Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 918
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • на терасата
Замислих се аз как избирам парфюм за проба. Признавам си, че не помирисвам всичко, което се предлага по парфюмериите. Не се допитвам до консултантки, доверявам се на собствената си преценка. Брандове не подминавам, нямам предразсъдъци в това отношение. Но подминавам шишета Grinning Разбирам, че по този начин може би пропускам някои парфюми, които си заслужават да бъдат помирисани, но, когато подобен ми е непознат и не съм чела никакво мнение за него, просто го подминавам заради опаковката.

И винаги първо помирисвам капачето или гърлото на шишето, ако няма капаче. Остатъкът в капачето е много показателен за мен за това дали някой парфюм има изгледи да ми е интересен. После, ако ароматът ми се стори интересен, пръсвам на блотер. Прибирам блотера и го изучавам след като съм излязла от парфюмерията. В парфюмериите въздухът е много наситен с миризми и не мога да усетя точно идеята на тествания аромат. Ако и на блотер ми хареса, пръсвам на кожа.

Интересен факт е, че повечето от любимите ми аромати съм купила на сляпо, без да имам идея на какво миришат, само по описания и съставки. Но имам и любимци, които съм проучвала продължително време докато се убедя, че си заслужава да ги имам.

Не се имам за експерт в ароматите, затова никого не задължавам да споделя моите виждания по този въпрос  Peace

# 241
  • София
При мен за съжаление това със съставките не работи. По-скоро ме ориентира нанякъде, но реално почти никога когато по съставки харесам един парфюм не ми харесва аромата му, особено на кожа. Аз съм си много капризна явно и докато не си кажа "ей, това вече е правилния аромат", просто нищо не ми харесва.

# 242
  • София
Аз харесах доста новото Мисони. Обичам бранда и парфюма също ми допадна.
И аз така, въпреки че не познавам бранда. densi, не "преписвам" от твоя вкус, но винаги наострям уши, когато харесаш нещо. Сигурно заради ванилията, може би и цитрусите...

Във ваниловата част и kovatcheva ми е ориентир, въпреки че тя ми е по -"амброво-дървесна" Hug

Последна редакция: сб, 02 апр 2016, 19:10 от seemly

# 243
  • The Evergreen State
Повечето парфюми които съм имала са били френски или италиански марки. Рядко съм се спирала на американски марки парфюми но се е случвало. Парфюмите са лично пътешествие/приключение за всеки един от нас и много фактори са определящи. Възможността да върна парфюм ако не ми хареса при мен изигра голяма роля и промени отношението ми към парфюмите. Спестило ми е много средства, носи спокойствие защото в шкафчето ти остава само това което наистина харесваш и предпазва от трупане на парфюми. Не съм имала повече от осем парфюма наведнъж, не съм страстен колекционер на парфюми, нямам нишови макар че имам достъп и лесно мога да пробвам, почти всичко купено ми е от Сефора - тук само те имат 30 мл, на другите места най-малкото количество е 50 мл. Нямам нужда от по-голямо количество защото пръскам по много малко и бавно ги изразходвам.
Много обичам темата, радвам се че имам съмишленици почитатели на ароматите, пожелавам на всеки един страхотни нови парфюмни приключения  bouquet

Последна редакция: сб, 02 апр 2016, 19:38 от Athena

# 244
Аааа Приветата на Армани не ги слагам тук, нося три от тях от години и много си ги харесвам.
Аз говоря като мина покрай БЗ или Дъглас, Сефора примерно какво пропускам и при кои рафтове се спирам.

Гледам да не пропускам селективно нито една марка.Понякога може марка нисък клас да ме изненада приятно.Рядко се случва,но има и такива случаи.Марка която подминавам....може би рядко пробвам нещо ново на Bvlgari и Hermes .

WaltherP99 - радвам се, че се върна в темата  Hands Thumbsup

За Келвините - CK One Summer 2015 е много як! Толкова безгрижен, секси, небрежен, летен, морски, на мига ме праща на ваканция край морето с прозрачен леден коктейл в ръка  Mr. Green Чуден аромат за лято. Малко на летен грях мирише  Laughing  Би заспал лятото на мъж с бели гуменки, светло сини дънки и бяла тениска  Grinning
При мен показа перфектна трайност и присъствие.  

WaltherP99 - не съм съвсем сигурен, но мисля, че ти бе споменавал един парфюм на Rasasi -   Dareej Men -  ако бъркам прости, ако си ти - благодарско!  Simple Smile
Бях го мернал в нета преди време, но така и отлагах пробичка, а когато пристигна наскоро и го подуших, щях да падна!!!  Crazy Party Отново оживяха прашасалите спомените от любимия аромат на Valentino V pour Homme, който отдавна е спрян и изчерпан, незайно защо, само че версията на Расаси е още по-добра  Heart Eyes  Та ако има дами, които търсят това спряно мъжко Валентино/снимката по-долу/, вече има прекрасен вариант.

