприема и стомахът ми и реагира веднага) и "млечен", като се спогаждам едиствено с последния, и то не винаги. Зависи с какво е комбиниран и в какво съотношение. В произведенията на Том Форд е вълшебен, в комбинация със сандалово дърво-магия (Sicily  Heart Eyes).
Още помня Infiniment Chopard и Max Mara Le Parfum, от които имах само отливки. Докато се наканя да купя шишета, изчезнаха. Харесвам муска в Ombre Rose L'Original и Esprit d"Oscar.

Остротата на муска ме е възпирала да купя черното Нарцисо което много харесвам, но не се разбирам идеално, така че няма смисъл от такава покупка. Въобще при цялата линия на Нарцисо е абсолютно необходима проба на кожа. Не става с описания и препоръки.

"Кръглият" муск усещам във Versace Versense и други подобни нему аромати- цветно плодови с муск в основата, от които ми прилошава.

Понякога усещам кошмарен облак муск да се носи върху минувачи и се чудя що за хорър са използвали и не се ли усещат...Явно не- муск някакъв с жУвотно, или е заради химията, знам ли.

Един от най прекрасните мускове в базата, който издържа с дни и е чувствен без капка вулгарност е в Coromandel. Обичам този парфюм! Heart Eyes

Чистичък, спретнат муск е в Trussardi My Name. Трайността му е плачевна. Имам чувството че си изхвърлих парите на вятъра.  Crossing Arms

# 169
Този ревен ще трябва да го пробвам, че ми свършва Брит Ред на Бърбъри, в който има ревен, а самия парфюм вече не го намирам никъде.
Някой да го е мяркал?

Според мен нямат общо двата аромата, но Hermes-а сам по себе си е хубав и като ги заредят, го пробвай. Червеният е по-лесния за харесване от двойката. Но това си е традиция при тях, като излезе двойката колони, единият е по-лесен за обичане (мое си наблюдение).

# 170
  • Седмото небе
И аз имах удоволствието да пробвам новите колони Heart Eyes Очаквано ревена ме грабна от раз,а неролито направо ме притесни и потресе,а нямам навика моментално да отхвърлям аромати. Както винаги и боди продуктите са им уникални-ръцете си измих с душ-гела,после се намазах хубавичко с балсама(който щял да става за тяло,ръце и лице #Crazy !!!  Mr. Green),а за капак подкрепих и с пръсване на китките!!! Направо уникално усещане за кеф и релакс!!! Сапуна обаче беше запечатан,но аромата му се усещаше силно и така! А между другото и рекламната им визия е супер свежа!!! Определено намерих един от летните си любимци с този ревен Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Нямам търпение да го придобия Joy

# 171
  • София
Сега се сетих по темата "муск", че имам Fresh Laundry на Clean http://www.fragrantica.com/perfume/Clean/Fresh-Laundry-6763.html. Не са някак популярни в Бг парфюмите на тази марка, обаче аз се бях престрашила и взех този за проба, само по описания и мнения от Фрагрантика и ми хареса много. Когато ми писва от всичките ми налични аромати се пръскам с него и се наслаждавам на чистота, свежест и бодрост. Усещането е все едно съм след душ, облечена в току що изпрани и изсъхнали на проветриво и прохладно място дрехи  Heart Eyes  Околните реагират много добре на парфюмчето, въпреки че не прави кой знае какъв шлейф. "Миришеш много свежо и на чистичко" - това чувам най-често когато съм с Clean Simple Smile Определено е подходящ за лятото, но го ползвам по всяко време ...както казах когато не знам, в кой парфюм да се облека  Flutter

# 172
Deziderata, по моему не си си дала парите на вятъра с My Name , защото най-малкото си го харесала и ти е донесъл радост, но според мен, той се държи различно според климата. Ако обитаваш по-топъл климат е малко вероятно да е траен, аз това го установих лятото. Тъй като, аз се размотавам по студени места, установих, че трайността му е задоволителна, предвид същността на аромата (ненатрапващ се).Така, че температурите оказват влияние. Та дори и на самия аромат - при мен на топло е по-кремест, а на студено по-цветен. Носи си го с кеф и не се тормози за трайността.

# 173
Сега се сетих по темата "муск", че имам Fresh Laundry на Clean http://www.fragrantica.com/perfume/Clean/Fresh-Laundry-6763.html. Не са някак популярни в Бг парфюмите на тази марка, обаче аз се бях престрашила и взех този за проба, само по описания и мнения от Фрагрантика и ми хареса много. Когато ми писва от всичките ми налични аромати се пръскам с него и се наслаждавам на чистота, свежест и бодрост. Усещането е все едно съм след душ, облечена в току що изпрани и изсъхнали на проветриво и прохладно място дрехи  Heart Eyes  Околните реагират много добре на парфюмчето, въпреки че не прави кой знае какъв шлейф. "Миришеш много свежо и на чистичко" - това чувам най-често когато съм с Clean Simple Smile Определено е подходящ за лятото, но го ползвам по всяко време ...както казах когато не знам, в кой парфюм да се облека  Flutter

Гледайки пирамидата му, мисля, че ще е много мой аромат, откъде го купи?

# 174
  • София

Гледайки пирамидата му, мисля, че ще е много мой аромат, откъде го купи?
Енцо Simple Smile Няма много голям избор, но все пак е нещо  Hug

# 175
Сега се сетих по темата "муск", че имам Fresh Laundry на Clean http://www.fragrantica.com/perfume/Clean/Fresh-Laundry-6763.html. Не са някак популярни в Бг парфюмите на тази марка, обаче аз се бях престрашила и взех този за проба, само по описания и мнения от Фрагрантика и ми хареса много. Когато ми писва от всичките ми налични аромати се пръскам с него и се наслаждавам на чистота, свежест и бодрост. Усещането е все едно съм след душ, облечена в току що изпрани и изсъхнали на проветриво и прохладно място дрехи  Heart Eyes  Околните реагират много добре на парфюмчето, въпреки че не прави кой знае какъв шлейф. "Миришеш много свежо и на чистичко" - това чувам най-често когато съм с Clean Simple Smile Определено е подходящ за лятото, но го ползвам по всяко време ...както казах когато не знам, в кой парфюм да се облека  Flutter

Тук, тези парфюми са много популярни. Помня, че преди време един колега го използваше и добре, че не го попитах с какъв прах за пране пере  Joy Има много разновидности. Има и чиста кожа, който мирише точно на чисто. Самите парфюми са доста трайни и остават шлейф. Изкушават ме, но цената ме спира. Ако ще давам толкова пари, за да мириша на чисто само(взимането на душ,два пъти дневно е достатъчно, смятам), по-добре да си взема истински парфюм, защото за мен, това не  е парфюм. За офис е перфектен, също и за фитнес. Всъщност, като се замисля за всякакви сфери е подходящ. Да ухаеш на свежо и чисто, никога не излиза от мода, но лично на мен ми дават една лъжовна чистота тези парфюми.
Като стана дума, новият ми душ гел ухае прекрасно, на краставици и пъпеш, но не синтетични. Чак ми се прииска подобен парфюм.

# 176
Зозина,  Hug.
Много харесвам My Name, но бива ли така, да се завива човек през глава в шала си едва ли не.  Laughing
Грешката ми е, че го нося в затворени помещения. Вече ще го нося навън, във вятър, за да го усещам, а през Април вятър да искаш!

# 177
  • София
Джия, съгласна съм за трайността и съотношението с цената, обаче точно в моменти, когато ти се иска почивка, успокоение, уют и релакс може би са точните парфюми за използване Simple Smile Всъщност не са чак и толкова нетрайни, има доста по-скъпи и нишови, които зачезват примерно за същото време Simple Smile

# 178
Зозина,  Hug.
Много харесвам My Name, но бива ли така, да се завива човек през глава в шала си едва ли не.  Laughing
Грешката ми е, че го нося в затворени помещения. Вече ще го нося навън, във вятър, за да го усещам, а през Април вятър да искаш!
Само да те подсетя, че въпросните колони на Ерме също не се отличават с кой знае каква трайност, но това не отнема от красотата им. Приемаме го като особеност на аромата.

Да споделя с дамите харесващи J' Adore, че се задава нов пролетен Lumiere,  което ще е edt, както и нов Alien Divine Ornamentations  с прекрасна бутилка, но не знам дали е нов аромат или само бутилката е нова...ще се проучи.

# 179
  • София
Когато искам да ми ухае на чисто, като след душ - упортребявам ето този мой любимец http://www.fragrantica.com/perfume/Gap/Gap-Established-1969-for-Women-19635.html.Случайно се запознах с него и от тогава винаги го поддържам наличен.Не е много траен, но пък и цената му не е кой знае колко висока,че да си спестявам подновяванията.Благодарение на написаното от sympathy се сетих за него и в тона на темата установявам,че има муск.Обичам муск и имам много аромати с него, тези дни бях с един от любимите ми пролетни аромати Modern muse edp.

Общи условия

Активация на акаунт