Скрит текст:

WaltherP99 - пиши по често, че май се оказва, че тук момичетата не обичат  99% от дизайнерските аромати и няма да има с кой 2 думи да мъцна за парюфми  Grinning

Peace

2014-та е чудесен за след спорт,фитнес,небрежна разходка,плаж и като копие на Coney Island се справя .... сравнително добре.

Мда-Valentino V мъжкия в подобрен вариант на отлична цена.Не съм го споменавал обаче аз Dareej Men в темата.

Пробва ли Armani Code Profumo ?

Парфюм за вечерта

# 245
Е не, в случая не ставаше въпрос за подминаване заради нисък клас, Уолтър, а заради някакво отношение към определени марки.
Днес не стигнах до Missoni (предстои) , но пробвах три от Shay&Blue. Много ми хареса (твърде често носения и споменаван от Уолтър) Salt Caramel. Признавам, иска се голяма смелост да се носи от мъж. За мен това са карамелизирани пуканки, направо ми изникна пред очите картонена голяма кутия, преливаща със сладко-солени пуканки, красота.
Другото беше Oud Alif. Аз не разбирам много от уд, но този ми хареса. Сладичък, гурме уд. За моя вкус е добре. И третото беше Watermelons - плодова дъвка диня, нищо особено.
Много по темата е новата Prada Candy Kiss. Много кремест, сапунен, пудрен и цветен (флорален) аромат. Бялата бутилка допълва усещането за този аромат с муск. Предполагам, че любителките на Нарцисо ще го харесат. Аз предпочитам бонбончето на Prada (но и този ще тествам още).

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 01:15 от Zozina

# 246
Аз да се включа най-накрая да споделя пресни впечатления от Eau de Neroli Dore , с когото се сдобих благодарение на вероятно същата парфюмна фея Hug
За мен не е горчив аромат, по-скоро началото му е доста сапунесто. Тази част обаче преминава сравнително бързо и започва да се усеща много симпатичен цитрус. Общо взето  за летните месеци според мен ще е много   освежаващ.Честно казано се учудих на толкова негативни коментари за него, за мен парфюма съвсем не е лош.
Запалихте ми любопитството с това missoni ,не познава нищо на марката, но тази круша в пирамидата ме кара да наостря уши.

# 247
От вчера имам това. Heart Eyes
Харесах върху кожа новия, летен Жадор Диор, а по принцип не си падам въобще по Едп варианта.
Скрит текст:

# 248
Много красиви изглеждат и бутилчето, и сенките.

# 249
  • София
Не само изглежда добре, Santal Royal Guerlain е умопомрачителен.  Densi,  ужасно ти завидях.... благородно де Grinning

# 250
Благодаря ви! Hug bouquet
Ще си купя и Амбъра, много ми пасва. Вчера го носих него с доста апликации и отнесе много комплименти. Мъжа ми също го харесва, а за мен това е много важно. Heart Eyes

Днес непременно ще пробвам отново и Жадора, защото го харесахме определено вчера с мъжа ми. Напръскала съм се с Градините на Ли и ще усетя по-добре Диора, защото вчера с Амбъра Герленов нямаше шанс нищо.

# 251
Всяко ново шишенце към колекцията си е радост. Аз като четях Athena, която разказваше, че гледа да намали бройката до 8, се замислих, че аз май нямам нищо против голяма бройка в гардероба Laughing А като гледах новото шишенце на densi се сетих да споделя, че попаднах на информация, че ще сменят шишетата на Лартизаните - същата форма и капачка, но черни. Преминават на dark side. Puig започна с промените, дано не спре още някой аромат.

# 252
Е не, в случая не ставаше въпрос за подминаване заради нисък клас, Уолтър, а заради някакво отношение към определени марки.
Днес не стигнах до Missoni (предстои) , но пробвах три от Shay&Blue. Много ми хареса (твърде често носения и споменаван от Уолтър) Salt Caramel. Признавам, иска се голяма смелост да се носи от мъж. За мен това са карамелизирани пуканки, направо ми изникна пред очите картонена голяма кутия, преливаща със сладко-солени пуканки, красота.
Другото беше Oud Alif. Аз не разбирам много от уд, но този ми хареса. Сладичък, гурме уд. За моя вкус е добре. И третото беше Watermelons - плодова дъвка диня, нищо особено.
Много по темата е новата Prada Candy Kiss. Много кремест, сапунен, пудрен и цветен (флорален) аромат. Бялата бутилка допълва усещането за този аромат с муск. Предполагам, че любителките на Нарцисо ще го харесат. Аз предпочитам бонбончето на Prada (но и този ще тествам още).

Thinking
Рядко ми се случва в рамките на месец да слагам един и същ парфюм.Смелост?  Simple Smile Много малко ме интересува да ти кажа какво мислят околните за парфюмите ми,и като цяло.Ако не съм в работна среда ,или някоя среща се съобразявам единствено и само със себе си за парфюми,дрехи,аксесоари и т.н.
Salt Caramel е страхотен и много добре пасва на кожата ми.Комплименти също доста съм получавал с него.Мирише си точно на карамелизирани пуканки.Солта обаче е различна на различните кожи-при някои е много,при други по средата,а при някои не се усеща въобще.При мен е баланса е перфектен.
Oud Alif ми е парфюм за интимни срещи и палуване  Mr. Green
Имам също и Blood Oranges , а планувам още Blacks Club Leather и Framboise Noire . Не съм пробвал цялата серия.
Мнението ми за бранда е доста добро-добро качество на добра цена.Все пак един от 2-та основатели дълго време е бил вицепрезидент на  Chanel и пак на ръководна позиция в Jo Malone.
Къде ги пробва ? Дистрибуцията извън Кралството все още не е много добре развита-освен в Щатите и Австралия до колкото знам не се продават официално,освен ако нямат раздвижване от септ. миналата година,когато говорих с техен служител.

Благодаря ви! Hug bouquet
Ще си купя и Амбъра, много ми пасва. Вчера го носих него с доста апликации и отнесе много комплименти. Мъжа ми също го харесва, а за мен това е много важно. Heart Eyes

Ambre Eternel ми е любопитен и на мен,въпреки,че подхождам с меко казано недоверие към всичко извън L'Art et la Matiere серията,с изключение на Vetiver . От доста места чувам само добри неща за новия Habit Rouge Dress Code и мисля да мина през Сердика Мола-а да го пробвам-главно заради прелините.

Днес и аз да съм в тон е парфюма за деня.

# 253
  • Франция
Йоан Владимир, моля те, ако си пробвала новия Шанел Бой, сподели впечатленията си! Praynig

Пробвах го, прецених го като уникално красив върху мен и се сдобих с една малка бутилка.
Парфюмът за мен е шедьовър. Виждам доста нови дами в темата, което много ме радва  Hug затова ще си позволя да споделя някои неща за себе си, за да дам на възторга си контекст. Първо, аз съм много предан и страстен почитател на ароматите на Шанел, за мен всеки нов ексклузив е огромно събитие, имам или съм имала почти всичките (а които съм ги нямала, вероятно ще ги имам в бъдеще). Мнението ми е много пристрастно. После, аз обичам класическите стари фужери почти колкото класическите стари шипри. А в определени моменти обожавам да нося мъжки парфюми.
Както много се изписа в списания и блогове, идеята на Оливие Полж е била да създаде една модерна версия на класическия фужер, само че предназначен за жени. Обърнете внимание, че парфюмът не се заявява като унисекс, а като дамски. Прави се сравнение с жена, която е решила да облече ризата на любимия мъж. И парфюмът наистина поне в началото може да мине за мъжки, има си и лавандула, и цитрус, и здравец и малко смачкани зелени листа. Само че освен това според мен има и алдехиди, типичните шанелски алдехиди, които се усещат и в божествения Bois des Iles и които за мен са синоним на дамска елегантност. А лавандулата не е старата остра, бръснарска лавандула, а онази мека и нежна, модифицирана лавандула, която използват и за Jersey. Като отмине фужерното начало, ароматът се променя и става категорично дамски. С много фин муск, абстрактен цветен букет, в който никое цвете не доминира, и една ванилова пудреност, която аз поне не мога да си я представя върху мъж.
Boy е първият ексклузив на Шанел, който се предлага в концентрация eau de parfum, а не като тоалетна вода. Оттук идва и по-високата цена. В момента се предлага единствено в бутика на Шанел в квартал Маре (40 Rue des Francs Bourgeois) в Париж.
Малко да похваля и този:

Tom Ford Private Blend Soleil Blanc
Този аромат е наистина лятна ваканция в бутилка. Лъчист и безгрижен. Започва с плодова салата от сочни и сладки тропически плодове – манго и цитруси, с лека пикантност, която повече да подсили сочността, съчетанието е наистина искрящо, като глътка плодово шампанско. Началото е много кратко, няколко минути. След това се появява основният букет, който е вкусен, млечен, току-що разчупен кокосов орех, върху подложка от тропически цветя – повече жасмин, по-малко тубероза. Кокосът е опияняващ, плътен, много доминиращ и това е което мен ме отказва от този парфюм. В основата излизат и малко муск и кехлибарена сладост, която обаче според мен не е ванилия, по-скоро бобова тонка, но двете заедно добавят едно златисто сияние на аромата. Тествах го само на блотер и може би затова всички нюанси са много ясно доловими, уханието ми разказа цялата история, цялото пребиваване на тропическия остров с все слънцето, папагалите, пиняколадата, всепроникващия мързел и цветята в косите. В духа на Бронзовите богини е определено, но според мен качеството на материалите е това, което го прави толкова неустоимо привлекателен за обонянието.
Него обаче със сигурност няма да го купя.
Тествах и още неща, но ще разкажа утре, за да не става много дълго и досадно  Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 20:09 от Йоан Владимир

# 254
Това чаках да чуя за новия Ексклузив на Шанел! Heart Eyes Благодаря! Сигурна съм, че и на мен ще допадне и ще се сдобия с една малка бутилка и аз.
За Том Форд също. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт